Min värld- i kaos & ordning

Livet är inte enkelt. Den som trodde att det skulle vara det måste ha blivit grymt besviken...

Va det bättre förr?

Publicerad 2012-06-27 23:06:35 i Allmänt,

Har suttit vid datorn i några timmar nu på kvällen och tittat igenom kort från förr. Många av dom, de flesta, väcker glada minnen. Minnen som gör att jag saknar det som varit och nästan kan en sorg över att de stunderna är borta och minnena är det enda som är kvar.
Så som detta.
Den här bilden togs 2007 när vi va på en minisemester med Britta och Ralf. Vi var till High Chaparall (där togs kortet) och sen åkte vi ner till Lysekil och hamnade på en Markolioo konsert. Det var verkligen jättemysigt och det är ett sånt minne jag tänker tillbaka på med lycka. Tror dock Robban har en annan åsikt då tälta inte var hans grej. Han har inte gjort det sen dess och kommer antagligen inte att göra det igen.
 
Ett annat kort jag hittade var det här :)
Vi ser ut som världens mest dysfunktionella familj! Jag har inte en aning om vad någon av oss tänkte egentligen men inte kan man påstå att någon av oss passar in i kategorin "normal" :)
Jag tror att detta kortet togs 04/05. Kan iallafall säga att det var längesen då vi alla har åldrats en del :) Fast vissa med mer charm än andra ;)
 
Det känns som om det är så mycket mer man skulle ha fotograferat men kom då ihåg att det var MASSOR med kort som försvann för mig när vi skulle formatera om datorn för längesen. Nu för tiden ser jag alltid till att ha backup´s lite här och där. För tyvärr är det många gånger så att det finns stunder man glömmer bort tills man ser en bild av den. Ska fotodokumentera allt från och med nu :)
 
Jag skulle så gärna vilja ha gott ställt och en husbil och körkort och kunna erbjuda Robban och Rasmus det som en annan är uppväxt med. Har tänkt på det mer och mer senaste tiden och kanske beror det på det lilla livet som jag har inom mig. För när jag var liten så åkte vi runt med husbilen i Europaoch det är inte många ställen som jag inte har sett eller varit på. Det är en sådan otrolig upplevelse och den erfarenheten vill jag att dom också ska få, och självklart också våran lilla i magen.
 
Men tills dess att det är möjligt får vi nöja oss med det som finns runt i kring oss och göra det bästa av situationen! Får boka in en charterresa om några år när bebis växt till sig och Rasmus förhoppningsvis inte är för gammal och tycker det är tråkigt att åka med föräldrarna på semester :)
 
 

Känslostormar

Publicerad 2012-06-26 14:20:16 i Allmänt,

Det värsta med hela graviditeten har helt klart varit att mitt humör har varit väldigt, och då menar jag VÄLDIGT, upp och ner. Detta är tydligen normalt men jag känner ändå att det påverkar mig alldeles för mycket varje dag. Sådana saker som jag inte brydde mig om förut kan jag irritera mig och störa mig så otroligt mycket på. Jag kan bli heltokig och rasande när det inte blir som jag har tänkt mig eller stör min planering. Samtidigt som humöret kan vara väldigt ner, så är det tillfällen som kan göra så jag får ett riktigt lyckorus och glädjetårarna sprutar.
 
Det värsta är att jag inser att dessa humörsvängningar inte bara påverkar mig, utan även personer i min omgivning. Värst är det för Robban och Rasmus. Som tur är så förstår de båda två att detta snart kommer vara över och mitt humör kommer lugna ner sig.
Ibland så känner jag att nu förstår jag dom som bara har ett barn...att vara gravid innebar mycket mer än vad jag trodde.
 
 
 
 
 

Snart...snart...

Publicerad 2012-06-25 21:28:46 i Allmänt,

Det börjar kännas i kroppen att man närmar sig. På något sätt så känns det annorlunda i kroppen. Speciellt de senaste dagarna. Jag börjar förbereda mig mer och mer på att det när som helst kan ske. Jag har hela tiden varit ganska inställd på att det kommer gå över tiden men nu känner jag mig inte lika säker längre. Kan inte direkt säga varför men det är en känsla jag har.
 
Har de senaste veckorna hört ett "knäppande" från magen. Trodde att det var jag som inbilla mig först men nu kan jag höra det mer ofta. Sökte på internet och fann trådar i olika forum där andra också upplevt detta och tydligen så kan det vara bebisens leder(!) som låter. I några trådar var det endel som hade skrivit att det även kunde vara luftbubblor i fostervattnet som sprack och orsakade dessa ljud. Jag verkar iallafall inte vara ensam om att uppleva detta och det är ju en trygghet.
 
Midsommarhelgen rullade på. Slutade med att jag gick hem till mamma och pappa på kvällen och var med och spelade den traditionella brännbollen. Tävlingsinstinkten väcktes inom mig och jag tog nog i lite mer än vad jag borde. Men kul va det iallafall! :) Robban var och festade med några kompisar och Rasmus var på Stenstalid och härjade med de andra ungdomarna. På lördagen vaknade jag och kände mig bakfull! Tror det var ångorna från Robban som påverkade mig eller så var det den usla sömn som natten bjöd på som var boven i dramat. Nu är det iallafall slutdrucket för herr Nyström då barnet kan göra entré när som helst :)
 
I onsdags så var jag och William i Järnvägsparken och lekte. Dock fick han leka lite mer själv än vad han behövt göra tidigare då kroppen min sa ifrån. Men vi hade det jättemysigt och vädret var helt underbart! När vi kom hem igen så tittade William på mig och så säger han:
- Jag vet varför din mage är så tjock..
- Jasså? svarar jag. Varför då?
- För att det är 3 bebisar och en kattunge där inne!
Ja, vad säger man? :) Barn är för härliga!
 
 
 
 
 
 
 
 

Längtan

Publicerad 2012-06-20 12:00:57 i Allmänt,

Längtan är stor just nu. Självklart efter bebis men även efter att få flytta ner till nya lägenheten och så längtar jag efter riktig sommar! Just nu känns det som om detta är vad sommaren har att erbjuda och ärligt talat så blir jag depprimerad vid den tanken. Självklart är det skönt att slippa högsommarvärme när man går och är gravid men ärligt talat så tror jag att jag hellre svettas och har svullna fötter än att har sånt här väder. Har alltid älskat sol och värme och det är det jag behöver för att orka med höst och vinter.

Nu har jag karpaltunnelsyndrom i båda händerna och det känns ganska konstigt när man sitter vid datorn och skriver och tangenterna blir nästan overkliga mot mina fingrar. Men det är bara att hoppas på att det försvinner efter förlossningen så att det inte är någon operation som behövs.

I måndags fick jag min nya mobil- en Nokia 808 Pureview och jag är grymt nöjd med de bilder som jag tar med den. Dock känns det inte lika bra när det gäller apparna om man jämför med iPhone 4 som jag hade innan. Symbian Belle är operativ systemet och det känns ganska förlegat. Vet inte varför de inte har sett till att fler appar finns tillgängliga till detta op. Men men...det är bara att hoppas att Nokia snart kommer ifatt och gör surfningen lika rolig som på en iPhone. Jag valde ju iofs mobil efter kameran och där ligger verkligen denna på topp!

Testade att fota lite hos Mamma o Pappa
     

Snart ska jag iväg och hämta William så cyklar vi ner och leker lite i Järnvägsparken. Tur att vi fick vädret på vår sida iallafall! Imorse var det jättegrått och molnigt så jag trodde inte att lekparken skulle bli så aktuell idag.



Värk, trötthet och humörsvängningar

Publicerad 2012-06-16 20:43:46 i Allmänt,

...verkar vara min vardag nu för tiden. Längtar så efter att få känna sig lite mer som vanligt igen. Det börjar bli riktigt tungt för kroppen och humöret ska vi inte tala om. Har de senaste dagarna känt mig lättirriterad och väldigt känslosam. Höll på att börja gråta av lycka idag bara för att det var så mysigt i Mariebergsskogen med mina systrar och syskonbarn.

Det var hur mysigt som helst i Karlstad och först verkade vi inte ha vädret på vår sida men ca 15 minuter efter att vi anlänt vid Mariebergsskogen så kom solen fram. Tror att det som barnen uppskattade mest var lekparkerna och minigolfen :)

Fick förresten en fråga om vad jag packat i BB väskan och så här ser listan ut:

*Kläder till bebisen. Blev ungefär 4 uppsättningar :)
*Kläder till mig - Bekväma och praktiska.
*Blöjor
*Våtservetter
*Barnolja- till både mig och bebisen
*Duschcreme, schampo + balsam
*Babyfilt
*Napp
*Handduk
*Tandborste + tandkräm

sen kommer mer tillkomma så som laddare till mobilen, pengar, lite snacks och dryck, tidningar som tidsfördriv. Kommer säkert dyka upp fler saker som hamnar i väskan :)

Har nu även börjat packa inför flytten som sker om 2 veckor. Tidigare i veckan så kunde vi börja bära ner lite saker som vi fick ställa i det stora sovrummet då det var städat och urplockat. Känns som jag skulle vilja göra mer men det är inte lätt när kroppen säger ifrån och i de fall den inte gör det, så vet jag att jag måste tänka mig för när det gäller lyft och sådana saker. Men men...det är bara att hoppas på att Robban snart känner sig lika engagerad i flytten som vad jag gör :)


Det börjar närma sig :)

Publicerad 2012-06-10 21:28:37 i Allmänt,

Vet inte om det är "bygga bo-instinkten" som börjat visa sig i min kropp men helt plötsligt känner jag att jag måste förbereda inför bebisens ankomst. Det jobbiga är att vi flyttar ju ner till bottenvåningen den 1 juli så det är ju ingen idé att göra i ordning i denna lägenheten. Däremot har jag i stort sett packat klart BB-väskan. Handla det som behövdes idag och nu är det bara några barnkläder som ska tvättas innan den är färdigpackad :) Längtar så otroligt mycket nu! Om inte annat ska det bli skönt att bli lite lättare i kroppen igen! Det känns att det börjar bli tyngre och tyngre och vissa saker känns nästan omöjliga att göra. Bara ta på och ta av strumpor börjar bli extremt fysiskt krävande!

Nej nu ska jag äta lite jordgubbar och slappa på soffan! :)

Om

Min profilbild

Linn

Jag bor tillsammans med min sambo, hans son som är född 1996 och vår lilla dotter som föddes 3 augusti 2012. Försöker fortfarande komma in i rollen som nybliven mamma och allt som hör småbarn till.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela