Min värld- i kaos & ordning

Livet är inte enkelt. Den som trodde att det skulle vara det måste ha blivit grymt besviken...

Ingen tid att vara social

Publicerad 2010-05-31 20:13:31 i Allmänt,

För ett par dagar framöver kommer jag inte att blogga något. Jag har på tok för mycket att göra för att ens tänka tanken på att försöka hinna med bloggen också.

Så det är helt enkelt bara att hålla utkik tills jag har tid igen...


Äntligen fredag!

Publicerad 2010-05-28 08:21:53 i Allmänt,

Solen skiner och det är bara att hoppas på att det fina vädret håller i sig. Ikväll blir det fest med lite folk och jag hoppas det blir riktigt kul. Räknade lite snabbt igår och tror vi blir runt 10 pers. Ganska lagomt. Ska bli skitkul att Fia kommer hit också o är med o festar. Hörfel blandar Krillehöla med Filipstad :) Det bästa från två världar! Haha! Oj va vi ska skrika halsen hes med hjälp av Singstar sen, haha.

Om lite mer än en timme kommer brorsan hit så ska jag fixa håret på han. Det har blivit så långt så han behöver få hjälp av syster att snygga till det lite. Tur att han har mig :)

Känns som om man bara kommer gå o vänta på att den här dagen ska gå snabbt så man kan sätta igång. Det värsta är att jag har erfarenhet av att när man längtar och hoppas på en riktigt rolig kväll så kan det ibland gå åt helvete. Men det är bara att hoppas att det inte händer idag. Oj, jag måste ju ner till bolaget och köpa vin, attans, de hade jag glömt.

Nä nu ska jag väl ta och...ja...inte en aning om vad jag ska göra. Får försöka fördriva tiden med något. Jag har ju en garderob, min förra walk-in closet, som skulle behöva städas så att jag kan börja använda den igen som MIN garderob, och inte ett skräpinkast. Det får bli att göra de nu. Bra tidsfördriv!



Så såg den ut en gång i tiden...





...det gör den inte längre!


Nu är det över..

Publicerad 2010-05-27 08:50:21 i Allmänt,

och man kan andas ut. Vårdnastvisten har kommit till sitt slut och nu kanske det kan börja fungera bra igen. Känns skönt att kunna lägga det bakom sig.

Nu är det bara tre saker kvar att göra i skolan. Sen är det slut med det också. Det ska bli så skönt! Har iofs börjat oroa mig för hösten då jag ska börja skriva examensarbetet men men, det får jag ta då.

Nu är det Fastingen i stan och Kristinehamn lever upp som aldrig förr. Denna helgen är verkligen en inkörsport till sommaren. Det brukar oftast vara fint väder och uteserveringarna är fulla av fulla folk :)
Jag längtar tills imorgon då det kommer hit lite folk och sedan bär det ner till öltältet. Roligast är ju förfesten faktiskt och jag, Hörfel och Fia ska vara hemma hos Hörfel innan och fixa fejsen och sjunga Sing star. För Robbans skull så valde vi att göra detta hemma hos henne. Tror inte han uppskattar tre kråkor som försöker sjunga och sen att vi kommer ockupera toalett och speglar för att få till oss så vi ser någorlunda normala ut, haha.

Idag ska jag o Hörfel fixa lite inför imorgon. Jag ska sy upp några klänningar åt henne och klippa henne. Egentligen skulle vi ha färgat håret men det fixade vi igår. Jag blev riktigt nöjd. Så nu är jag ännu lite ljusare i håret. Blir att använda lite blondspray idag så att det ljusas upp lite till.

Nej nu ska jag ringa syster blond och skvallra.



     "Konsten att vara värdinna är att få sina gäster att känna sig som hemma, 
                                 även om man önskar att de vore det"



              


Snurrig

Publicerad 2010-05-25 09:36:28 i Allmänt,

Jag vet inte vad jag tänkte med igår, antagligen inte alls, för på något sätt fick jag för mig att det var tisdag igår och att det då skulle vara Cougar town. Men fel av mig, det var ju bara måndag. Ikväll däremot kan jag se fram emot ett avsnitt av denna härliga serie.

Jag tittade lite på dokumentären om bakom kulisserna om SATC 2. Men jag stängde av tillslut för jag tyckte att de avslöjade alldeles för mycket. Känns som om det är bättre att se den dokumentärer EFTER att jag har sett filmen. Inte nu innan.

Idag är jag också ledig från skolan och jag ska se till att läsa ut den där boken om Vygotskij så jag är förberedd inför morgondagens seminarium.

Imorrn skulle vi ha varit till Tingsrätten också, men det verkar som om det inte kommer bli något med det. Får se vad som händer och sägs under dagen.



                         


                       "Maybe the past is like an anchor holding us back.
       Maybe, you have to let go of who you were to become who you will be"



Underbara sommar

Publicerad 2010-05-24 17:21:31 i Allmänt,

Det är ljuvligt, helt underbart ute. Solen bränner och luften är varm. Nu är det sommar. Tyvärr så har vi ett stort häggträd bredvid och det underlättar inte direkt allergin, men men, den har snart blommat över. Igår morse satt jag på balkongen och vinden tog i och ett snöfall av häggblad for igenom luften. De där bladen fastnade i allt så jag har dammsugit både igår och idag. Nu är det rent hemma iallafall, haha.

Har suttit på balkongen nästan hela dagen idag. Jag va duktig i ungefär en timme och pluggade och läste för fullt. Sen kom Hörfel och då blev det kortspel istället. Vi har flyttat omkring på balkongen som idioter för att anpassa oss till solen och vilken kroppsdel som skulle brännas.

Rasmus fick tyvärr ingen pokal i lördags när han spelade men han fick iallafall en medalj. Han är duktig grabben som ligger i. Han har nu planer på att förbättra konditionen så att det kommer gå ännu bättre för honom till hösten igen när badmintonsäsongen drar igång.

Igår va vi ute så att Rasmus fick köra med sin fiddy. Lite nervöst var det att stå och titta på honom men han kör ganska försiktigt. Han har blivit tillsagd ett antal gånger att han måste ta det lugnt och lära sig att kontrollera fiddyn och allt som hör till, innan han ens tänker på att köra fort. Men nästa gång tror jag att jag stannar hemma, för orons skull, hehe.


Cougar town ikväll också. Det får jag inte missa! Har tappat intresset för Desperate housewives och Grey´s Anatomy. Det känns som om det har ballat ur lite väl mycket den senaste tiden. Så nu är det egentligen bara tre serier som jag verkligen följer: Cougar town, Gossip girl och Vampire diaries.


Gud va klockan går sakta. Sitter och väntar på pappa och syster röd för vi ska ut och motionera. Känns som jag bara vill ha det gjort nu.
Nä det får väl bli och slappa lite framför tv:n istället!


God morgon!

Publicerad 2010-05-22 08:51:37 i Allmänt,

Jag har blivit riktigt morgontrött. Igår va jag ledig och vaknade inte förrän vid halv elva. Jag vet inte vad det är som har hänt men så fort jag är ledig så sover jag till den tiden ungefär och jag får lika mycket ångest varje gång. Det känns som om jag sover bort halva dagarna. Jag har testat att ställa klockan men det blir bara att jag stänger av alarmet när jag vet att jag är ledig. Men men... det kanske vänder på sig.
Idag va jag uppe ganska tidigt iallafall. Klockan 8 ringde alarmet och jag for upp. Rasmus ska på badmintontävling idag så vi ska dit sen och kika på honom. Tror det kommer gå jättebra för honom.

Jag har försökt mig på en ny mentalitet att jag inte ska stressa upp mig inför skolarbeten och annat. Igår va första dagen med min nya inställning och jag kan inte direkt påstå att det var bättre. För idag när jag insåg hur mycket det är jag borde göra, och inte har ägnat en tanke åt det på en hel dag, blev jag ännu mer stressad.
Så i eftermiddag ska jag sätta mig ner och skriva ner allt som ska göras och sedan skriva in i kalendern när jag ska göra det. Jag måste helt enkelt bli mer strukturerad och i och med det kanske jag kommer känna mig lite lugnare.

Nej nu måste jag fixa fejset så jag inte skrämmer bort alla från tävlingen ;)



                         "Stress är de handbojor man bär runt hjärtat"




Sååå skoltrött

Publicerad 2010-05-18 22:46:26 i Allmänt,

Va i skolan idag och jag har insett att jag inte är den enda som är trött på skolan. Jag längtar så mycket efter att det ska bli sommar så jag kan få slappna av lite. I nuläget så känns det omöjligt att kunna göra för så fort en uppgift är avslutad så är det bara att ge sig på nästa. Ska skriva tentan den 2 juni och den 7 ska ett arbete på 10 sidor vara inlämnat och klart. Jag förstår inte hur jag ska hinna med allting. Men men...det är väl bara att bita ihop och försöka göra det bästa av saken! Va nu det skulle kunna vara.

Jag orkar inte och har inte tid att skriva mer idag. Måste sätta mig och fortsätta förbereda mig inför morgondagens seminarium så jag kan känna mig någorlunda förberedd. Sen är det tänkt att jag ska vila huvudet på kudden ett antal timmar...


               Jag tycker om att lära mig, men inte alltid att bli undervisad.



Sommarvärme

Publicerad 2010-05-15 17:18:53 i Allmänt,

När jag vaknade imorse trodde jag att det skulle vara en vanlig lördag utan speciella förutsättningar. Men sedan dök solen upp och gav ifrån sig en värme som jag inte stött på än detta år. Det var den riktiga sommarvärmen. Balkongen blev som en bastu och man kunde inte göra annat än att njuta när det brände över ansiktet. Vi beslöt oss för att gå ner till bolaget och införskaffa lite dryck OM det nu skulle vara som så att suget byggdes upp i takt med att temperaturen steg utomhus. Och det var nog bra att vi gjorde. Första ölen är öppnad och jag har precis kommit in från balkongen för att svalka av mig. Det blir otroligt varmt ute så man orkar inte med att sitta i ett sträck. Men man ska absolut inte klaga nu när det äntligen är sommar!

Jag funderade på vad jag har gjort sen sist jag bloggade och jag kan inte direkt komma på att det har varit så mycket. Mina dagar har mest bestått av skolan och huvudvärk. Men efter att jag hade fått massage utav Robban i onsdags eftermiddag så upplevde jag min första huvudvärks-fria dag på länge. Så sedan dess har det varit riktigt bra. Det måste vara sommaren som gör att man känner sig mycket gladare och piggare för det var längesen jag kände mig så här pigg. I och för sig så vet jag att jag har en hel del att göra i skolan men det försöker jag att inte tänka på nu. Jag måste släppa det denna helgen och bara försöka slappna av. Så, inget skoltänk!

Nej nu ska jag sätta mig på balkongen igen. Solen ropar på mig :)


Det ljusnar...

Publicerad 2010-05-05 15:46:27 i Allmänt,

...och jag är så gott som fri från förkylningen. Jag känner att jag kan börja leva igen. Nyser fortfarande väldigt mycket men det är iallafall mycket bättre än det som varit.

Har fått brev från Tingsrätten nu också så den 26 Maj är det fortsatt förhandling. Ska bli intressant och se hur det slutar. Känns som om det bara kan gå åt ett håll. Men men...man vet ju aldrig. Det ska iallafall bli otroligt skönt när detta är över och det blir lugn och ro. I snart ett år har detta pågått och det tynger en hela tiden. Omedvetet så ligger det i bakhuvudet och maler på en. Men snart, förhoppningsvis, är detta över.

Insåg att jag snart firar 1-års jubileum med bloggen. Haha...inte mycket att fira dock!

Sitter nu här och väntar på att Syster Blond ska höra av sig så ska vi åka iväg och handla. Mosters prinsessa fyller ju år imorgon så hon ska firas på fredag, så syrran ska handla inför kalaset. Har fortfarande lite paket att köpa till henne men jag och Syster Röd fixar antagligen det imorgon.

Vet inte om jag ska åka in till skolan imorrn. Känner inte för det. Men det är nog lika bra nu när jag varit borta i två dagar. Risken är att jag missar för mycket om jag inte åker in. Jag får helt enkelt ta mig i kragen och vara en duktig student och åka iväg!!



                         "Det viktiga med ett problem är inte lösningen i sig, 
                                  det är styrkan vi får när vi finner den"


J*vla förkylning...

Publicerad 2010-05-04 10:51:53 i Allmänt,

...jag hann inte bli frisk tills vi skulle ha tentan. Den va idag och jag är fortfarande förkyld. Sådan här ihållande förkylning var det längesen jag var med om. Vet inte va de e för äckligt virus som inte vill försvinna. Jag hade glömt bort hur tråkigt det är att vara sjuk. Dagarna blir långa och inte finns det mycket att göra. Jag ser hur lägenheten skriker efter städning men inte kan jag göra nåt åt saken. Så fort jag försöker mig på att anstränga mig snurrar det i huvudet och kroppen lägger av totalt. Så det finns inget annat för mig att göra än att ta det lugnt och överlåta städandet till min karl. Så de kommer helt enkelt bli som så att jag har en j*vla massa att göra så fort jag blir frisk.

Måste även ta tag i och komma till läkarn så jag får mer astma/allergi medicin utskriven. Tabletterna kan jag ju köpa receptfritt men behöver inhalatorer. Så då får man väl räkna med en ganska så hög kostnad för det.

Jag har spelat sims de senaste dagarna så nu börjar jag känna mig lite trött på det igen. Längtar till juni då det nya expansionspaketet kommer. Då kommer det bli att spendera lite mer tid vid datorn igen.

Nej nu blir det att slappa framför tv:n en sväng. Kanske ska ta mig en värktablett också så piggnar jag till lite. 



               Har som sagt va gjort iordning på balkongen och det blev jättemysigt!

              



              

De va då självaste f*n...

Publicerad 2010-05-01 22:29:34 i Allmänt,

Självklart skulle jag åka på en j*vlig förkylning. Halsen brinner och varje gång jag hostar blir det ännu värre. Febern retar kroppen och kan inte riktigt bestäma sig för om den ska låta mig vara varm eller om jag ska frysa. Jag hoppas verkligen att detta snabbt går över då jag ska ha tenta på onsdag, eller va det tisdag? strunt samma, jag måste iallafall bli frisk till dess. Det jobbiga är att jag då ska ha ork att plugga tills dess också. Jaja, jag får se hur det blir med det.

Ligger nu uppkrupen i sängen med datorn i knäet och hoppas på att det ska komma nåt bra på tv:n. Kikar just nu på Patrioten men den har jag sett så många gånger redan.

Nej jag har ingen ork att skriva mer nu...


             


Om

Min profilbild

Linn

Jag bor tillsammans med min sambo, hans son som är född 1996 och vår lilla dotter som föddes 3 augusti 2012. Försöker fortfarande komma in i rollen som nybliven mamma och allt som hör småbarn till.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela