Min värld- i kaos & ordning

Livet är inte enkelt. Den som trodde att det skulle vara det måste ha blivit grymt besviken...

suck...

Publicerad 2009-06-29 21:59:18 i Allmänt,

fortfarande har inget nytt hänt på rasmus-fronten. Han är fortfarande kvar hos sitt pucko till mamma o hennes fjant till man. Denna ovetskap tär på mig. Vi har inte en aning om hur han mår eller vad de säger till honom där borta. De skulle lika gärna kunna lura i honom att vi inte vill ha honom... Jag hoppas verkligen inte att de gör de utan att de har lite mer vett än så...


Lördagen behövdes för att kunna lägga denna jobbiga situation åt sidan. Va nere i Rudskoga vid Skagern och badade o sola under dagen. Träffade mina änglar och de fick mig att se lite ljus i detta mörker.
På kvällen bar de av till Mastis och det va verkligen jättekul! Det var en jättelyckad dag och kväll...

Men på söndagen var man tillbaka till vardagen och de elände man lever i... Trots att jag försöker att tänka på annat, och trots att det är underbart väder och annars väldigt bra, så mår jag inte bra... Jag vill att han ska komma hem nu...älskade Rasmus...

Kaos

Publicerad 2009-06-25 17:01:25 i Allmänt,

Vet att det va längesen jag uppdatera nu...men det har varit ett kaos senaste tiden. Rasmus åkte till sin mamma, torsdagen innan midsommar, och skulle komma hem på söndagen. Nu har idioterna där borta bestämt att han ska flytta dit och vår möjlighet att prata med Rasmus har varit begränsad. De har antagligen lovat honom guld och gröna skogar och att han ska få både det ena o de andra om han flyttar dit...

Det är väldigt rörigt just nu, jag vill bara att gossen ska komma hem. Robban ska träffa advokaten imorrn och förhoppningsvis drar de igång på allvar till veckan..

Hur fan kan man vara så jävla dum i huvet att de inte tänker på hur mycket detta skadar Rasmus! Det är ju han som kommer i kläm! Men det är antagligen inte lätt att tänka över huvud taget när det är helt tomt innanför pannbenet.

O mitt i all kaos ska ett jävla isländskt virus komma till stan också... har tullen aldrig hört talas om karantän? Eller varför inte utvisning? Sänk hela ön vet ja! Den tillför inget ändå som inte nåt annat land kan ta hand om...


17 Juni

Publicerad 2009-06-17 21:01:31 i Allmänt,

Äntligen! Nu är det klart! Jag har klarat av varje pass utan att röka en enda gång :) Såå stolt över mig själv!
Nu är jag ledig i 5 dagar och det kan inte kännas annat än underbart.

Fast jag mår väldigt bra när jag tänker på min ledighet så finns det ändå saker som ligger och svider i bakhuvudet på mig. Men jag antar att det inte är meningen att det ska vara för bra. Det som stör mig är att man aldrig kan få känna sig helt nöjd. Alltid måste det finnas något negativt i ens liv som förstör för att kunna känna den optimala lyckan.

Men jag har hört att det inte ska vara lätt att leva. Att alla människor, oavsett deras levnadsförhållanden, inte är helt nöjda med sitt liv ändå. Men det skiter jag faktiskt fullständigt i.
Jag vet inte om jag talar för mig själv men jag skulle vilja ha sinnesro. Ett liv där mina bekymmer inte är så svåra att jag inte kan lösa dem. Jag vill att livet ska bli lite enklare!


Jag antar att problem stärker en som person då man löser dem. Men hur gör man då med de problem som det känns som om det inte finns någon lösning på?

Sista natten...

Publicerad 2009-06-15 14:34:57 i Allmänt,

Jaha då sitter man här igen o väntar på att åka till jobbet. Känns väldigt skönt att det är sista natten jag gör nu. Sen är det ett dagpass på onsdag sen är jag ledig fram till tisdag :)

Längtar grymt till midsommar. Ska först besöka mamma o pappa o sedan blir det att åka till Robbans bror o vara där resten av kvällen. Ska bli så gött o öppna första ölen :)

Det är bara att konstatera...Rasmus är knäpp :) Han hade pratat med Robban här om dagen och ville frosta ur frysen. Robban sa till honom att när det ska göras så måste nån av oss vara med för det är inte bara o stänga av frysen o tro att det blir bra. O Rasmus blev sur! Haha, vilken 12-åring blir sur när de inte får frosta ur frysen? :) Knäpp-unge ;)

Fy fan hur det ser ut här hemma. Men jag har bestämt mig för att jag tänker inte vara den som tjatar. Det finns inte en enda ren yta att gå på. Sen så har vi flytten också, o packat har vi inte börjat med än. Gött stressigt de kommer bli nästa månad. Men men...antar att inget blir gjort förrän jag tar tag i det. Fattar inte varför det ska vara så egentligen. Men så är det oftast här hemma. Om jag hotar med att ha sönder crossen kanske melodin blir annorlunda?

Jävla cross-jävel.... hoppas den brakar ihop snart...

Ojdå

Publicerad 2009-06-12 22:32:39 i Allmänt,

Inser att jag har glömt att skriva några dagar här nu. Vet inte riktigt vart jag ska börja...
 
Jag känner mig upp och ner. På något sätt så känner jag mig nedstämd. Nåt som inte är bra. Tror att mycket har att göra med jobbet och den konstanta oron när jag ska gå till den nya brukaren. Det är nytt för mig och jag är orolig över vad han tycker, samtidigt som jag känner : Skit samma! Gillar han mig inte, om han tycker att jag inte sköter mig eller vad det nu kan vara så får han väl skicka mig därifrån. Jag klarar mig, det gör jag alltid.

Rasmus är knäpp. Inte något nytt påstående kanske utan snarare gammal fakta men jag fick det konstaterat i onsdags kväll. Kom in i badrummet och det var jätteblött på golvet efter att han duschat. Jag ropar på honom för att fråga vad han har gjort för att lyckas med detta. Som svar får jag: "Jag dök i badkaret. Men alltså inte från golvet utan jag stod i badkaret". Hur fan kan man komma på en sån sak? Ibland skulle jag vilja kunna ta mig in i hans hjärna för att se hur allt är där inne :)

Jag o hörfel va ner till badhuset o träna idag. Riktigt gött va de...de va bara en pers till där o träna... 

Va barnvakt till min lille älskling idag också....tur att jag har honom. Satt o sjöng tweenies i ca 50 minuter. Så jävla underbar! Goast av allt är det när han verkligen försöker o sjunga med o härmar det sista ordet i varje mening :)


Imorrn blir det ett helvetespass... 15.00 till 15.00 på söndag.... 24 timmar...utan en cigg... Jag blir såå stolt över mig om jag klarar av det!
Usch jag vill verkligen inte detta. Känns som om jag har grym ångest inför varke pass...men men vad ska man göra? Nu vet jag ju det till nästa gång iallafall att det kanske inte alltid är värt pengarna...

Jag lyckas göra sådana här saker ganska ofta. Tar på mig jobb som får mig att må dåligt och sitter sedan och låter ångesten ta över helt och hållet, för att sedan gå iväg o jobba och må ännu sämre. Jag bara längtar efter att det ska vara slut snart... Jag vill tillbaka till tryggheten...

Nervös

Publicerad 2009-06-09 13:14:40 i Allmänt,

Snart ska jag iväg o jobba. Ska jobba från 15.00 till 07.30 imorgon. Lite nervöst känns de o jobba natt. Det är iofs sovande men ändå. Sova hos nån som jag bara träffat två gånger tidigare. Sen så kommer de kännas konstigt att sova utan Robban. Undrar om jag kommer kunna somna överhuvudtaget. Jag kommer plocka med mig en bok så jag iallafall kan ligga och läsa. Sen så har jag ju msn i mobilen så de blir väl o vara online där hela natten :)

Känns som om det inte hänt så mycket de två senaste dagarna. Jag har bara varit. Känner mig lite nedslagen. Vet inte varför men det är som om jag inte riktigt lever. Kanske är det så att jag har varit så van vid att haft mycket att göra, att nu när friheten äntligen är här, så känner jag mig tom. Jag har liksom inget att direkt sträva efter. Visst, vi ska ju flytta snart så packa är väl något som egentligen borde finnas på mitt dagsschema. Men fortfarande har vi inte fått några kartonger o pengar till att köpa några har inte funnits heller. Men så fort kartonger finns så är det dags att börja.

Såg att skattepengarna kommer imorrn också :) Då ska jag ner till intersport o köpa mig nya löparskor o sen så blir det att köpa en ny jacka. Så jävla synd att vi inte har så stort utbud här i stan när det gäller affärer, men jag tänkte att jag skulle ge Metro en chans. Sen får vi se om det blir några nya skor också. Börjar gilla dessa gladiatorskor mer och mer :) Annars kan jag säkert hitta några andra. Det brukar inte vara några problem.

Tänkte att jag skulle sticka till badhuset imorrn när jag slutat vid halv åtta. Måste ner o träna. Känns så jävla segt nu. Det gick fort de första månaderna att gå ner i vikt men nu känns det som om jag bara står still. Får se till o ta tag i det här nu. Promenader varje dag, löpning mån, ons o fredag, och sen badhuset minst två gånger i veckan. DET är mitt nya strävansmål. Får återkomma med resultatet.

Nej nu ska jag väl försöka o fixa nån mat...undrar va de ska bli...kyckling o grönsaker m. linfröolja kanske? :)

Jag förstår inte...

Publicerad 2009-06-06 23:02:47 i Allmänt,

... hur någon kan vara så bitter och missunnar alla allt de ser som roligt och positivt. Jag vet inte hur många gånger jag fick bita mig i läppen idag för att inte säga något olämpligt. Personen i fråga satt och tracka ner på en av de andra i sällskapet, och hon, snäll som hon är, sitter och ler och håller masken, meddan jag sitter där och känner hur det kokar mer och mer i mig. Visst, jag kan förstå att denna person har det svårt, och svårast av allt, att acceptera sin livssituation, men det ger inte denne rätt att trycka ner andra och få dem att må dåligt!

Människor är intressanta. Kanske har jag blivit skadad av all specialpedagogig jag har läst detta året, men jag tycker jag ser diagnoser i oss allihop. Detta har gjort att jag funderat endel kring ämnet. Det sägs att fler och fler människor får diagnoser idag, och de ställer sig frågan vad det är som påverkar detta. Om det är något i vårt leverne som framkallar dessa diagnoser, om det är att våra mödrar som har misshandlat sin kropp fysiskt eller psykiskt under graviditeten, så det har gjort att problemet är medfött.
Kan det inte vara så att ibland är det den enkla vägen ut? Det blir lättare att förklara en persons beteende om den har en diagnos. Hur kommer det då se ut om hundra år? Kommer det som anses som normalt beteende idag, att ses som onormalt och tvärtom?

Kan verkligen människan ha blivit så lat?

Sommarlov :)

Publicerad 2009-06-05 20:50:05 i Allmänt,

Nu är det över. Ingen oro för skolarbeten eller något annat som har med skolan att göra. Nu är det jobb som gäller och att hoppas på en underbar sommar. Imorrn drar jobbet igång. Ingen rast o ingen vila. Men som sagt... jag får se till o tänka på lönen som kommer med arbetet så blir det lättare att stå ut.

Jag har intagit en roll som spelmissbrukare. Jag fick Sims 3 hem i brevlådan idag :) Lyckan var gjord. Riktigt kul va det. Har ju längtat efter detta i över ett års tid nu. Så nu antar jag att jag kommer sitta vid datorn ännu mer än vad jag redan gör. Som tur är brukar min spelperiod lugna ner sig efter att ha spenderat ett antal timmar med spelet och jag kan återgå till vardagen :)

Nu blir det o mysa med film o godis :)

ÄNTLIGEN!

Publicerad 2009-06-04 23:40:33 i Allmänt,

Nu är verkligen allt skolarbete klart! Gjorde precis de sista ändringarna som behövdes för att de ska kunna lämnas till läraren imorrn. Det känns sååå bra! Nu behöver jag inte börja oroa mig för skolarbeten förrän till hösten igen :)

Kom på mig själv med att jag låg igår kväll och funderade på den nya lägenheten och vilka möbler jag skulle ställa vart, o vilka tavlor som ska hänga på vilken vägg osv. Kanske va därför jag blev så trött o tvärslockna :) Så problemet med vilket program jag skulle titta på va då ut världen. Hann precis o se klart på SATC innan john blund kom o slängde Saharaöknen över mig.

Idag har ja varit på stan två gånger. Första me syster blond o andra me syster röd. Höll på o försäga mig ett antal gånger till blond om att ja skulle ner med röd senare för o titta på present. Syster blond är nämligen extremt nyfiken av sig, o att säga till henne att man ska leta efter present är ett stort misstag. Då kommer resterande dagar fram tills födelsedagen att bestå av tjatande.

Nej nu blir de sängen... ska in o spoona :)

Onsdag

Publicerad 2009-06-03 22:20:16 i Allmänt,

Va i skolan idag, riktigt givande faktiskt. Kanske berodde på att vi satt i basgruppen och opponerade på varandras arbete och att det enda vi såg av den beiga läraren var de 10 minuter som hon satt och lyssna vad vi pratade om. På fredag är det sista dagen! Sommarlov! :) Eller ja...jobb kommer de ju bli men ingen skola iallafall. Vad jag kan minnas så längtade jag inte så mycket efter sommaren förra året. Kanske var det året i skolan inte lika kämpigt som detta har varit.
Känns också väldigt skönt att alla skrivarbeten är nu klara, förutom några små finjusteringar som mina kamrater påpekade idag under seminariet. Jag va riktigt arg på mig själv för att jag inte tog tag i det här sista arbetet tidigare. ALLTID i sista minuten! Är det då man kallas för tidsoptimist? :)

Åh...såg precis det näst sista avsnittet denna säsong av greys anatomy. Jag förstår inte hur jag kan känna så med dom i serien. Jag ler, skrattar, gråter, skäms, mår bra/dåligt med dom. Hur kan jag låta mig själv påverkas så mycket av en serie? J*vla sommaruppehåll...hatar när man ska behöva gå och vänta på att en serie ska börja till hösten igen...

Satt o kika lite på gina o lät mig drömmas bort lite :) Mycket jag skulle kunna köpa därifrån om jag bara hade tillåtelse från min plånbok :) Det är tyvärr en sträng jävel den där lila saken...

Jahapp o nu är det bara skit på tv. Hmm...vad ska jag välja att se på? En extremt överviktig mexikan? Otroligt irriterande, blonda, storbystadde saker som springer omkring o är såååå kära i en gammal avdankad gubbe? Nyheterna, för tillräckligt med elände har jag kanske inte hört idag? En så kallad skräckfilm om kurragömma som antagligen visats på tv tillräckligt många gånger nu för att få den ärade stämpeln - uttjatad? Nej, inga av dessa ovanstående lockar, o inte några av de onämnda programmen heller.

Det blir väl som vanligt...jag går in o lägger mig i sängen och tillslut efter att nästan slitit ut pekfingret hittar jag en kanal som visar ett program värt att se på...

Vardag igen

Publicerad 2009-06-02 16:47:18 i Allmänt,

Ja då var helgen över. Ska bli skönt att ta det lungt ett tag nu :)

Det började i fredags med att jag gick här hemma och plockade lite och första ölen öppnades kl 15. Lite tidigt kanske men gott var det :) Några kompisar kom hit för att sedan tillsammans gå ner på fastingen. Satt på ett annat ställe innan och drack lite mer och sen blev det stan. Gick förbi radiobilarna och det slutade med att vi var några stycken som åkte. Jädrar va kul de va! Ont gjorde det också. Har ett stort blåmärke på benet som kan intyga det :)
Sen gick vi till mastis och där va de jättemycke folk. Gick sen hemåt o Robban va sugen på efterfest. Jag hade dock bestämt mig för att jag skulle hem. Kände mig otroligt sleten och ville absolut inte vidare. Trodde Robban hade bestämt sig för att dra iväg men han följde med hem. Fick låna hans skor efter en bit. Hade otroliga skavsår på mina fötter och efter att ha gått barfota ett tag så var han snäll o låna ut sina skor.

Tvärslockna när vi kom hem.

Vaknade vid halv elva dagen efter. Kände mig riktigt pigg och var redo att fortsätta. Cykla ner till Träslottet o käka mat o drack en cider. Sen slog baksmällan till. Ville bara hem o lägga mig. Väl hemma bestämde vi oss för att vi struntar i att gå ut. Vi kunde lika gärna ta en myskväll hemma. Men efter att ha sovit några timmar ångrade vi oss. Vi ringe timmy o angelica o bestämde att de skulle komma hem till oss o några kompisar till dom skulle följa med också. Lite surt smakade vinet men det gick ner. Ja o angelica fick peppa varandra då båda två var sega efter gårdagen :)
Det slutade med att vi gick till mastis. Gick förbi alla krhamns uteserveringar men det var så gott som fullt överallt.
Där träffa vi mycke folk o trevligt va de!

Så denna helgen va riktigt lyckad. Men jag har insett varför jag inte brukar dricka två dagar på raken. Men nu är det gjort o de e väl bara att ladda inför nästa år och fastingen :)

Om

Min profilbild

Linn

Jag bor tillsammans med min sambo, hans son som är född 1996 och vår lilla dotter som föddes 3 augusti 2012. Försöker fortfarande komma in i rollen som nybliven mamma och allt som hör småbarn till.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela