Min värld- i kaos & ordning

Livet är inte enkelt. Den som trodde att det skulle vara det måste ha blivit grymt besviken...

Fredag

Publicerad 2011-02-25 10:23:26 i Allmänt,

Denna veckan har gått så fort! När jag funderar på det så kommer jag inte riktigt på vad jag har gjort hela veckan egentlligen. Jobbat har jag gjort men de kan väl ändå inte vara det enda? Känns inte som jag har gjort så mycket annat. Jag spenderade nästan hela dagen hos syster Blond igår. Mysigt som vanligt :) Sen kom lillebror och syster röd också så då va hela syskonskaran samlad.

Förra helgen, på lördagen, slutade det med att jag o Robban gick hem till Josse och tog några öl. Det va riktigt trevligt. Gick ner till The Pub en sväng sen blev de efterräka hos Angelica. Söndagen va jag riktigt pigg och de va även Robban också. Skönt att man tog de lugnt.

Idag åker Rasmus bort över helgen på badmintonmatch. Han har idag fått tandställning också. Han verkade faktiskt lite smått stolt när han kom hem och smilade upp sig och flashade stålet :) Skönt för honom att äntligen få ordning på tänderna!

Idag ska jag o Josse fixa håret på både henne och mig. De ska klippas och färgas. Jag har börjat med blonderingsprocessen i god tid för att jag inte ska behöva tokblondera när våren närmar sig :) Lite vett har man i skallen ändå :)

Nej jag antar att det är dags att ta tag i dagen nu...kan ju inte sitta här och slösa bort en massa tid!



Underbara dag

Publicerad 2011-02-19 16:50:12 i Allmänt,

Vaknade och såg att solen sken ute. Bara det gjorde mig på toppenhumör. Sen låg jag kvar i sängen en stund och bara myste innan det var dags att gå upp och gör sig iordning för att gå till syster blond och vara barnvakt. Innan jag skulle gå gick jag ut på min sida på kau.se. Fick VG på sista kursen! :)

William blev överlycklig när jag kom. Vi spelade Wii och jag måste erkänna att jag blev slagen av en 3-åring o bowling :) Får skylla på att han spelat de fler gånger än vad jag har. Men det var grymt kul så när plånboken tillåter blir det att införskaffa ett eget Wii. Då kan man ju köra endel träning hemma också! Som tack för hjälpen med barnvakt fick jag kycklingfilé, kött och grillspett av svåger. Tur att någon ser till att fylla vår frys med godheter :)

Vet inte vad denna kvällen kommer att bjuda på. Josse har fest i slottet och Tommy o Åsa skulle väl till bowlingen. Endera något av de eller en hemmakväll. Jag får helt enkelt konsultera med min sambo och se vad han känner för. För säkerhetsskull så har han iallafall köpt öl om det skulle komma till användning.

Började använda ett nytt program i mobilen idag. "Sports tracker" heter det och de mäter hur långt jag går, vilket tempo och antalet steg samtidigt som det visas en karta där min vägrutt ritas ut. Så nu vet jag att det är 1,5 km till min syster :)

Nej nu är det dags att lägga in grillspetten i ugnen!


I min trygga vrå...

Publicerad 2011-02-17 20:52:31 i Allmänt,

Ligger nu i sängen och njuter fullständigt av vetskapen att jag kommer sova hemma inatt. Denna jobbnatt som jag gjorde resulterade i ynka 2,5 timmas sömn. Varje ljud reagerade jag på även om jag fick höra från den andra assistenten att det inte är något ovanligt att de låter och slår och bankar. Men jag var ändå på min "vakt" hela tiden. När jag kom hem vid ca 14.15 la jag mig på sängen och försökte sova iallafall en timme innan det var dags att gå vidare till nästa jobb. Men det misslyckdes totalt. Så nu...efter god mat i magen...ligger jag åter i sängen och nu dröjer det inte  förrän jag sluter mina gröna :)

Vår "lille" pojk ska döpas också :) I maj blir det. Kändes konstigt att han själv satt med och planerade sitt dop! Hör ju inte till vanligheten!
Nästa helg ska han iväg på badmintonläger hela helgen. Riktigt kul att han har hittat något som han tycker om och fortsätter med! Det är nog 3 år nu som han har hållit på och spelat. Så i sommar kommer han åka iväg på läger också men då är det en hel vecka. De blir tränade av riktigt duktiga män/kvinnor och han kommer säkert få det skitkul! Jag vill också vara 14 år igen och åka iväg på olika läger! :) Fast alla övriga problem som det innebar att vara 14 år skippar jag gärna! Jag kommer på mig själv ibland att man får tänka på hur det var för en själv när man var i den åldern för att lättare kunna förstå Rasmus i hans tänkande. Ja usch...det kan inte vara lätt! Men tur är att Rasmus är så stark i sig själv och så populär så det verkar inte som det finns några större problem i hans värld. Men det kommer väl ändra sig drastiskt när det blir mer aktuellt med flickvänner hit o dit :)

Jag har grym träningsvärk från gårdagens pass med Annica. Men då vet man att man har gjort något iallafall! Idag blev det vila från träningen men jag har ännu inte riktigt bestämt mig för hur jag gör imorgon. Får helt enkelt se hur jag mår! Nu ska jag bädda ner mig i sängen och njuta av tillvaron!




-Är alla dom här skivstängerna av papier macheé?
- Ja! Idag tränar jag självförtroendet!


Ångest

Publicerad 2011-02-16 20:26:39 i Allmänt,

Jag vill verkligen inte iväg och jobba natt. Jag vet att det blir lite extra klirr i kassan men ibland känns det som att det inte är värt det. Det är iofs bara en natt men jag gillar inte den osäkerheten som dyker upp när jag ska jobba natt. Har en känsla av att det inte kommer bli många timmars sömn inatt men men...de timmarna går ju att ta igen i helgen :)

Jobbade förut 16-18 sen stack jag ner till Galaxen och tränade med Annica. Känns som att min kropp kommer må fint imorgon och jag håller tummarna för att mina armar kommer fungera tillräckligt för att kunna göra de jag ska på jobbet :) Känns så underbart att ha dragit igång ordentligt med träningen igen. Är mycket gladare och piggare nu när jag tränar än vad jag va när jag inte gjorde det. Det har väl med alla dessa endorfiner att göra!

LCHF-dieten går riktigt bra. Känns inte som den är så svår att följa heller. Kan inte påstå att jag saknar pasta, potatis, bröd och alla andra kolhydratfällor. Men vi unnar oss ju lite godis på fredagarna...de e man värd :)

Lägenheten va förresten inget att ha. Jag vet inte vart de hade gjort av de där 110 kvm men den kändes grymt liten. Så det blir att söka vidare! Lyckan vore ju att hitta ett hus att hyra istället men det verkar inte som att så många hyr ut hus i dagens läge. Men det är bara att hoppas...

Jahapp...jag antar att det är dags att packa väskan och se till så jag är redo att gå till jobbet snart...




Uttråkad men orkeslös...

Publicerad 2011-02-16 12:20:33 i Allmänt,

Jag hatar sådana här dagar när energin är på botten men ändå är rastlösheten på topp! Det är mycket jag vill göra men samtidigt ingenting. Hmm...vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Igår hade jag en riktigt bra dag. Städade och grejjade hemma och senare tog jag en promenad vilket resulterade i 7,5 km :) Va på galaxen och tränade i förrgår och mina armar är grymt slitna idag :) Vet inte om jag kanske ska ner på gymet sen efter att jag slutar jobbet kl.18 och försöka mjuka upp musklerna lite. Vi ska även iväg idag och kolla på en lägenhet kl. 19.20. Ska bli spännande men OM vi ska flytta till den ska den verkligen vara perfekt! Vill känna att det är ett ställe där vi kan bo några år framöver.

Ska jobba natt idag också. Börjar kl 22 och slutar kl 14 imorgon. Det är iofs sovande natt men det är alltid grymt svårt att somna när det är första natten man gör hos någon ny. Tur att de finns TV och Facebook i mobilen :)

Dessa två dagar (måndag o tisdag) som jag nu har varit ledig har varit helt underbara. Jag behövde nog dessa för att fylla på mitt energiförråd.

Nej nu känns det som jag verkligen borde göra något vettigt! Eller kanske inte.. ;)



Nya utmaningar

Publicerad 2011-02-13 19:30:09 i Allmänt,

Jag har börjar jobba igen efter 3½ års studier till lärare. Tyvärr ser det just nu lite dåligt ut på lärarfronten här i stan men jag har ju mitt jobb som personlig assistent meddans jag söker. Jag vill helst inte behöva pendla och flytta vill jag absolut inte göra. Det gäller helt enkelt att ha tålamod och vänta vänta vänta... :)

Det är som det brukar vara här hemma. Ett ordnat kaos :) Hormonerna hos tonårsgrabben påverkar oss alla och det är inte alltid lätt att leva tillsammans i denna lägenhet. Vi håller på och letar större lägenhet nu faktiskt. Är trötta på att det ska vara så himla lyhört här och det påverkar oss alla tre. Men på onsdag ska vi iväg och titta på en 4:a på 110 kvm, etagelägenhet. Vi får väl se hur det känns med den. Vi har dock sagt det att denna gång vi flyttar ska ALLT kännas bra med lägenheten. För så kul är det inte att hålla på och flytta runt. Iofs så har inte vi haft någon tur med våra lägenheter då det har varit vattenläckor och mögelskador hit o dit.

Robban är snart klar med sin utredning. Ska bli skönt när det är över och man kanske har lite mer svar på saker och ting.

Ja livet rullar på...mycket jobb just nu känns de som men jag börjar få lite ordning på tillvaron igen. Va nere till Galaxen och tränade för första gången på väldigt länge. Kändes väldigt bra o nu blir det att ta tag i träningen igen!

Ska försöka bli bättre på att uppdatera...men jag lovar inget ;)


Om

Min profilbild

Linn

Jag bor tillsammans med min sambo, hans son som är född 1996 och vår lilla dotter som föddes 3 augusti 2012. Försöker fortfarande komma in i rollen som nybliven mamma och allt som hör småbarn till.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela