Min värld- i kaos & ordning

Livet är inte enkelt. Den som trodde att det skulle vara det måste ha blivit grymt besviken...

Sommarluft

Publicerad 2010-04-29 21:59:03 i Allmänt,

Va underbart härligt det är ute. Sitter nu på balkongen och njuter av att luften är varm trots att klockan är 22.00. Nu dröjer det inte länge förrän sommaren är här.

Jahapp...va har jag gjort de senaste dagarna då. Känns som allt och ingenting.

Jag har varit ledig sen i tisdags och det är riktigt skönt. Iofs så har vi tenta på onsdag som jag måste plugga till men de kommer väl bli som vanligt att jag gör det i sista minuten.

Jag, Rasmus, Syster blond och hennes barn va på cirkus igår. Jag va riktigt nervös att även denna gång få bli utvald av clownen men jag klarade mig. Det vred om sig i magen på mig varje gång han kom ut och jag såg hans blick flyga över publiken som om han letade efter sitt nästa offer. Syrran fick för sig att jag skulle dra till mig han så varje gång så flyttade hon sig en bit ifrån mig haha. Men vi klarade oss allihop.

Jag har även gjort i ordning på balkongen med blommor och nya dynor m.m. så nu är det riktigt mysigt här ute. Tog mitt förnuft till fånga och insåg att det inte var någon idé att jag försökte mig på att sy nya överdrag till de dynor jag redan hade, så jag köpte nya istället.

Allt känns så lugnt och skönt här hemma nu. Känns som om det mesta börjar ordna upp sig. Mitt humör är lugnt och jag mår riktigt, riktigt bra. Kanske är det att sommaren är på gång som gör att humöret är på topp, så gott som alla dagar.

Imorrn är det fredagsmys och det ser jag fram emot. Det är lika mysigt varje fredag som familjen spenderar kvällen tillsammans med god mat & godis.

Men nu börjar jag bli riktigt trött. Natti natti!


                         

Irritation...

Publicerad 2010-04-25 18:22:53 i Allmänt,

Jag har så fruktansvärt tråkigt. Har hamnat i ett stadie där jag känner mig rastlös samtidigt som jag inte har ork eller lust att göra någonting. Jag håller på att avinstallera Sims 3 för att sedan kunna installera det igen. Nåt var fel på spelet och det ville inte uppdatera sig, vilket resulterade i en massa buggar och krångel. Men efter det vet jag inte vad jag ska göra. Jag vet dock att jag borde plugga men som vanligt kommer väl det att ske ikväll när paniken och stressen tar tag i mig.

Jag måste förresten ta tag i min blogg och ändra designen på den. Problemet är att jag har inte en aning om hur man gör! Knappa in lite koder och sen är de klart, säger endel. Jaha! Men vilka koder? Hur vet jag vad som är rätt. Jag lovar att slutprodukten då skulle bli katastrof! Nej jag får helt enkelt be någon kunnig person att hjälpa mig.

Jag har ont också. Lite i hela kroppen men mest av allt i halsen och i käken. Vet inte om jag har legat och tuggat inatt men det känns som om jag skulle ha någon konstig spänningsvärk i käken. Konstigt konstigt. Det är säkert Robbans fel. Hur man än vrider och vänder på det är det alltid männens fel :)

Jag vet inte vad det har varit med mig senaste tiden men jag har känt mig väldigt lättirriterad. Och det har varit gentemot alla. Små saker som stör mig läggs på hög och blir sedan till vredesutbrott och personen som står mitt i haglet av ilska är Robban. Jag har insett att det inte är lätt att leva med honom men det är f*n i mig inte lätt att leva med mig heller när jag blir ett sådant här hormonmonster. Det är tur att vi älskar varandra trots våra brister och klarar av dessa tillfällen.
Jag har en känsla av att det kan vara som så att min kropp och mitt psyke börjar säga ifrån nu gällande skolan och att det helt enkelt börjar bli för mycket.
Som tur är så är det inte långt kvar tills det är sommarlov men det känns som om vägen dit är just nu väldigt lång och tråkig.

Nej nu får jag banne mig se till o ta mig i kragen och börja plugga!








Roadtrip

Publicerad 2010-04-25 11:00:19 i Allmänt,

Igår skulle jag, Syster röd och Jina ha stuckit till Vaggeryd på hundutställning. Men trippen blev ändrad en timme innan avfärd. Vaggeryd lades ner och istället stack vi till Ullared. Vi hade verkligen skitkul tillsammans och resan dit och hem var roligare än själva målet. Visst det fanns mycket i Ullared men det var allt mycket skit också. Lite väl mycket "billighetsvarning". Jag skulle nog inte direkt sticka dit och handla en massa kläder då det mesta såg väldigt VÄLDIGT billigt ut. Men kul hade vi och det blir absolut inte sista gången som vi gör en sån här "tjejresa". Det var verkligen längesen som jag skratta så mycket som jag gjorde igår. När vi var ca  minuter från hemstaden så märktes det på oss att vi började bli lite sega. Jag somnade nästan i baksätet ett antal gånger. Vid 21.30 var jag hemma och intog soffläge efter att ha delat ut de inköp som jag gjorde. Rasmus blev jätteglad för kikaren och nu kan han spana på fåglar på längre håll.

Idag blir det att grejja här hemma sen ska jag plugga också. Ingen ro och ingen vila. Men nu ska jag börja färga håret :)




Några foton från resan :)

       




Sliten...

Publicerad 2010-04-21 20:17:09 i Allmänt,

Har precis ätit lite kvällsmat och ska alldeles strax gå in i duschen. Kylan tränger in genom lagret med kläder och det värker i mina fingrar av köld och stelhet. Har som vanligt varit ut på den vanliga motionsturen och det gick riktigt bra idag. Kändes bra för oss alla. Har faktiskt varit riktigt duktig dessa tre dagar av denna vecka och gått minst 6 km varje dag. Men imorgon tror jag faktiskt att det inte blir någon. Måste ju få slappa ibland med. Men jag va riktigt nöjd igår då jag gjorde allt som jag skulle på min att-göra-lista. Jag handlade hem mat, städade, pluggade och motionerade. En klapp på axeln till mig själv.

Fick reda på tentan igår och jag klarade den. Känns så skönt att jag nu kan lägga den bakom mig och bara koncentrera mig på den kommande. Ska sitta med studiegruppen imorgon eftermiddag och fortsätta att diskutera kring de frågor som kommer med på tentan. Diskussionsunderlaget hjälper faktiskt mycket inför pluggandet.

Det är så härligt när jag kommer hem om dagarna. Varje gång så kommer Rasmus fram och ger mig en stor kram och det värmer mitt hjärta. Det får en att känna sig uppskattad. Det roliga är att han gör det verkligen varje gång oavsett hur lång stund jag har varit borta. Han är helt underbar den grabben.

Snön idag har näst intill tagit kål på mig. Med snöflingorna som föll, föll mitt humör. Det vita täcket som låg på marken imorse när jag vaknade fick mig att gnugga mig en extra gång i ögonen. Men nej, det försvann inte för det och det var inte någon inbillning. Jag hoppas verkligen att det är över nu. En person berättade för mig idag att förr sades det att April-månad var tvungen att släppa ett sista snötäcke för att det ska kunna bli en fin sommar. Jag hoppas verkligen att det stämmer. Nu är det dags för sommarvärmen att komma!


                Snart kan man spendera en heldag nere vid Skagern igen
             






Måndag

Publicerad 2010-04-19 22:45:53 i Allmänt,

Måndagar är verkligen inte roliga. Vet inte om det beror på att man har haft hela helgen på sig att sova ut och bara gjort det man velat och känt för och helt plötsligt ska man koppla på hjärnan igen. Idag har hjärnkapaciteten gått på högvarv på grund av föreläsningar och studiegruppsarbete. Vi håller nu på med förberedelser inför kommande tenta och det känns inte direkt som om jag har läget under kontroll. Kanske är lite för tidigt att säga, då idag var första dagen vi satt med det. Men jag litar ganska ofta på min magkänsla och inför denna tenta är den inge bra.
Inte hjälper det att det känns som om ryggen ska gå av på mig. Jag är så stel så att axlarna vandrar högre och högre upp av spänningar och jag vet faktiskt inte hur mycket massage det skulle krävas för att få den att bli bra igen. Men men... det finns viktigare saker att lägga pengarna på just nu. Jag får helt enkelt försöka övertala Robban att ta några tag på ryggen så kanske det underlättar för stunden.

Imorrn är jag ledig och jag har tänkt att jag ska hinna med: Städning, handling, plugg och träning. Men hur många punkter jag kommer kunna pricka av det schemat vet jag inte. Men EN ska jag se till att klara iallafall :)

Det ska bli så skönt när sommaren kommer och jag ska jobba istället och kunna koppla bort skolan ett tag. Känns som om jag behöver göra det just nu. Min motivation är inte på topp. Nya krafter behöver laddas.


               


Slutet av veckan

Publicerad 2010-04-18 20:02:37 i Allmänt,

Vilken härlig söndag det har varit. Vaknade med solen fylld i rummet och kände mig pigg och utvilad. Sen har jag varit med mina älskade syskonbarn i stort sett hela dagen. Kan inte bli annat än lycklig där.

Hela denna veckan har varit väldigt positiv. Det märks att solen har en positiv inverkan på en.

Vi började titta på skräckfilm igår. Det slutade med att Rasmus gick in på sitt rum och spelade. Han tyckte den var för läskig. Efter ca 20 minuter stängde vi av filmen. Det var mitt beslut. Jag tyckte tillslut att den var alldeles för äcklig och mådde inte direkt bra utav den hehe.

Nej nu blir det mys med grabbarna!



Grå Lördag...

Publicerad 2010-04-17 11:58:22 i Allmänt,

När jag vaknade imorse blev jag enormt besviken på det väder som visade sig. Den gråa himlen och de tjocka molnen la sig som ett täcke av dysterhet över mig. Jag märker att man har blivit van vid solens strålar och att det har påverkat mig till att bli gladare och piggare. Vädret speglar mitt humör och jag påverkas mycket av det. I och för sig så får jag idag en chans att städa och greja här hemma. Men det var inte alls det jag hade lust med egentligen.

Nästa vecka får jag reda på resultatet av den senaste tentan. Det ska bli väldigt kul o se hur det gick. Hoppas bara jag klarar den och inte behöver komplettera med någonting. Har inte tid med det nu känner jag.

Det har varit väldigt lugnt och skönt på alla fronter den senaste tiden. Det känns som om man kan leva i en lugn och harmonisk tillvaro, utan att bekymra sig för utomstående påverkan. Märks på mina herrar här hemma också att de trivs och mår bra. Speciellt den unga herrn. Han är glad på ett sätt som han inte varit på länge. Han verkar trivas väldigt mycket med livet. Hans sociala nätverk är enormt och han har alltid några att umgås med, samtidigt som han ibland bara vill vara hemma och mysa och ta det lugnt med mig och Robban. Det är härligt att se.

Nej nu blir det väl att börja rensa golvet så att det blir redo att dammsugas. Jag får ta o sätta på lite bra städmusik och dansa runt med den :)



                        



Mot ljusare tider

Publicerad 2010-04-14 21:36:10 i Allmänt,

Det är inte bara utomhus som det börjar blu ljusare, utan jag känner också att det inom mig börjar klarna upp. Mycket stress har präglat min vardag och ibland var det nära att jag inte orkade längre. Men jag inser nu att jag är starkare än vad jag tror och att jag klarar mycket mer än vad mitt självförtroende säger åt mig. Alla har vi våra turer upp och ner men det tillhör livet och genom att skänka oss hinder och motstånd, stärker det oss i vår utveckling.

Mycket har jag klagat på och kanske inte riktigt tänkt efter hur bra jag egentligen har det. Men hör det kanske inte lite till människans natur att aldrig vara helt och hållet nöjd utan vi vill gärna kunna klaga på något. I och för sig, om vi inte hade något att klaga på så skulle vi heller inte ha någon anledning att förändra eller utveckla något och på så sätt skulle nog livet bli ganska tråkigt.

Jag har kommit igång bra på den nya kursen och jag känner mig mycket mer motiverad. Jag har en känsla av att mycket beror på att hemförhållandena är så stabila och trygga nu och jag behöver inte längre känna någon oro. Alla mår vi bra här hemma, förutom gubben min som åker på den ena sjukdomen efter den andra. Det betyder dock att jag får ta ännu mer ansvar här hemma och sköta disk och inköp, som annars ligger på hans "att-göra-lista". Men det är smällar man får ta. Det blir värre för honom att sköta alla mina sysslor den dagen då jag blir sjuk :)


             


                          "Statussymboler är till för osäkra människor"






Upptagen...

Publicerad 2010-04-05 13:13:09 i Allmänt,

Jag vet att det va längesen jag skrev någonting men jag har helt enkelt inte haft tid. Har jobbat hela förra veckan, förutom igår, och då var det så mycket annat som skulle hinnas med. Jag får helt enkelt ta en liten paus från bloggandet och återkomma när det finns tid till det. Ska alldeles strax fixa mat och sen ska jag tillbaka till jobbet.

Förhoppningsvis kommer jag ha mer tid i veckan då jag kommer vara helt ledig. Det ska bli så skönt att bara kunna slappna av lite. Iofs så har jag en hel del litteratur som jag måste ta tag i och läsa denna vecka men jag har ju hela veckan på mig...

Om

Min profilbild

Linn

Jag bor tillsammans med min sambo, hans son som är född 1996 och vår lilla dotter som föddes 3 augusti 2012. Försöker fortfarande komma in i rollen som nybliven mamma och allt som hör småbarn till.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela