Min värld- i kaos & ordning

Livet är inte enkelt. Den som trodde att det skulle vara det måste ha blivit grymt besviken...

Gott nytt

Publicerad 2009-12-31 20:16:19 i Allmänt,

Ja jag har inte bloggatpå några dagar och orken har inte funnits där. Inte lusten heller för den delen.

Jag fann partyhumöret tillslut :) och juldagen blev riktigt rolig! Men ack så trött jag var två dagar efteråt. Idag är det nyårsafton, om någon inte skulle ha uppmärksammat det. Vinet smakar gott och raketer och smällare kommer det bli. Vi har ju Rasmus hemma nu och det känns jättebra. Nu är vi fulltaliga i familjen.

Har precis ätit lite mat och snart bär det upp mot stenstalid för att fira nyår där med folket.

Som sagt... gott nytt år på er allihop!


                                 


                                       


Borta

Publicerad 2009-12-25 13:49:49 i Allmänt,

Vart har mitt festsug tagit vägen??? Jag känner mig bara trött, seg och helt utslagen. Jag har ju väntat på denna kväll i över en veckas tid nu och nu när det äntligen är dags så känns det som om festandet kan kvitta!

Jag antar att det kan bli bättre sen när man börjar göra sig iordning och spelar lite bra musik men jag har ingen lust med det nu...

F*n också!

Jag behöver prata med någon som har lusten, nån som kan peppa mig och få mitt humör att ändras! 


Hörfel behöver jag :)

Nä jag får helt enkelt ta mig i kragen och hoppa in i duschen. Sen blir det att dra på musik i bott och börja dammsuga! Om jag har tur så finner jag festlusten på egen hand!



                                          


Juldagsmorgon glimmar...

Publicerad 2009-12-25 10:49:40 i Allmänt,

och trött och sleten efter gårdagen känner jag mig. Men det var en riktigt trevlig julafton.

Gårdagen började med att Erica kom förbi med en julklapp till mig o Robban från henne och Susanne. De hade köpt biljetter till oss till Mastis ikväll. De ville så gärna att vi skulle följa med dit. De va gulligt gjort :)

Sen åkte vi till Robbans föräldrar och där va även Robbans syster och bror med familjer. Va där en stund och fikade lite och sen när de skulle äta vid halv två gick jag ner till mor o far. Ställde mig direkt och bakade snickerkakor eftersom brorsan så gärna ville ha det :)

Sen va de Kalle anka och vid fyra satte vi oss och åt. Jädrar va jag åt! Det va så otroligt gott alltihop. Förutom sillen... jag testade men nej...jag är fortfarande inte vuxen nog att äta sill :)

Syster blond o hennes familj kom vid fem och då blev de fart i stugan! Tomten skulle ju komma, pappa "gick och köpte tidningen" och William va helt orädd för Tomten som en annan blir lika rädd för varje år. Oavsett om man vet vem det är eller inte. Jag gillar verkligen INTE när folk har masker och skit på sig. Usch..

Fina julklappar fick man och jag är jättenöjd med hela dagen och kvällen. Jag tror vi alla gick där ifrån och va väldigt nöjda. Det blev några öl, en snapps till maten, lite likör... ja...gott va de :) Känner att jag fortfarande är mätt efter julmaten. Haha! Tur att det är dietdags i januari så behöver jag inte ha allt för mycket ångest :)

Ikväll blir de fest! O vilken fest det ska bli! Känns som om jag borde börja grejja lite för att slippa stressa ihjäl mig sen. Men outfit o allt är klart så det är mest lite småplock som ska göras. Kolla vilken väska o vilka skor jag ska ha till exempel. DET kan ta tid! Tur att det fortfarande är snö ute så att valet av skor är begränsat. Ska försöka o ge mig på locktången sen också.. hmm...
Får se om jag ska följa med Erica ut sen på promenad också... Attans...de känns som om det är dags att börja grejja nu ja...tiden verkar knapp och att stressa är inte bra har ja hört...



         



    "Svårigheten är inte att dö för en vän, utan att hitta en vän värd att dö för"
                                                                                           - Homer Simpson


Dan före dopparedan..

Publicerad 2009-12-23 10:45:02 i Allmänt,

...och massor har jag kvar att göra. Igår var jag och handlade på stan i 7 timmar. Kanske låter helt otroligt eftersom den här stan inte är speciellt stor...men de gick :)
Det är vid sånna här tillfällen som man får se hur mycke folk det faktiskt bor i denna lilla stad. Det var inte bara jag som sprang omkring igår och fixade julklappar i sista minuten. Och idag kommer fortsättningen..

Ska till Kga sen med mor och handla lite. Jag vet inte varför men jag har blivit julens valda shoppingsällskap i familjen tror jag. Jag har koll på precis vad alla ska få i och med att jag har varit den som har hjälp alla att komma på lösningar. Ujujuj... det är tur att jag älskar att shoppa! :)

Idag är det även dags att slå in alla julklappar och att städa o göra fint här hemma inför julafton och juldagen. Det verkar som om vi kommer bli ganska många på juldagen. Riktigt kul ska de bli. Känns otroligt bra att outfiten är klar iallafall...för både mig och Robban :)

Jag älskar verkligen julen. Tycker den ger en värmande känsla inombords. Speciellt när de man har köpt till öppnar sina julklappar och oftast så får man positiva reaktioner. De säger att julen är barnens högtid, men jag måste nog säga att den är min också. Kanske är barnet i mig som kommer fram :)

Jag måste ställa mig och baka sen också. Har lovat lillebror att han ska få snickerskakor imorgon, så det är väl bäst att jag håller det löftet.
Det verkar också som om vi faktiskt kommer ha en vit jul i år. Det gillar jag verkligen. Kommer inte ihåg när det va de sist. Nej jag antar att det är dags att börja här hemma så kanske jag o Robban hinner gå ner på stan en sväng. 


               
            






Härlig dag

Publicerad 2009-12-21 21:39:40 i Allmänt,

När jag vaknade i morse gick jag direkt upp och tände julgranen och satte på kaffe. Det var fortfarande lite mörkt ute och ljuset från granen värmde. Det var riktigt fint och jag kände direkt hur julkänslorna for runt i mig. Gick sen och kröp ner hos Robban igen och bara njöt av ledigheten. Sen kände jag kaffedoften och då gick jag upp.
En bättre början på dagen hade jag inte kunnat begära.

Gick sen hem till Anita och Nils och klippte dem så de är fixade inför jul. Sen var det dags att fara till Galaxen för att avverka dagens träning. Det gick inge vidare med styrketräningen idag på grund av att jag har så ont i axlarna och nacken så de blev att jag körde olika sorters konditionsträning istället.
Imorrn ska jag ner på stan med syster blond och fixa de sista julklapparna. Ska bli mysigt imorrn kväll när jag ska sätta mig och slå in dom. DÅ ökar julkänslorna drastiskt. Jag är förresten väldigt glad över att vi valde att vi skulle ha julgran i år ändå. Den är sååå fin och jag tror faktiskt det är den finaste vi har haft.

Nu på kvällen har vi varit hos svärmor och svärfar och hälsat på. Robban fick agera datahjälp också.

Så nu sitter man här med datorn i knäet och ska alldeles strax spendera lite kvalitetstid med min sambo och hoppas på att morgondagen blir lika lyckad som denna...


                                                    Älsklingen min...
                 



                 "Excusa me, vir optime, cogitio inquis tibi nomen "fatuus" es?"





Slut för dagen...

Publicerad 2009-12-19 16:46:21 i Allmänt,

Nu har jag äntligen slutat och kommit hem till älsklingen.

Jag har funderat lite idag och jag ska ta fram julgranen sen. Jag vill ha den uppe. Varför ska vi ändra på det bara för att vi inte har Rasmus hemma? Vi firar ju jul ändå och kommer mysa till det på julaftonskvällen. Jag tror att jag inte kommer kunna känna någon julstämmning  om jag inte tar fram granen i år. Så den ska upp! Och fint kommer det bli!

Grattis Rasmus! Lille grabben fyller 13 idag. Tonåring e han nu :) Jag hoppas han har haft en bra dag med många presenter och god tårta och massor med annat smarrigt fikabröd.

Ikväll blir det mycket lugnt eftersom jag ska jobba imorgon med. Får bli att kika på en film och fixa nåt gott att äta. Tortillatårta vore inga fel!

Men nu ska jag in i duschen och skölja av mig röken från jobbet...



      "Det är inte problemen som är problemet, problemet är dom
                                 som skapar problemet"





Mys

Publicerad 2009-12-18 21:10:42 i Allmänt,

Idag har det varit en riktigt bra dag. Den började med att jag hade fått svar på kompletteringen från didaktiktentan och jag blev godkänd! Underbart! Så nu kan jag släppa den!

Fick sen besök av Hörfel som kom förbi efter jobbet. Nu sitter väl hon i soffan där på jobbet och bara väntar på att få gå där ifrån. Kan tänka mig att messen från Filipstad har varit många och en liten känsla av ångest har hon nog för att inte åka dit ikväll ;)
Sen va jag o Cissi ner till badhuset och tränade. Kändes konstigt o vara där o träna nu när jag varit van vid Galaxen. Men det gick riktigt bra faktiskt. Kände mig slutkörd när jag kom ut där ifrån. Mötte upp Robban och gick hem o fixade mat. När han sen stack ner på gymmet så bänkade jag mig framför datorn och spelade Euro truck, körde som en galning på slutet för o se hur mycke böter jag kunde få :)

Gick sen på en promenad till Coop och handlade lite gott till kvällen. Nu blir det att inta soffläge och sätta på en bra film. Ska ju upp o jobba imorrn så det får väl bli en ganska tidig kväll....kanske :)

Mycket konstigt kan man höra på dagarna... men ett rykte om att vi skulle ha magsjukan? De va nog det dummaste jag har hört... Det är ju inte ens ett vettigt rykte! Varför hitta på en sån sak?

Har en misstanke att det handlar om en eller flera personer som har en fullt utvecklad obegåvning att hantera sociala samspel och en viss problematik att få hjärnans kapacitet att räcka till och fungera!


               "Ordning är till för idioter. Vi genier behärskar även kaos"



Sovmorgon

Publicerad 2009-12-16 11:32:28 i Allmänt,

Gick inte upp förrän 10.15 idag. De va riktigt skönt att få sova ut. Känns som om jag behövde det.

Igår va jag nere på stan och inskaffade några julklappar. Så nu är det inte så många kvar. Börjar faktiskt längta till julafton nu. Det är så himla mysigt o se barnen öppna deras julklappar och få se deras miner. Blir roligare i år när William förstår lite mer och inte bara tycker att presentpapperet och snörena är det roligaste av allt :)

Känns lite konstigt i år eftersom Rasmus inte kommer vara hemma när han fyller. Känns som om allt blir lite bakvänt. Ingen 13-tårta i år alltså...

Träningen gick skitdåligt igår! Det va verkligen inte rätt dag att träna på. Allt drog ut på tiden på dagen och jag fick vara barnvakt och frisör så det blev träning vid 19.00 igår och då va kroppen helt slut efter dagens bravader.
Men men...jag va ju nere o träna iallafall!

Idag ska jag sitta och förbereda mig inför morgondagens redovisning sen blir det att njuta av ledigheten. Ska jobba i helgen också. Passar riktigt bra eftersom vi ska ha en lugn helg innan juldagen :) Sen så blir det ännu mer extrapengar som man får i januari då :) Blir att unna sig nåt extra nästa månad!

O snön låg kvar idag med...bra!


Nej nu är det dags att plugga...

Snö!

Publicerad 2009-12-15 11:27:29 i Allmänt,

Det blev inget firande på Billen igår, det blev en promenad till Coop istället och köpte kött och potatis o sås och gjorde iordning en riktigt god middag! Jag lyckades verkligen med köttet!

Åh vilket härligt väder det är! Helt vitt på backen. Hoppas att det får vara kvar över julen. Jag kommer inte ihåg när vi hade en vit jul sist.

Idag ska jag ner på stan och kolla lite julklappar. Sen blir det träning och sen ska jag vara lite social med mina systrar. Tror inte jag kommer plugga nåt direkt idag. Ska läsa igenom redovisningen iallafall så jag har lite koll på läget :)

Jag känner att jag mår så mycket bättre idag nu när nästan allt som ska göras i skolan är klart. Jag lever upp på ett annat sätt och energinivån ligger på topp. Hoppas det blir ett bra träningspass idag också. Ska testa på 50 igen i bänkpressen. Jag SKA klara det i december! Det har jag gett mig f*n på!

Vet inte hur vi ska göra med julgran i år heller. Känns som om det kan kvitta eftersom Rasmus inte är hemma och pyntar den med mig. Jag får ta och prata med honom och se vad han tycker om han vill att vi ska ha en...

Nej nu är det dags att sätta på fejset och bege sig ner på stan...


      


"Alkohol är nödvändigt för en man så han kan ha fina tankar om sig själv, 
                                           ostörda av fakta"


Dutt på det!

Publicerad 2009-12-14 18:55:49 i Allmänt,

Nu har jag suttit hela dagen med laptopen i knäet och skrivit på den här skiten. Och klar blev jag! O gött känns de! Det är nästan så det skulle vara läge att fira detta med en öl nere på Billen :)

Tyvärr blev det ju ingen träning idag som det var tänkt men det hinner jag med imorgon och antagligen kommer det gå mycket bättre då också när jag inte har en massa måsten som ska göras när man kommer hem.

Jag jobbade igår också o det gick jättebra. Va bara från 15-21.30 men de ger pengar det med. Känns bra med allt extra som kommer i Januari sen.
Jag bakade bullar i helgen också. Både kanelbullar o vaniljbullar. Riktigt goda blev dom :) Imorrn ska det bakas arracsbollar för första gången. Eller så får det bli dammsugare...har inte bestämt mig än.

Nu saknar jag badkaret som vi hade i den förra lägenheten. Hade varit riktigt skönt att få lägga sig i det nu och bara slappna av och njuta av det skolarbetet som är avklarat. Måste göra något för att släppa det matematikfokus jag har just nu.

Det känns som om vart jag än tittar och på vad jag än ser, så kopplar jag det till matematiken. Min pedagogiska sida kommer fram och jag funderar på hur denna vardagssituation skulle kunna användas i ett undervisningssammanhang. Börjar bli lite stollig på de nu. Har ni tänkt på egentligen hur mycket matematik man använder i vardagen? Det är MASSOR!

Börja tänk på det så jag inte är ensam om det :)



Ännu en kul lektion...
  

Stress

Publicerad 2009-12-09 14:07:24 i Allmänt,

Ja då va två skolarbeten till färdiga så nu är det bara att börja med nästa... suck..

Jag känner mig lite smått irriterad på detta med bloggen. Känns som om jag inte riktigt kan skriva vad jag vill då jag hela tiden blir granskad och mina ordval kan påverka framtiden för mycket. Hade det bara varit min egna framtid de handla om så hade de varit skitsamma men nu kan det påverka fler personer än mig..

Men är inte meningen med en blogg att man ska kunna föra sina tankar och funderingar utan att bli dömd för det? Nu syftar jag alltså på sådant som är sant, inget dumt påhitt eller förtal om någon, utan riktiga, sanningsenliga händelser från min synvinkel och mina åsikter kring det.

Jag blir bara så trött på människor som inte kan acceptera och inse fakta. Varför ska det vara så svårt att ge fan i o komma in o läsa min blogg om de ändå bara irriterar sig på vad jag skriver? Jag har sagt det förut, o säger de igen, läs inte då.

Men vad jag än skriver så vet jag att dessa människor gör det och sen går det ut över andra, och det vill jag absolut inte.

Nej jag får helt enkelt komma på nåt annat sätt för att kunna uttrycka mina åsikter...


eller varför inte lägga in lösenord på bloggen så kan ju bara de som jag vill läsa...

Nu ska jag iväg o vara barnvakt o så blir det joggingtur sen. Får se va William har för kul o säga idag :)


suck o stön

Publicerad 2009-12-07 22:39:36 i Allmänt,

Ja nu va de ett tag sen igen som man uppdatera. Jag låg sjuk en vecka så någon ork fanns inte ens o sitta vid datorn. Sen ser min vardag ut precis som vanligt. Det är plugg och träning som gäller och när det finns tid så försöker jag vara social med min omgivning. Jag längtar så grymt mycket efter julledigheten just nu. Känns som om jag behöver den.

Jag är riktigt trött på skolan. Det ät så himla mycket hela tiden. Man hinner inte göra klart ett arbete förrän nästa slängs i ansiktet på en. Men det är bara att härda ut... någon gång kommer det bli bättre... hoppas jag.

Helgen va jättemysig. Rasmus kom på fredan o spenderade kvällen med kompisarna. På lördag va vi till badhuset o härja. Eller ja...Rasmus o Robban stod för härjandet ;) Men jag åkte faktiskt rutchkana o hoppade från första trampolinen :) Robban körde kanonkulan från högsta så det skvätte friskt över oss andra.

Idag blev ja ledig från skolan, föreläsningen va inställd. Riktigt gött med en extra dag ledigt. Va till syrrans jobb o fixa lite skolgrejer och tog sedan en rask promenad där ifrån. 30 minuter tog de. Nästa gång ska de ta 20 :)

Sen stack ja o Robban ner till galaxen o träna lite. 15 min kondition o sen bänkpress. Blir så grymt irriterad på den spärren som jag av nån anledning får fram så fort jag ska försöka på 50 kg. 40 gick skitbra, men 50 så tar de tvärstopp. Men innan december månad är slut så ska jag fixa det!

Drog sen bort till syster blond o umgicks innan det var dags för den vanliga motionsturen. William är ju så underbar. Vi var ute och härjade lite o sen ställde han sig framför mig, gjorde en grimas och sträckte armarna uppåt. "Haha, va gör du?" blev min kommentar. "Ä stajk ja!" skriker han. Han stod alltså och spände sig för att visa hur stark han var :) Sen prova han min mobil o skulle ta kort på det mesta. Hittade några bilder i mobilen som jag tror ska föreställa ett träd och något som liknade en sten men om det stämmer har jag inte en aning om. Sen tog han ett kort på mig också, jätteglad tittar han på mig och skriker ut Linn allt vad han har och visar mig bilden :) Han är mosters pojk han :)
Sen kom syster röd och det var dags att gå ut o gå. Gick 6 km idag.

Så nu sitter jag här, precis klar med ett skolarbete och börjar spåna på nästa. Mina ben värker och ryggen vill inte alls sitta upp längre.
Så nu är det väl dags att lyda kroppen och bege sig in i sängen istället och samla krafter inför morgondagen...


               
Rasmus i plurret                  Robbans plask :)         Williams foto



"Hur snabbt man än springer, springer smärtan snabbare"

Om

Min profilbild

Linn

Jag bor tillsammans med min sambo, hans son som är född 1996 och vår lilla dotter som föddes 3 augusti 2012. Försöker fortfarande komma in i rollen som nybliven mamma och allt som hör småbarn till.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela