Min värld- i kaos & ordning

Livet är inte enkelt. Den som trodde att det skulle vara det måste ha blivit grymt besviken...

Skillnad?

Publicerad 2012-09-29 10:58:17 i

Vet faktiskt inte om de blivit någon direkt skillnad med den nya maten. Vi köpte en till burk igår så de skulle räcka över helgen också. Kan ju ta några dagar innan man märker någon förändring. Man känner sig så jävla hjälplös! Va ska vi göra om de inte blir någon skillnad??

Gick upp vid åtta idag för att hinna göra allt klart innan Ebba vakna. Robban stack iväg till Gesunda och cykla idag så det tar ju lite längre tid när man är själv. Jag och Ebba ska iväg till åtorpsmarken med syster röd :)

Ebba vaknade vid 10 och är än så länge på gott humör :) hon vaknade även med ett leende :)

Mjölkfri ersättning

Publicerad 2012-09-26 11:24:42 i Allmänt,

Igår va vi till BVC och allt såg bra ut. Ebba fortsätter att växa :) Nu vägde hon 5535 g och är 60,5 cm lång. Vår barnmorska frågade hur det gick med magen och i och med att det inte blivit helt bra så fick vi en burk med mjölkfri ersättning. Nu hoppas vi att detta gör susen så att vi kan få uppleva det lugn som de med barn utan kolik får uppleva! :)
 
Igår va vi och köpte en till soffa. En sån Ektorp som vi har fast en tvåsits. Blev jättebra i rummet :) Om inte syrran ska köpa fotöljerna så lägger jag ut dom på Blocket. Har inte plats att ha kvar dom också. Tycker ju att två fina vita fötöljer inte borde vara så svårt att bli av med :)
 
I helgen ska Rasmus hälsa på sin mamma. Hoppas för hans skull att det blir av! Dock odlades en gnutta oro i min mage...
 
Världens bästa storebror :)
 
 
 

Kaos i köket

Publicerad 2012-09-25 00:06:14 i Allmänt,

Jag sitter i gungstolen i godan ro och myser med Ebba. Robban och Rasmus är i köket och Robban diskar och Rasmus lagade maten. Lätt mat- Köttbullar (färdiga) och (tyvärr) pulvermos. Sen hör jag Rasmus har panik och tillslut säger Robban till honom att stänga av plattorna. Tydligen upptäckte Rasmus att det inte går att steka köttbullar på högsta värmen och inte heller koka mjölk på högsta värmen :) Kan ju säga att köttbullarna var mer åt det svarta hållet än de bruna :)
 
Tog en fika med Josse idag också. Nu har jag äntligen träffat lille Hugo! Han va så liten! Sötnosen <3
 
Ebba vaknade för en stund sedan och såg till så att mamma fick byta blöja. Nu ska vi se hur det går när Robban ska försöka få henne att sova..
 
 

Härlig helg!

Publicerad 2012-09-23 22:18:59 i Allmänt,

Det har varit en superhärlig helg. Igår va jag och Ebba hemma hos syster röd nästan hela dagen. Jag fixade Tortillatårta och Jenny myste med Ebba. Vi gick hemåt vid 21 och det var en riktigt lugn kväll med Ebba. Hon knölade lite just innan hon somnade men annars var det lugnt. Hon vaknade endast en gång inatt och åt och somnade om direkt. Sen vaknade hon till vid halv nio, åt, somnade. Och det gjorde jag också. Halv tolv gick vi upp idag! Tror jag måste försöka vända rätt dygnet lite. Somnar oftast efter 2 på natten. Flera gånger har det varit efter 3 och så går vi inte upp förrän tidigast 10.30.
 
Idag var vi hem till syster blond en stund och där va även Martin och Jenny. Gick sen vidare till mamma och pappa så att hela familjen var avbockad :)
 
Igår skicka Rasmus mess och frågade om han fick sova hon Malin. De skulle kolla film och va ett gäng som skulle sova kvar. Direkt börjar tankarna snurra i huvudet!
Ska dom verkligen kolla film? Vilka är dom egentligen? Är det några föräldrar hemma? Tänk om de ska festa!
Men han fick sova över. Tror att man oroar sig lite för mycket ibland men samtidigt går det inte att komma ifrån. Man kan ju tyvärr inte låsa in honom tills han blir 18. Fy faan för när han blir 18. Kommer ju alltid att se honom som den lilla överenergiska 8-åringen som jag satt och lekte med meddan Robban tränade boxning.
Kan det vara som så att man vet vad man själv gjorde när man var 16 och är rädd att han ska göra desamma? Iofs...de gick ju bra för mig :)
 
 
 

Tonårstrots och mys

Publicerad 2012-09-22 12:13:03 i Allmänt,

Här om dagen blev jag och Rasmus milt sura på varandra. Det är inte lätt med dessa tonårshormoner och hur man ska handskas med dom. Vi var helt enkelt oense om städning av hans rum. Vi har sagt som så att när hans rum är för stökigt så får han inte ha kompisar hemma. Detta tycker då han är så otroligt dumt. Men det är det bästa sättet så att han städar rummet emellanåt. Han är dock av åsikten att han kan väl bestämma själv när rummet ska städas, för va gör det oss om det är stökigt? Vi är ju inte på hans rum. Det han inte förstår är att skiten dras ut i resten av lägenheten och den odör som bildas på hans rum sprider sig vidare ut i resten av rummen.Vi var helt enkelt oense och var inte speciellt pratsugna med varann något mer efter denna diskussion.
 
I förrgår bakade jag för första gången en kladdkaka med nutella toppad med gelehallonfluff och gick med syster röd hem till mor och far. Den blev jättegod!
 
 
 
Igår var de en riktig mysdag. Jag och Robban lunchade på stan med Jejje och barnen. Åt en supergod kebabtallrik på Café Paus. Sen gick jag och Jejje på stan lite och det blev lite nya kläder till Ebba :)
 
 
 
 
Igår kväll va Rasmus med mig och vi lagade mat. Va jättemysigt att få lite ensamtid med honom. Robban tog hand om Ebba så jag kunde fokusera helt på Rasmus. Vi gjorde kycklingröra inlidade i lasagneplattor som gratinerades i ugnen. Blev supergott!
 
Nej...nu vakna Ebba! Dags att göra sig redo för dagen! :)
 

Lugn dag

Publicerad 2012-09-19 00:04:33 i

Idag har det inte varit många knop. Ebba har sovit väldigt mycket hela dagen och när hon va vaken va hon på bra humör :) jag har försökt städa och plocka lite men passade mest på att slappa jag med! :)

Nu på kvällen vaknade Ebba när hon låg i min famn och sov. Jag tog flaskan och gick in och la henne på sängen där jag matade henne. När hon ätit klart låg hon och gnydde lite och vred och vände på sig. Tillslut, efter ca 15 min, somnade hon. UTAN att bli vaggad! Första gången hon somnar på det sättet :)

Det har helt enkelt varit en underbar dag. En lugn Ebba och en lugn mamma :) Imorrn ska det bakas och det är tänkt att golven ska tas men hur det blir med det, återstår att se! Jag börjar sakta känna hur energin börjar återvända till min kropp. Och jag älskar det! :)



Lycka

Publicerad 2012-09-17 22:24:37 i Allmänt,

De senaste dagarna har varit jättebra. Det verkar som om det börjar lugna ner sig med Ebbas skrikande och vi kan börja njuta mer nu. Hon satt nöjd i babysittern jättelänge häromdagen när jag skalade potatis och Robban diskade. Äntligen ser man ett ljus i tunneln!
 
Va till BVC i torsdags och träffade läkaren och allt såg jättebra ut. Ebba väger 5240 g nu och är 59 cm lång.
 
I lördags kom min farbror och hans fru och hälsade på. Ebba fick en jättegullig pekbok med ljud. Äntligen kunde dom komma och hälsa på. Anette hade varit förkyld en längre period så därför drog de ut på tiden. Hans och Anette betydde, när jag var liten och betyder fortfarande, väldigt mycket för mig. Jag hoppas de kommer vara lika delaktiga i Ebbas liv som de varit i mitt.
 
I lördags sålde jag även vagnen och när brorsan slutade jobbet så åkte vi till Kil och köpte en ny. Är så otroligt nöjd med den nya så jag skulle vilja vara ute och gå hela tiden!
Snart är det dags att köra igång med motionen igen. Är fortfarande inte helt bra i bäckenet och ljumskarna och får ganska snabbt on om jag går för fort. Men det är bara att ta det som de kommer och öka farten i den takt de går.
 
Nu har även älskade Hörfel och hennes Morgan fått efterlängtade Hugo! Han föddes i onsdags den lille gossen. STORT grattis till dom! <3
 
 
Ebba gjordes fin inför söndagens firande av kusin William :)

Trött

Publicerad 2012-09-11 23:33:38 i Allmänt,

Känns som om jag har ett antal timmars sömn att ta igen. Trots att hon sover ganska bra så tror jag att jag blir påverkad av att man ännu inte slappnar av ordenligt. Minsta lilla ljud och jag vaknar. Man ligger liksom och är på sin vakt hela tiden.
 
Idag har jag inte gjort mycket mer än suttit i gungstolen med Ebba. Den där gungstolen är nog nåt av det bästa jag har köpt! Det är skönt att ha sådana här dagar ibland men ändå inte. Det blir tråkigt efter ett tag och fast jag har Ebba i stort sett jämt så känner man sig ibland ganska ensam. Jag vill kunna sitta och umgås med mina vänner, utan att behöva gå omkring och vagga på Ebba. Utan att varje mening ska bli avbruten av barnskrik. Det är bara att hoppas på att hon snart blir nöjdare och skriker mindre så man kan ha ett socialt liv igen..
 
Robban fyller år idag och detta firade vi genom att äta pizza och så fixa jag en chokladkaka. Men tro det eller ej, den var föööör mastig och det blev för mycket choklad! Ja...tydligen kan det bli för mycket av det.
 
Nej...dags att lägga sig...
 
 

Upp & ner

Publicerad 2012-09-09 23:04:03 i Allmänt,

När vi var till BVC fick vi tipset att vi skulle köra med både minifom och sempers magdroppar. Vi gjorde detta och från onsdagen blev Ebbas skrik ännu värre. Hon kaskadspydde flera gånger, vilket hon aldrig gjort förut, och det verkade helt enkelt köra för mycket i magen på henne. Så från och med igår struntade vi i Minifom och nu verkar hon lugnare igen. Hon kan ligga längre stunder och bara titta innan hon tröttnar och börjar skrika. Nätterna är jättelugna och hon vaknar i princip 2 gånger då hon äter och sen somnar om direkt.
Det var en dag i veckan, tror de va tisdagen, som hon sov nästan hela dagen. Då blev man orolig för att hon sov för MYCKET istället :/ Men dessa två senaste dagarna har det iallafall verkat som om det blir lite bättre så det är bara att hoppas! Saknar att kunna äta en måltid i lugn och ro...
 
Jag visste att livet skulle förändras men det känns ändå som om jag har tappat mig själv, helt och hållet. Jag menar inte att jag vantrivs! Så misstolka inte! Men jag skulle vilja ha en balans i det hela. Sen så påverkar ju hennes kolik väldigt mycket och gör att man inte kan göra allt man vill. Men det kanske blir bättre? Om ett par månader...eller fem...
 

Ropa hej för tidigt

Publicerad 2012-09-04 22:13:48 i

Ja precis som rubriken lyder så gjorde jag nog det...

Ebba sov så gott som hela förmiddagen bortsett från när hon behövde äta. Hon sov i ett sträck mellan 14-17.40 och då vakna hon bara för att vi skulle iväg. Gick hem till Kicki och Per och hon var ganska lugn och nöjd till en början. Sen braka det loss. Hon började knöla och skrika sen sov hon några minuter mellan varven. Strax innan vi skulle gå så börja skrikandet ordentligt. Hon fortsatte hela vägen hem och även här hemma. Sen dess har det fortsatt. Alltså sen ca 19.30. Känns hopplöst ibland... :(

Trots skrikandet så va det väldigt trevligt hos Kicki. Syster röd var med också och hon hade bakat en jättegod kaka. Träffade lilla Michaela/Mikaela för andra gången och hon är så söööt! :) 3 veckor yngre än Ebba och en aning mindre :)

Förbättring på gång?

Publicerad 2012-09-04 13:34:32 i Allmänt,

Det blev liiite bättre av den nya ersättningen men inte helt. Nu testar vi NAN H.A. och fast det bara är 3:e dagen så märks det en förbättring. Kör även med både minifom och sempers magdroppar nu och det är bara att hoppas på det bästa! Nätterna har blivit mycket bättre då hon sover ca 3-4 timmar i sträck- vaknar - äter - och somnar om ganska snabbt.
 
Hade besök av Angelica och Alvin igår. Jättemysigt va de att sitta ner med en annan småbarnsmamma och diskutera allt vad det innebär att ha barn. Fick även tips och råd vilket alltid är tacksamt! Ebba fick även en liten uggla som Angelica virkat som ska hänga på Ebbas vagn. Jättefin va den!
 
 
Va till BVC igår och nu väger Ebba 5035 gram och är 58 cm lång :) Hon växer ju iallafall!
 
Förra veckan fick vi besök av Jompa och Agnetha som hade med sig en jättefin cerise dress till Ebba med barbapappa på! Fikade och tjötade och hade jättetrevligt!
 
Ebba fick även kläder av syrran (Jenny) i lördags så nu har hon en alldeles egen träningsdress :)
 

Om

Min profilbild

Linn

Jag bor tillsammans med min sambo, hans son som är född 1996 och vår lilla dotter som föddes 3 augusti 2012. Försöker fortfarande komma in i rollen som nybliven mamma och allt som hör småbarn till.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela