Min värld- i kaos & ordning

Livet är inte enkelt. Den som trodde att det skulle vara det måste ha blivit grymt besviken...

Hårpanik!

Publicerad 2012-12-17 22:09:31 i Allmänt,

Jag är så otroligt trött på mitt hår! Vill ha ny färg i och så vill jag ha en frisyr! För just nu ser det mer ut som om jag har slängt en gammal golvmopp på huvudet. Tunntt som bara en börjar de bli. Skulle kunna göra en välfylld peruk med allt hår som jag tappar. Dags att köpa regaine eller va f*n de heter... :(
Jag har ett paket med blondering hemma...undrar om jag ska slänga i några slingor kanske... :) de värsta som kan hända är att jag tappar håret...o de gör jag ju ändå :P

Tänder och feber

Publicerad 2012-12-15 20:58:45 i

I förrgår upptäckte vi att Ebbas första tand har börjat komma fram. Inte konstigt att hon varit så gnällig senaste tiden. I går kväll gav jag henne ingen alvedon innan hon somnade. Det fick jag sota för! Fy vilken hemsk natt det blev. Hon somnade tillslut ordentligt vid 05.45 efter att hon fick en alvedon.
Idag har hon varit fortsatt gnällig och när jag tog febern på henne förut så visade den 38,1. Hon fick en alvedon och efter ca 30 minuter va hon pratglad och log och skratta som bara den! :-)

Jag hade en beställning på två ägg och mjölkfria tårtor idag. När jag stod och fixade det sista så slog det mig... SHIT! Jag använde laktosfri grädde! Ringde till beställaren och va helt förstörd! Men det löste sig genom att jag slängde ihop en tårtbotten till och fyllde den med en blandning av banan och choklad. Kl 14 började kalaset. Kl 13.30 blev jag klar med de tre tårtorna. I all stress glömde jag att ta kort på dom men den ena va svart med vita stjärnor, den andra grön med vita stjärnor och den tredje till födelsedagsbarnet fick formen av ett hjärta och va vit med några svarta stjärnor på.
Ja nu har jag lärt mig iallafall!!!

Nu är det nog dags för mig att sova...

Härligt!

Publicerad 2012-12-11 21:42:06 i Allmänt,

Idag har varit en riktit bra dag trots att Ebba började böka och krångla tidigt imorse.
 
Kickan och Alvin kom runt tio och förgyllde vår förmiddag. Lika mysigt som alltid. Har jag sagt hur lyckligt lottad jag är som har de vänner jag har? :)
 
Sen stack jag hem till lillebror och hans tjej och klippte dom. De sa att dom blev nöjda iallfall :) Sen gick jag hem, hämtade Ebba och gick hem till syster blond. Det kändes som om det va en evighet sedan vi träffades. Ebba verkade väldigt glad över att få träffa dom igen.
 
Vid ca 20.45 gick jag in och la Ebba i sängen. Hon bökade litegrann men jag gick ut från rummet och hon somnade självmant utan skrik eller krångel! Känns som att det är för bra för att vara sant! Nu är det dags för mig att lägga mig också :)

Bra dag :-)

Publicerad 2012-12-10 21:51:16 i

Idag va vi ner till BVC och nu väger Ebba 7,5 kg och är 66 cm lång. Hon växer så det knakar! Inte konstigt att man tycker hon börjar bli tung!
Efter BVC gick jag till Maxi och hämtade ut paketet som innehöll min nya leksak. En surfplatta :-) Den bloggar jag från nu och jag kan nog säga att detta va nog en av de bästa prylarna jag skaffat mig :-)

Ebba har börjat skratta högt mer och mer nu. Gud va underbart det låter! Vår lilla tjej verkar så mycket mer lugn och harmonisk vilket resulterar i en mamma som blir likadan :-)



Lugn...

Publicerad 2012-12-08 18:22:33 i Allmänt,

De senaste dagarna har Ebba börjat blivit mycket lugnare och gladare. Vi slutade ju att ge henne av sempers magdroppar och det kan vara det som är förtjänsten. Sen så kan det ju även vara pga att hon sovit mycket bättre vilket gör att hon är gladare på dagarna.
 
Igår var jag och Josse till kyrkans öppna förskola. JÄDRAR va folk det va där! Vi brukar ju vara där på torsdagar och då är vi mellan 4-6 mammor med våra barn. Igår var det föräldrar och barn ÖVERALLT. Slutade med att vi bara va där i ca 30 minuter för mer orkade varken vi eller Ebba och Hugo. Gick till Café Paus och åt lunch istället :)
 
Det känns så otroligt bra att man har så många kompisar som har fått barn i samma veva som en annan. Jag trodde ju inte att det skulle förändras så mycket, att JAG skulle förändras, men det gjorde man. Som sagt, det är tur att man har sitt mamamgäng som man kan prata barn med och allt som hör föräldrarollen till!
 
 
Michaela, Milo, Hugo och Ebba <3
 

Vilken vändning!

Publicerad 2012-12-05 22:57:44 i Allmänt,

Jag gjorde som syrran tipsade om och gav Ebba en alvedon innan hon skulle sova. Godingen sov från ca 22.00 till 05.40. Åt och somnade om till 9! Det kändes som en dröm när jag vaknade imorse och var utvilad. Den känslan har jag inte haft på länge och jag hoppas att jag kommer få känna den snart igen :) Jag gjorde likadant ikväll med och gav henne en alvedon så vi får se om denna natt blir lika bra. Men om det nu är så att det funkar med alvedon, hur länge kan man ge henne en sån varje natt? Jag får ta och prata med dom på BVC och se va de säger.
 
Jag har inte varit iväg på efterkontrollen än. Ni vet den där som man ska vara iväg på 6-8 veckor (!) efter att barnet är fött. Vet att det är dumt att dra ut på det och egentligen vet jag inte vad det är jag oroar mig så för. Jag får helt enkelt ta tag i det och ringa...*suck*.
 
Idag bakade jag lussebullar. Ville göra en liten twist på dom så jag blandade smör och vanlijsocker och kavlade ut en liten avlång bit, rullade ihop den och snurrade den sen. Men de gick inge vidare. De sprack och det såg ut som om en kirurg hade gått lös på dom. Men men...smaka gött gjorde dom iallafall.
 
Nu ska vi mysa ner oss och kolla på Lawless.
 
 

Trött. tröttare. jag...

Publicerad 2012-12-04 21:06:51 i Allmänt,

Försökte blogga via mobilen förut men det gick inge vidare! Kunde skriva in titel men inget mer. Sen så råkade jag trycka så det publicerades och sen gick de inte att ta bort det. J*vla teknik...
 
Natten har varit precis som de tidigare. Hon vaknar och är helt enkelt missnöjd och vill varken ha mat, napp eller en ny blöja. Jag pratade med syster blond förut som tipsade att de Ebba en alvedon innan hon somnar ifall det kan vara som så att hon vaknar och har ont för att hon kan vara påväg att få tänder. Så jag ska testa ikväll och ge henne en. Funkar det inte så har man iallafall uteslutit det.
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och förhoppningsvis, somna ganska snart!
 
 

4 månader av ups&downs

Publicerad 2012-12-03 22:06:00 i Allmänt,

Jag var inte beredd på att man skulle känna så mycket när man blev mamma. Jag kan komma på mig själv med att oroa mig för saker som egentligen är ganska knäppt. Exempelvis när vi skulle hem till en kompis som bor på tredje våningen i ett gammalt hus och jag skulle bära Ebba uppför trapporna. Kvällen innan låg jag och oroade mig för vad som skulle hända om jag ramlade med henne i trappan. Min hjärna målar upp skräckscenarion vid olika situationer och det resulterar i att jag stressar upp mig och mår dåligt. Sen när jag ser att det inte skedde något hemskt så är det som om dessa tankar aldrig fanns.
 
Jag erkänner...det är inte bara guld och gröna skogar att vara mamma. Jag har tappat mig själv väldigt mycket men det stör mig inte så mycket. Däremot känner jag att min ork börjar att ta slut. Väggen, som förut inte var inom synhåll, kittlar mig på näsan. Det är inte lätt att få det att fungera, inte nu när Robban har sitt med sköldkörteln och medicineras. Förhoppningsvis hittar de snart rätt dos för honom så att han mår bättre igen.
Kanske är det mitt eget fel. Jag inser inte förrän det är för sent att man kanske skulle ha bett om mer hjälp. Samtidigt är det j*vligt svårt att göra när man är envis och vill klara det själv och inte behöva belasta någon annan. Nu kanske det låter som att inte Robban hjälper till med Ebba alls, men så är INTE fallet! Han tar henne väldigt mycket under dagarna och så funkar det jättebra. Det är nätterna det handlar om. Hon sover väldigt oroligt och det innebär VÄLDIGT sönderhackade nätter! Ibland när jag vaknar så är jag så trött att gråten är nära. Jag skulle bara behöva få sova. Känns som om min kropp går på den absolut sista sparlågan av energi som finns kvar.
 
4 månader... Ja tiden går fort. Väldigt fort. Ebba växer så det knakar och hon ger mig så mycket kärlek varje dag. Jag kunde inte föreställa mig att man kan älska någon så mycket. Jag visste inte ens att dessa känslor fanns! Jag skulle göra ALLT för denna lilla tös. Lyckan är obeskrivlig. Det är det som får en att orka med. Jag tittar på henne och får detta underbara leende tillbaka och hon får mig att smälta.
 
 
 
Ebba i den fina dressen från Agnetha och Jompa :)

Om

Min profilbild

Linn

Jag bor tillsammans med min sambo, hans son som är född 1996 och vår lilla dotter som föddes 3 augusti 2012. Försöker fortfarande komma in i rollen som nybliven mamma och allt som hör småbarn till.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela