Min värld- i kaos & ordning

Livet är inte enkelt. Den som trodde att det skulle vara det måste ha blivit grymt besviken...

Är sommaren över?

Publicerad 2010-07-28 16:58:08 i Allmänt,

Det känns verkligen som så. Den värmen som vi hade för några veckor sen är som bortblåst och nu när man går upp på morgonen visar inte termometern mer än ca 16 grader. Det känns kallt på nätterna och när solen väl är framme så värmer den inte som förut. Antar att det börjar gå mot hösten. Jag hade hoppats på att sommaren skulle hänga i ett tag till men det verkar som om vi får nöja oss med det som va.

Nu jobbar jag bara två dagar till denna vecka sen två veckor till innan jag kan njuta av att det är över. Sen börjar skolan igen och då är det dags för examensarbetet. Jag kan inte direkt påstå att det är något jag ser fram emot. Har inte ens riktigt koll på vad jag ska skriva om utan får helt enkelt ta tag i det när jag är klar med jobbet den 15 augusti.

När jag skulle sova igår hade jag flera planer på vad jag skulle hitta på efter jobbet, men nu när jag kom hem så fanns inte den motivationen över huvud taget. Jag känner mig bara trött och helt utpumpad. Varför kan jag inte känna samma energi idag som jag hade igår kväll? Hur kan ett jobb som tär på en mentalt och är psykist jobbigt, även göra att man känner sig fysiskt utmattad?


Slut på ledigheten

Publicerad 2010-07-26 21:46:24 i Allmänt,

Efter 8 dagars ledighet är det nu dags att börja jobba igen. Jag kan ju inte direkt påstå att det lockar men det är bara att se fram emot nästa semester. Jobbar ju bara tre veckor till sen har jag ledigt 2 veckor o sen börjar skolan. Jag har nu sett till att skaffa facebook också. Efter många påtryckningar från gamla vänner och bekanta kändes det som om jag inte hade mycket att välja på. Jag skulle tro att bloggen kommer bli något lidande av detta men jag ska försöka uppdatera när jag kan...och kommer ihåg.

Nej nu ska jag sätta mig och knappa in räkningarna så att det blir gjort!

Jaja

Publicerad 2010-07-19 09:32:59 i Allmänt,

Nu finns det inga undanflykter längre. Jag hittade mina inlines i förrådet och nu är det väl dags att jag lär mig att åka på dom. Har suttit och funderat över vart det kan vara bra att åka utan att behöva använda bromsen för mycket. Jag åker gärna uppför backar men slipper gärna att åka nerför då jag inte är så duktig på att bromsa. Men men. Tänkte att jag tar cykeln ut till parkeringen efter skymningen i skärgårn sen kan jag snöra på mig mina inlines där och åka resten av vägen ut till Picasso. Cykelbanan är ju fin och inte en massa upp och ner.

Nu sitter jag o väntar på att Hörfel ska vakna. Jag vaknade vid 07.50 och gick upp vid 8 då robban skulle upp. Jag va pigg så det kändes inte som någon idé att fortsätta sova. Men det är alltid mycket lättare att gå upp tidigt när man är ledig och vet att jag har ingenting som jag måste stressa iväg till utan sitta med kaffekoppen och bara njuta av icke-existensen av måsten.

Nej nu ska jag fixa frukost till min lille grabb. Omelett blir det idag.



Ljuvliga ledighet!

Publicerad 2010-07-18 17:39:58 i Allmänt,

Nu är jag ledig från jobbet i 8 dagar och det känns helt underbart. Ska bara ta dagarna som dom kommer och passa på och njuta så mycket som möjligt.

Jobbet har varit helt okej idag. Thuva o Thilde var hos oss en stund idag och livade upp stämningen. Det gjorde att dagen gick väldigt mycket snabbare. Och tur var det, annars hade den här dagen antagligen känts så otroligt lång i väntan på ledigheten.

Det blev ingen minigolf igår. Regnet drog in över stan och gav oss inget uppehåll alls för att kunna gå 18 hål vid gästhamnen. Men men, det får helt enkelt bli en annan gång.

Nu ligger jag på sängen och slappar. Robban är och åker jetski och Rasmus är ute och badar. Så jag passar på och vilar meddans jag kan. Tror det får bli o lira lite sims också. Har hamnat tillbaka i Simsfällan igen. Har också sett att de snart kommer ut med ett nytt expansionspaket. Det blir att införskaffa det då :)

Nej nu ska jag spela :)


Solbränd men j*vligt glad

Publicerad 2010-07-17 07:40:38 i Allmänt,

Hade en helt underbar dag igår. Jag och syster röd åkte ner till Mamma o Pappa o gänget vid Skagern. Vi var där nere strax innan 10.00 och va där till strax efter 16. Vi solade och badade och låg och flöt och härja på de uppblåsbara madrasserna. Det var så otroligt skönt! Kändes också härligt att verkligen göra något och passa på när jag var ledig. Visst är det skönt att ligga hemma hos mor o far vid poolen men det är absolut inte samma sak som vid en sandstrand. Det som är bäst med Skagern är att det är sandbotten. Inte något slibedisch-vatten där inte! Fick mig ett och annat bromsbett men det är väl smällar man får ta. Det gav oss alla en orsak till att klappa till varandra och så skyllde man på dessa otroligt irriterande bevingade kryp.

Idag jobbar jag delad tur. Ska alldeles strax bege mig iväg. Vaknade vid 06.50 och trodde jag hade försovit mig. Jag hatar den panikkänslan som man får då. Men lugnt va det och klar var jag vid 07.10 så sedan dess har jag suttit här vid datorn och glott.

Jag fick en inbjudan till Klassfest den 25/9 på Mastis. Det ska bli riktigt roligt! Träffa gamla klasskompisar och de från paralellklasserna. Ska ta och ringa Emma någon dag och kolla med henne om hon ska gå så kan vi sitta hemma hos oss en stund innan.

Nej nu antar jag att det är dags att jag beger mig till jobbet. Blir att åka hem och städa mellan 10.30-15.00. Det har visat att de ska bli dåligt väder idag men just nu vet jag inte om jag kan tro på det. Men men..det kan ändra sig fort. Funderar på om jag ska kolla med grabbarna om vi ska sticka och spela minigolf om vädret håller i sig.


              


       Gör det roliga först. Det tråkiga är mindre tråkigt när inget roligt väntar!


Oj va tiden går snabbt

Publicerad 2010-07-14 14:11:47 i Allmänt,

Jag har precis kommit hem från Mamma o Pappa efter att ha legat vid poolen sen kl. 11. Riktigt skönt har det varit men snart är det dags att sticka iväg och jobba igen.

Den senaste tiden har varit jättebra. Va ju ledig i fyra dagar och helgen har varit skitrolig. Vi drog till Sannakajen i fredags och lyssnade på Rydell & Quick. Det var jättebra och riktigt kul hade vi. Sen va de 60-års fest på lördagen för Pappa. Det va också riktigt lyckat! Helgen har helt enkelt varit toppen! Nu ser jag fram emot söndag kl. 16 när jag går ifrån jobbet och vet att jag har 1 vecka + 1 dag ledigt! Ska passa på och göra så mycket som möjligt med mina grabbar. Känns som man får ta chansen så fort den finns.

Nej nu antar jag att det är dags att fixa mig och sticka till jobbet. Jag ska försöka bli lite bättre på att uppdatera. Men dagarna bara flyger förbi och när det är så bra väder så har jag ingen lust alls att sitta inne vid datorn.

Ha de gott!


Äntligen över

Publicerad 2010-07-05 12:04:25 i Allmänt,

Nu har jag gjort denna skithelg och det känns jättebra. Nu jobbar jag imorgon och på onsdag sen är jag ledig i fyra dagar! Ska bli såååå skönt!

I lördags när jag slutade jobbet stack jag direkt hem till mamma o pappa och hoppa ner i poolen. Gud va gött det ät att de byggde den. Blir som en fristad när man bara kan ligga där och sola och bada och släppa alla bekymmer. Lite tråkigt är det att det inte är fint väder idag så man kan åka hem till dom och bada. Det blåser och är riktigt molnigt, så det känns inte som att det är så skönt att bada idag.
När jag låg vid poolen i lördags och sola får jag ett mess från Hörfel: Vad säger du om en halvfylla om jag betalar?
Visst lät det intressant, men eftersom jag skulle jobba söndagen så kändes det inte som om det var något alternativ. Men efter lite funderingar så insåg jag att jag kunde ju faktiskt ta det lugnt. Så så blev det. Vi satt hemma hos oss, tog några öl, och drog sen ner till Mastmagasinet där det var full rulle. Ett Bon Jovi- cover band spelade och det var fullt med folk. Det var faktiskt riktigt trevligt.

Söndagen vaknar jag vid halv åtta, drar på mig kläder och åker till jobbet. Det gick faktiskt bra. Visst var jag lite seg men det var ingenting som påverkade arbetet. Var mest trött. Som tur va hade jag delad tur så jag slutade halv elva och kunde då åka hem och sova en liten stund. Sen flöt dagen på. Tröttheten slog till några gånger men det gick bra ändå. Vi gick in vid tv:n vid 18.00 sen satt vi där nästan hela kvällen.

Jahapp...vad ska man hitta på idag då...Känns som om det kommer bli en slö dag idag. Men men...kan vara skönt med sådana också!


                



Jag känner mig bitter Jag sitter nu på j...

Publicerad 2010-07-03 09:50:39 i Allmänt,

Jag känner mig bitter Jag sitter nu på jobbet och det är redan 25 grader varmt. Antagligen kommer vi inte gå ut heller utan det blir att sitta här hela dagen och ruttna bort. Nästan alla jag känner ska hitta på något roligt idag. Ut o åka jetski, åka till sunne vattenpark eller ligga vid en strand o sola o bada. Så jag känner mig bitter på alla som inte jobbar o kan njuta av dagen fullt ut. Men men, jag får hoppas att detta inte är enda dagen då det är minst 30 grader varmt.

Varför klaga?

Publicerad 2010-07-01 08:54:23 i Allmänt,

Hur kommer det sig att det är så lätt att sitta och klaga på saker och ting, men inte att vara riktigt nöjd över det man har? Det känns som om det är ett återkommande mönster att man inom vissa kretsar alltid ska ha någonting att klaga över. Jag har märkt denna tendens på jobbet, då det hela tiden ska pratas om missnöjen och att det är den jargongen som används. Men varför ska det vara så svårt att säga att man mår jättebra och är lycklig? Jag vet att om det skulle sägas på jobbet så skulle ändå personer där försöka att sänka en, då optimism inte uppskattas. Och det är absolut inte välkommet att någon är lycklig och att livet leker. Kanske är det av denna orsak som jobbet känns som en humörsänkare och ett ställe som tär på en lite i taget.

Jag är lycklig. Jag gillar mitt liv. Självklart finns det många saker som skulle kunna vara ännu bättre, men det är materiella ting. Sådant som går att förändra allt eftersom den ekonomiska statusen förändras. Det är inte lätt att skaffa alla de möbler man vill ha när CSN är inkomstkällan. Jag tror att man alldeles för ofta låter sådana här saker styra hur vi mår och upplever livet. Men det viktigaste är faktiskt våra nära och kära. Det är inte alltid lätt att tänka så men jag tror att det är viktigt att försöka. Visst skulle livet vara utan många bekymmer om man vore ekonomiskt oberoende, men skulle inte det medföra nya bekymmer? Jag tror vi behöver lite motgångar här i livet, annars skulle det bli tråkigt.


Om

Min profilbild

Linn

Jag bor tillsammans med min sambo, hans son som är född 1996 och vår lilla dotter som föddes 3 augusti 2012. Försöker fortfarande komma in i rollen som nybliven mamma och allt som hör småbarn till.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela