Min värld- i kaos & ordning

Livet är inte enkelt. Den som trodde att det skulle vara det måste ha blivit grymt besviken...

4 månader av ups&downs

Publicerad 2012-12-03 22:06:00 i Allmänt,

Jag var inte beredd på att man skulle känna så mycket när man blev mamma. Jag kan komma på mig själv med att oroa mig för saker som egentligen är ganska knäppt. Exempelvis när vi skulle hem till en kompis som bor på tredje våningen i ett gammalt hus och jag skulle bära Ebba uppför trapporna. Kvällen innan låg jag och oroade mig för vad som skulle hända om jag ramlade med henne i trappan. Min hjärna målar upp skräckscenarion vid olika situationer och det resulterar i att jag stressar upp mig och mår dåligt. Sen när jag ser att det inte skedde något hemskt så är det som om dessa tankar aldrig fanns.
 
Jag erkänner...det är inte bara guld och gröna skogar att vara mamma. Jag har tappat mig själv väldigt mycket men det stör mig inte så mycket. Däremot känner jag att min ork börjar att ta slut. Väggen, som förut inte var inom synhåll, kittlar mig på näsan. Det är inte lätt att få det att fungera, inte nu när Robban har sitt med sköldkörteln och medicineras. Förhoppningsvis hittar de snart rätt dos för honom så att han mår bättre igen.
Kanske är det mitt eget fel. Jag inser inte förrän det är för sent att man kanske skulle ha bett om mer hjälp. Samtidigt är det j*vligt svårt att göra när man är envis och vill klara det själv och inte behöva belasta någon annan. Nu kanske det låter som att inte Robban hjälper till med Ebba alls, men så är INTE fallet! Han tar henne väldigt mycket under dagarna och så funkar det jättebra. Det är nätterna det handlar om. Hon sover väldigt oroligt och det innebär VÄLDIGT sönderhackade nätter! Ibland när jag vaknar så är jag så trött att gråten är nära. Jag skulle bara behöva få sova. Känns som om min kropp går på den absolut sista sparlågan av energi som finns kvar.
 
4 månader... Ja tiden går fort. Väldigt fort. Ebba växer så det knakar och hon ger mig så mycket kärlek varje dag. Jag kunde inte föreställa mig att man kan älska någon så mycket. Jag visste inte ens att dessa känslor fanns! Jag skulle göra ALLT för denna lilla tös. Lyckan är obeskrivlig. Det är det som får en att orka med. Jag tittar på henne och får detta underbara leende tillbaka och hon får mig att smälta.
 
 
 
Ebba i den fina dressen från Agnetha och Jompa :)

Kommentarer

Postat av: Agnetha

Publicerad 2012-12-03 22:33:15

Fina Ebba. Roligt att se henne i dressen. Jag har sparat ner fotot på min hårddiskt för jag vill ha det kvar och visa.
Om du är så slutkörd Linn ska du be om hjälp!!! Det finns väl någon som kan ta Ebba i några nätter så att du får sova ut. Du har ju så många vänner och kanske mamma eller svärmor ställer upp, Var inte rädd att be om hjälp!

Svar: Robban ska få ta Ebba till helgen :) Då ska jag soooova! :) Tror man ibland bara måste inse att ensam är inte stark. Och framförallt sluta känna att jag är en dålig förälder som inte har någon ork kvar...
Linn

Postat av: Hörfel

Publicerad 2012-12-03 22:35:42

Shiit 4 månader redan :)<3 fy vi får ta och riva den där väggen tycker ja ;) önskar de fanns nåt ja kunde göra, men är svårt när man har en liten :/ vi får helt enkelt hitta på lite mer tjejkvällar så vi får energi :)

Svar: Du finns där bara genom att prata med mig vännen <3 Ja det tycker jag vi får ha! :)
Linn

Postat av: Angelica

Publicerad 2012-12-03 22:45:12

Ladda batterierna måste vi alla göra för att mäkta med livet. Speciellt småbarnsföräldrar! Att be om hjälp gör dig inte till en sämre mamma, snarare tvärtom! Kul att du bloggade! Skriv mera det hjälper! Roligt för Ebba att läsa när hon blir stor!

Svar: Ja jag ska försöka skriva oftare :)
Linn

Postat av: Kicki

Publicerad 2012-12-04 08:55:38

Hoppas det vänder snart för er!! Kram

Svar: Det hoppas jag med :) kram
Linn

Postat av: Helen Jansson

Publicerad 2012-12-04 10:17:24

Hej Linn.
Jag känner igen mig jättemycket i det som du skrev gällande att oroa sig för allt, det är du absolut inte ensam om. Ibland så skenar tankarna iväg väldigt mycket. Själv så oroar jag mig om att jag ska tappa barnvagnen ner för sjukhusbacken (vi bor ovanför där). Usch det är jobbigt, men det är väl bara att inse att så här kommer livet att se ut nu, att ständigt vara orolig över våra små.
Jag tycker att det är bra att du faktiskt skriver om att de inte bara är en dans på rosor att vara förälder som så många andra gör, utan att det faktiskt också är jobbigt. För det är ju också jobbigt.
Jag är helt säker på att du gör ett helt fantastiskt jobb med din söta lilla Ebba, även om man ibland ber om hjälp så innebär det inte att man är en dålig mamma utan faktiskt tvärtom.
Kram Helen

Svar: Tack Helen! Ja det är nog ganska normalt att oroa sig :) jag tror man helt enkelt har blivit mer uppmärksam på alla "faror" som finns. Man värnar så om de små att det gör att man ser faror i det mesta och gör allt för att det inte ska hända dom någonting :)
Linn

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Linn

Jag bor tillsammans med min sambo, hans son som är född 1996 och vår lilla dotter som föddes 3 augusti 2012. Försöker fortfarande komma in i rollen som nybliven mamma och allt som hör småbarn till.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela