Min värld- i kaos & ordning

Livet är inte enkelt. Den som trodde att det skulle vara det måste ha blivit grymt besviken...

Rolig helg..

Publicerad 2009-10-19 12:03:01 i Allmänt,

I fredags stack vi hem till Anita o Nils o jag fixade deras hår. Det blev jättebra och de blev nöjda båda två. Sen bjöd de på mat o dryck och ännu mera dryck :)
Det slutade med att vi gick där ifrån vid tre- halv fyra.

Vaknade upp på lördag morgon och kände mig riktigt pigg. Syrran kom o hämtade upp mig vid tolv o så drog vi ner till stan för att köpa present till mamma o pappa som firade 40-års jubileum. Det blev en chokladask med hjärtan, en flaska amarulla och en jättefin blombukett. Se nstack vi o köpte mat o åkte hem till oss och åt.

Vid fyra mötte jag o Robban Jenny o så gick vi hem till Mor o Far. Men där drog allt ut på tiden på grund av att brorsan var med om en olycka på handbollen och fick åka till akuten i Karlskoga. Som tur var gick allt bra och han hade "bara" fått en rejäl muskelsträckning i ryggen. Så stackarn kan inte gå ordentligt eller röra på nacken och ryggen för mycket. Men det hade ju kunnat gått mycket värre.

Sen blev det kallskuret och potatisgratäng och kex o ost. Jättegott! Och mer dryck :)

Det var en jättemysig kväll o när klockan var 22.30 så gick vi hemåt..

Nej nu ska jag sticka hem till Anita och göra slingor i hennes hår o sen blir det o sticka till Galaxen och träna...

Känns bra

Publicerad 2009-10-16 16:42:14 i Allmänt,

Rasmus ringde igår och frågade om det var okej att han blev kvar hos Marlene o Jimmy i helgen för Jimmys syster och barn skulle komma och hälsa på. För oss var det okej. Det känns jättebra att det börjar bli ordning. Att han ringde i så pass god tid innan och frågade och inte i sista minuten som det brukar vara annars.

Kanske kan det bli ordning på det här... det är ju ett plus när kommunikationen fungerar...

Känner mig orolig för nästa vecka. Första mattetentan skrivs på torsdag. Inser att jag behöver förbereda mig mer än vad jag har gjort. Får bli att ta hand om det i helgen och början av veckan.

Snart ska jag o Robban hem till Anita o Nils. Jag ska hjälpa Anita med håret, färg och klippning är beställt. Får se om det kanske blir att ta någon öl tillsammans.
Men innan dess ska min sega gubbe se till o duscha o grejja sig. Tur att han är kille o inte behöver spendera en timme framför spegeln :)



Kyla...

Publicerad 2009-10-13 15:08:14 i Allmänt,

Klev upp vid 06.00 imorse och tittar ut. Frosten ligger som ett täcke utanför. Lusten och orken att åka till skolan fanns inte så långt bort att det kändes omöjligt att hitta den. Kom då på att jag inte hade något val då dagens lektion var obligatorisk.
När jag kommer till skolan går jag raka vägen till Pressbyrån och köper kaffe. Dagen ser genast mycket bättre ut. Sen börjar lektionen. Och den gick otroligt fort! Helt plötsligt var klockan 11.10 och våran lärare släpper oss hela 50 minuter tidigare. Sätter mig med gruppkompisarna och börjar på det sista arbetet för denna delkurs och även det löper på fint.

Så dagen som kändes som om det skulle bli en av de värsta på länge, resulterade i att bli väldigt bra.

Nu sitter jag här mätt och belåten och ska snart sticka ner till gymmet och träna med älsklingen.

Det känns som om hela dagen kommer bli riktigt bra.

Det som stör mig, gnager i mitt bakhuvud, är att någonting inte står riktigt rätt till. En person kan bara inte ändra sig från att vara en av de största, mest löjliga exemplar av en människa, till att helt plötsligt vilja "sadla om". Vad är egentligen baktanken med det hela? Jag kan helt enkelt inte riktigt tro på personen i fråga utan att misstänka att det är någonting lurt med det hela. 


"Mognad innebär att en person har utvecklat ett beteende som är lämpligt för personens eller gruppens bästa, eller som stämmer med sociala normer."

Lugnet efter stormen...

Publicerad 2009-10-11 22:38:45 i Allmänt,

Så nu sitter vi här, själva igen efter en helg med full av liv och rörelse. Rasmus hade med sig sin kompis hit och det har gått jättebra. De har härjat lite här och där. De va till badhuset och sen har Rasmus skyjumpers använts ordentligt.

Det känns lite konstigt att sitta här och det är helt tyst runt omkring, förutom ljudet från TV:n. Det är lustigt hur mycket två tonåringar kan bidra till ökad ljudnivå.

Angelica och Lars var förbi förut så jag klippte dom. Det blev jättebra. Sen fixa jag, Robban och Josse mat, fläskfilé, hemmagjorda potatisklyftor och bernaiesås. Riktigt gott blev det.
Imorrn är det skola igen efter nästan en veckas ledighet. Kan väl inte direkt påstå att det ska bli kul att komma tillbaka. Längtar efter julledigheten nu.


Längtar efter lugnet...



"Ni är inte helt värdelösa, ni kan fortfarande användas som ett dåligt exempel"




Städ, stök & dataprylar

Publicerad 2009-10-09 10:45:44 i Allmänt,

Robban leker datamekaniker här hemma. Just nu är golvet i vardagsrummet upptaget av fyra datalådor och en stor kartong med en massa dataprylar o kablar i. Folk som har kommit på besök hos oss de senaste två dagarna har bara skrattat. Sen mitt upp i allt tvättar vi soffklädseln så att den återgår till den vita nyansen igen och en massa andra kläder, mycket från Rasmus rum nu när det är städat och klart.

Jag höll på hela dagen igår och fixade i hans rum och det blev såååå bra! Lagomt klart tills han och en kompis kommer ikväll. Han frågade förra helgen om en kompis fick följa med honom denna helgen, och varför inte? Klart att Rasmus vill visa hur det är här. Skulle kunna anta att de kommer tillbringa kvällen på Bygget. Får prata med grabbarna sen och se hur de vill lägga upp helgen och vilken mat de vill ska stå på menyn.

Skulle behöva åka iväg till tippen idag också. Och till klädinsamlingen och lämna en svart säck med kläder. Men det där med att kasta kläder är ju lite ångestladdat. Iallafall för mig. Jag tycker det är skittråkigt, samtidigt som anledningen till att jag inte kan ha kläderna längre, gör det hela mer positivt. Men det blir ju så tomt i garderoben...
På tal om garderob...måste städa ur min walk-in closet också så att den ser ut som den ska :)

Nej nu är det väl dags att äta frukost och sedan blir det att börja fixa iordning hemmet. Ska ner till Galaxen och träna sen också. Bara att hoppas på att Robban gör mig sällskap!


 "Man ska aldrig närma sig en oxe framifrån, en häst bakifrån eller en idiot från
                                                  någon sida alls"






Min lilla walk-in ... som den ska se ut :)








Stackars lilla idiot...

Publicerad 2009-10-06 22:09:46 i Allmänt,

... som inte har så pass mycket vett att han förstår att det bara blir värre för han själv.

Det är konstigt vad en del personer kan gå från att vara en äcklig feg mes i nyktert tillstånd till en tuff macho snubbe så fort alkoholen kommer i kroppen. Att han sedan inte ens kan göra sig förstådd i sina hot-sms på grund av extremt allvarlig ordblindhet, gör det hela bara ännu mer skrattretande! Vem tror han egentligen att han är?!
En 3-åring skulle kunna stava bättre och dessutom vara mycket mera skräckingivande. Jag har f*n mer respekt för en lövhög än för den personen!

Jag skulle vilja ge ett tips om att nu är det nog dags att börja växa upp. Lägg av med dessa lama försök att hota oss och gå tillbaka till skolbänken så du kan göra dig förstådd!


   "Ju mindre hjärna man har i huvudet, desto mer plats finns där för dumheter."
                                                                                                           Zarko Petan



Tråk..

Publicerad 2009-10-03 16:41:53 i Allmänt,

Sitter här uppkrupen i soffan med datorn i knäet och lyssnar på regnet som smattrar mot rutan. Fy vilket tråkigt väder det är! Det finns absolut ingenting att göra och inte kan man ta sig här ifrån lägenheten heller utan att behöva bli genomblöt. Vet inte om det är vädret eller den hela tråkiga situationen i sig, men jag känner mig irriterad. Precis som om jag nyss skulle ha bråkat med nån.
Det är nog tristessen som är den skyldiga till mitt vrånga humör. Skulle vilja ut här ifrån men då betyder det att jag måste ta på mig det enda hemska regnstället jag har... ett lila "tantställ". Ok, tack mamma, det var jättesnällt att du tänkte på mig när du inte skulle ha kvar det. Men frågan är vad JAG tänkte på när jag tog emot det. Kanske var färgblind för stunden eller så tittade jag helt enkelt inte riktigt noga för att konstatera att jag ALDRIG skulle använda ett regnställ i den kulören.
Vad är egentligen bäst? Sitta här hemma, ha tråkigt, och känna att irritationen stiger bara för att man blir mer och mer förslappad? Eller dra på sig det lila regnstället, se ut som skit för stunden, men sedan må mycket bättre när jag väl kommer ut i den friska luften och tillfredställer mitt sociala behov?

Svår fråga... får nog fundera på det tills jag kommer fram till den bästa lösningen...

Tills dess får väl Robban agera slagpåse så att jag kan få avreagera mig lite ;)


     "Låt oss vara tacksamma för dumbommarna. Utan dem kunde vi andra inte göra succé"
                                                                                                                              Mark Twain




              

Äntligen helg!

Publicerad 2009-10-01 13:43:42 i Allmänt,

Nu har jag precis kommit hem från skolan och njuter av ledigheten. Ska få i mig lite kvarg innan jag o Robban ska sticka ner till Galaxen och träna. Detta blir tredje passet denna veckan och jag mår toppen av det. Det är en enorm skillnad att träna på Galaxen jämfört med Badhuset. På galaxen finns mer maskiner och det är en mycket större lokal än det källarutrymmet som finns på badhuset. Det roligaste av allt är att jag och Robban tränar tillsammans. Vet inte varför jag inte velat göra det tidigare men nu när vi är i gång är det skitkul, rent ut sagt.

Imorrn är det fredag och då kommer Rasmus till oss igen. Undrar vad vi ska hitta på denna helgen. Imorrn kväll bestämde han redan förra helgen att då ska han till Bygget igen. Han hade ju jättekul där och träffade många gamla kompisar, så jag förstår honom. Sen så blir det nog en lugn myshelg med filmer och gott.

Det känns som om jag mår så mycket bättre nu. Helt bra är det inte men om jag jämför med hur det var för en månad sedan så är skillnaden enorm. Tror att mycket släppte nu när vi äntligen fick träffa Rasmus. Men målet är inte nått än, och dit ska vi komma. Kosta vad det vill...


                    "Åsnan känns igen på öronen, den dumme på talet "





Om

Min profilbild

Linn

Jag bor tillsammans med min sambo, hans son som är född 1996 och vår lilla dotter som föddes 3 augusti 2012. Försöker fortfarande komma in i rollen som nybliven mamma och allt som hör småbarn till.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela