Min värld- i kaos & ordning

Livet är inte enkelt. Den som trodde att det skulle vara det måste ha blivit grymt besviken...

Vårmorgon

Publicerad 2010-03-27 09:55:26 i Allmänt,

Trots att det regnade ute när jag gick upp i morse så fylldes jag av glädje. Det snöar inte och våren är påväg med stormsteg. Känslan av att kunna gå ute utan att halka och jag behöver inte längre använda de fula otympliga vinterkängorna. Det känns helt underbart. Nu kan jag äntligen börja plocka undan vinterjackor och skor och istället fylla hallen med tunnare jackor och högklackat!
Som jag skrev igår så blev shoppingturen på stan väldigt lyckad. Dessa inköp blev det...

       


Så nu är ju inte OM jag har något att ha ikväll utan VAD jag ska välja... Men men..det kanske är ett så kallar lyxproblem. Vet iallafall vilka skor jag ska ha och de passar som tur va till alla utstyrslar... :)
Fixade även några fräsha överdelar till Robban förra veckan så vad han ska ha på sig ikväll har jag redan bestämt. Måste vara skönt att ha det så. En person som bestämmer åt en vad man ska ha på sig och inte behöva fundera över det. Robban tycker iallafall att det är väldigt smidigt :)


När jag va förbi syster blond igår så satt jag och William inne på hans rum och lekte. Sen så skulle han laga mat åt mig och jag märkte att han har väldig koll på hur det ska göras. Han la en plastmorot i en gryta, tog ner ett saltkar och saltade. Satte på locket och sen skulle den in i micron i hans lilla leksakskök. Sen vred han på leksaksklockan, räknade till tre och skrek sen: PLING PLONG. Och så öppnade han micron, gav moroten till mig och sa till mig blåsa. När jag hade tagit en låtsastugga av moroten sträckte han fram handen till mig och sa: Tack maten! Och sen började hela proceduren om igen. Vet inte hur länge vi satt där men det blev många "pling plong" och "tack maten". Åkte därifrån med en värme i mitt hjärta som var helt underbar.

Nej nu antar jag att det snart är dags fixa frukost och väcka grabbarna. Jag tycker det är lite mysigt när jag får en stund för mig själv så här på morgonen och bara kan sitta och slappa med datorn i knäet och planera dagen. Men det är till en viss gräns och sen känner jag mig ensam...och det gör jag nu så nu ska jag gå och väcka Robban :)

Härliga helg

Publicerad 2010-03-26 20:22:44 i Allmänt,

Idag har varit en helt underbar dag. Vikarierade som lärare till kl 11.30 sen mötte jag upp Hörfel och tog en sväng på stan. Hittade både över- och underdelar. Va även till bolaget och inhandlade morgondagens dryck.
Sen var det bara att sticka hem till mor och far och vara beredd på den vanliga motionsturen.

Nu sitter jag här och är helt slut i både huvud och kropp och ska sätta på en film och mysa med familjen... Jag får helt enkelt skriva mer imorrn när jag känner att orken stöttar mig lite mer än vad den gör nu...


Det okända i Kristinehamn

Publicerad 2010-03-25 16:14:44 i Allmänt,

Såg ett avsnitt av Det okända igår och denna gång var de i lilla Lusasken och hälsade på. Jag måste nog erkänna att jag faktiskt på ett sätt blev imponerad av Terry Evans samtidigt som jag inte riktigt vet vad jag ska tro. Jag vill väldigt gärna tro på att det inte endast är vi levande som vandrar omkring i världen, samtidigt som jag tror att jag måste själv vara med om något riktigt, riktigt övernaturligt innan jag helhjärtat kan tro på det. 

Fick goda besked med posten idag. Rasmus har blivit folkbokförd hos oss nu och en bunt med papper kom ifrån IFO omsorgen med protokollen över våra samtal. Det va jättekul att läsa då det verkligen kändes som att det inte hade kunna gått bättre. Rasmus framför i samtalen att det verkligen är HÄR han vill bo och att han trivs så bra här hemma. Han berättar från hjärtat och det kändes skönt att läsa. Även deras bedömning var till vår fördel och det var jag ju inte direkt förvånad över. Vi är en bra familj och det märkte de också.

Imorrn ska jag till skolan och jobba. Det ska bli riktigt roligt! Mitt upp i allt nu ska jag även hinna med att plugga till tisdagens tenta och det känns som om min planering sviker mig lite. Vet inte riktigt hur jag ska hinna med allting men men...blir jag inte godkänd finns det alltid omtenta tillfälle att visa upp en bättre sida. Det enda är att det har gått så bra för mig tidigare i kursen med inlämningsuppgifter och vice versa och jag är nog inte långt ifrån att få ett VG men då måste jag se till att klara tentan första gången och dessutom göra bra ifrån mig på den.

Ja det är inte lätt att planera livet och dess innehåll när planeringen och livet sviker och avviker från schemat. Men jag försöker så gott jag kan och jag kan inte göra bättre än så. Livet skulle väl inte vara lika intressant och stimulerande om allt gick som man ville hela tiden? Människan behöver utmaningar och det ska gudarna veta att jag har fått min beskärda del av den senaste tiden. Men vad är det man säger... Det som inte dödar en gör en bara starkare...


Blogga eller inte?

Publicerad 2010-03-23 18:56:51 i Allmänt,

Jag har inte riktigt bestämt mig än hur jag ska göra. Fick några kommentarer och får helt enkelt fundera lite. Men det känns ändå som om det tar bort lite av lusten att skriva när jag då måste vara anonym. Har jag inte rätt att ha mina åsikter så länge jag inte nämner någon vid namn?

Det är inte riktigt min grej att sitta och hålla käften bara för att göra andra personer nöjda. Jag vill kunna säga vad jag tycker och skriva precis det som faller mig in.

Men senaste tiden känns det som om man bara får skit för det. Är det så det ska vara? Måste bloggaren anpassa sig för att tillfredställa läsaren? Vad anser ni andra bloggare? Är era inlägg helt ärliga eller får ni också lägga band på er?

Jag är lite inne på den tanken att den som stör sig på det jag skriver behöver inte vara inne och läsa men jag antar att det är det som är en del av nöjet. Det blir kanske som ett beroende och helt plötsligt så bryr man sig så pass mycket att man inte helt enkelt kan låta bli att läsa.

Det känns som om jag ger med mig och går åt sidan om jag byter bloggnamn och är "anonym". Jag vill ju inte det egentligen.

I och för sig har det varit ganska lugnt ett tag nu på alla fronter och det gör det lite lättare att leva, och blogga för den delen. Men visst ibland får jag än en gång tänka på vad jag skriver så att det inte upprör någon för mycket.

Familjelivet flyter på och vi har det jättebra tillsammans. Rasmus är glad och det syns på honom att han mår riktigt bra. Ska bli så skönt när detta är över och stenen från bröstet kan släppa. Tror att Rasmus också kommer må mycket bättre då när han inte behöver vara orolig när han ska besöka sin mamma. Förhoppningsvis blir detta klart snart. Alla möten med socialen är över och nu ska bara deras anteckningar skickas över till Tingsrätten. Så då ligger bollen hos dom. 

Skolan är fruktansvärt jobbig just nu och så mycket som jag har behövt läsa under denna delkursen har jag nog inte läst under hela min livstid. Men men..det är snart sommar :)

Huvudsaken är att familjen mår bra, och det gör vi, allihop. Det känns som om det börjar ljusna lite mer och mer för var dag som går...



Splittrad

Publicerad 2010-03-23 16:39:58 i Allmänt,

Jag tycker att detta med bloggen inte känns lika roligt längre. Hela tiden måste jag tänka på vad jag skriver bara för att det inte är för allas ögon att se och läsa. Det känns som om jag måste censurera mitt skrivande och det är inte vad jag vill behöva göra. Jag vill kunna skriva vad jag tycker och inte behöva bry mig om vad andra tycker och tänker om det.

Jag får nog helt enkelt ta mig en funderare på detta. Jag kanske ska skaffa mig en ny blogg som inte alla kommer åt, en där jag kan uttrycka precis vad jag vill....

Trött och massor att göra

Publicerad 2010-03-19 08:33:25 i Allmänt,

Vaknade vid halv åtta imorse och insåg att det inte var nån idé att ligga kvar i sängen. Känns som om jag har hundra saker som måste göras och jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Jag antar att jag borde börja med att skriva i loggboken de tio böcker som jag har läst men ännu inte analyserat. Men jag har verkligen inte någon lust med det nu. Vill bara slappa en stund. Känns som att de stunder då jag kan göra det kommer allt för sällan nu för tiden. Hela tiden är det något som jag måste göra och har då inga andra valmöjligheter än att göra det som ska göras. Jag längtar så oerhört efter sommaren. Jag längtar efter att få jobba. Visst att jobbet kan tära på en och vissa dagar är rent ut sagt för jävliga men jag vet iallafall att när jag kommer hem från jobbet så är det inte en massa skolarbeten som ska göras.
Vecka 14 har vi "inläsningsvecka" som det så fint kallas. Det innebär att vi är helt lediga från skolan för att kunna läsa litteratur. Men jag har även ett arbete kvar från matematikkursen som måste kompletteras och lämnas in. Så jag har ju en möjlighet att göra det då. Känns som om det bara blir värre och värre ju mer jag drar ut på det men jag har ju inte tid att ta tag i det nu! Jag vet inte, ibland känns det som om det vore så skönt att slippa skolan. Ta ett sabbatsår och bara jobba. Men det känns ju urlöjligt att göra nu när jag blir klar till vintern. Nej det är nog bara att bita ihop som gäller. Jag tror jag får gå och ta kontakt med lärarna från matematikkursen så kanske jag kan få lite stöd utav dom med hur mitt arbete ska kompletteras.

Jahapp då var det sista dagen som man är 25 år då. Imorrn träder jag in i vuxenvärlden och blir stolta 26 år. Känns alltid skönt att veta att hur man än vrider och vänder på det så kommer Robban alltid vara 9 år äldre än mig och han är den som blir gammal först.

Vi hade ju en massa samtal och besök utav Soc förra veckan och veckan dess för innan och det gick jättebra. Det var så trevligt att ha dom här och man satt och pratade om lite allt möjligt. En sak är säkert, det var absolut inte något att vara nervös inför. Varken hembesöket eller samtalet hos dom. Så nu är det bara att vänta och se hur lång tid det tar innan vi kommer till nästa steg. Rasmus var på det sista enskilda samtalet igår och nu är det Tingsrättens röst vi väntar på. Det ska bli intressant och se hur allt detta slutar i och med det som skett sedan årsskiftet.

Nej jag antar att det är bäst att jag försöker få lite gjort.

Lugn och ro...

Publicerad 2010-03-15 08:30:12 i Allmänt,

Nu är helgen över och lugnet la sig som ett täcke över lägenheten. Det har varit en intensiv helg med mycket tjatter och tjaffs. Tur att det varit bra väder så att grabbarna även har varit ute en del. Men de hade kul iallafall och det är huvudsaken. Rasmus var riktigt nöjd med helgen och det märktes på honom att han blev van vid ett högt tempo då han nästan direkt när kompisen åkte, blev otroligt rastlös.
Vid 17 var det städdags. Rasmus hade en del att ta rätt på efter helgen. Men fort gick det och han sa att det var mycket lättare att städa rummet när jag hade gjort det i fredags så han visste hur fint det kunde bli. Han va jätteduktig lilla gubben och gjorde jättefint på rummet. Till och med Robban tyckte det var mysigt och gick in och la sig på hans soffa och njöt lite :)

Idag kan jag inte direkt påstå att jag vaknade och var pigg. Men jag hade lovat Rasmus att gå upp och göra mannagrynsgröt åt honom så det va bara att kliva ur sängen när klockan var 07.15. Efter de kommentarer och lovord jag fick av honom så var det absolut värt det. Sen så känns det skönt att gå upp tidigt fastän jag är ledig. Det känns som om jag får ut mycket mer av dagen då.

Det är så underbart härligt ute. Solen skiner och det är relativt varmt. Äntligen börjar det kännas som om man ser ett slut på denna vinter och kan börja se fram emot våren. Men det kommer nog dröja innan snön är borta helt och hållet. De snöhögar som tynger ner staden är inte att leka med. Jag kan inte minnas att jag någonsin har sett så stora högar här i stan. Lekparken vid Mamma och Pappa har blivit en soptipp av skottad snö från vägkanterna så den är nästan obrukbar för tillfället.

Fick ett telefonsamtal från Börneborg förut också så jag ska dit i slutet på månaden och jobba. Känns alltid roligt när de ringer och frågar mig. Jag trivs så himla bra där!

Nej det känns som om det är bäst att jag lägger mig och läser lite. Har fortfarande ett antal böcker som ska läsas och analyseras till den 23:e. Jag ska gå och göra min karl sällskap på sängen.

Jippie

Publicerad 2010-03-12 19:09:12 i Allmänt,

Jag fick mobilen idag. Efter många jobbiga timmar och ett antal sökningar på posten.se så kom den :) Det är lustigt hur en mobiltelefon kan göra en lycklig!

För att fördriva tiden på morgonen och förmiddagen blev det att jag städade Rasmus rum helt och hållet. Först hade jag bara tänkt att jag skulle göra iordning lite för att underlätta för honom men det slutade med att jag gjorde allt. Rasmus blev jätteglad när han kom hem och såg va fint rummet var. Vi hade bestämt att han skulle städa det idag när han kom från skolan eftersom en kompis ska sova över i helgen.

Va bort till Syster blond förut och va barnvakt en sväng. Precis när hon kliver utanför dörren och vi är ensamma ställer William sig och trycker haha. Det slår aldrig fel. Så det slutade med att han fick ta sig ett bad. Ett med bubblor :) DÅ var hans kväll gjord. Tänk om en annan kunde bli lika glad för sådana små saker. Men jag antar att det hör livet till. Att som vuxen inte nöja sig med det lilla man får utan alltid ska ha något mer. Och ju mer det kostar desto bättre. Fast i och för sig så kan en kram eller ett ord betyda mycket mer än ett ekonomiskt tillskott. Så jag antar att det helt enkelt är olika från person till person. Eller det kanske helt enkelt är som så att ju yngre man är desto lättare är det att ta till sig och uppskatta det man får.

Nej nu ska det bli myskväll!


     "Det är bara de som har något att dölja som inte vågar öppna sina dörrar"





Som ett barn på julafton

Publicerad 2010-03-12 09:44:33 i Allmänt,

Vaknade vid 07.00 imorse och var jättepigg. Jag har en aning om att det var längtan efter den nya mobilen som fick mig att gå upp så tidigt en ledig dag. Har nu spenderat de senaste timmarna med att gå in på postens hemsida och söka på kollinummret. Men fortfarande står det att den är i Örebro. Blir galen på detta. Jag hatar att vänta så här på något.

Jag försöker att göra annat under tiden för att få den att gå snabbare men hela om och om igen så faller mina tankar på mobilen och jag kan inte hålla mig ifrån datorn, utan går och kollar om statusen har förändrats.
Tänkte att jag skulle ge mig ner till badhuset och träna lite eller så får det bli att städa här hemma. Iofs så finns det inte så mycket annat att städa än Rasmus rum, och ska jag verkligen skämma bort honom med att städa det åt han? Hmm...det tål att tänkas på litegrann.

Nej jag får helt enkelt ta mig i kragen och hitta på någonting. Kanske skulle bege sig ut på en promenad i det fina vädret. Det får nog bli så...



                 "Den som väntar på något gott, väntar alltid för länge"


Helg igen då...

Publicerad 2010-03-11 22:07:27 i Allmänt,

Ja då var denna skoldag över. Ganska slappt när jag tänker på att veckan bara har innehållit en enda skoldag. Men vi ska väl också få lite ledigt ibland.

I lördags var vi iväg på maskeradfest. Men eftersom vi bestämde oss samma dag, ca 1,5 timme innan festen började, att vi skulle gå, så blev det inte att vi klädde ut oss. Och tur va de med tanke på att vi gick till krogen senare på kvällen. Men det var iallafall riktigt roligt. Kul att gå på fest hos folk som man annars inte festar med.

Sen har denna vecka inte innehållit så mycket. Har försökt att vara social men på grund av olika omständigheter har det försvårat mina möjligheter. I tisdags hade vi besök utav Jompa och Agnetha. De hade med sig wienerbröd som två gamar slukade i sig på 2 sekunder. Kunde nästan tro att de inte får någon mat här hemma haha.

Igår var jag på sambosamtal hos Familjerätten. Mycket trevligt var det! Handläggarna var jättetrevliga och det kändes som ett väldigt givande samtal. Så nu har jag en inblick i och mer kunskap om deras arbete och inte bara det som jag har lärt mig i skolan.

Idag har för övrigt känts som en ganska bra dag. Träffades vid 9 imorse i gruppen och gjorde det grupparbetet som skulle göras. Vid 11.30 var vi klara och plockade då fram olika skönlitterära böcker som vi ska läsa. Kröp upp i en soffa och läste till 13.00. När det sen var dags att gå på lektionen var vi några som beslöt oss för att kolla på den lektionen på internet istället (Läraren lägger ut sina lektioner för att han aldrig hinner med allt ändå) och vi satt kvar och läste. Så nu har jag bara 6 böcker kvar som ska vara lästa till den 23:e mars.

För övrigt så beställde jag en ny mobil igår. Imorgon kommer jag att kunna hämta ut den :) Det blev en Sony ericsson Satio. Känslan när man öppnar kartongen och plockar fram den helt nya och blanka telefonen är helt underbar. Det enda jag kan komma på som är bättre än det är öppnandet av en kartong med nyinköpta skor. Och då menar jag inte de skorna som man köper från Ullared eller Skopunkten, utan de skor som med omsorg har packats ner och lindats in i fint papper och sprider en doft av kvalité.

Nej nu blir det att gå och lägga sig så att det blir imorgon.


               



                   "Människor utan humor är svåra att ta på allvar"





Mysig fredag

Publicerad 2010-03-06 10:07:28 i Allmänt,

Fredagen började med att jag plockade lite hemma och vid elva gick jag o mötte syster blond och barnen. Sen tog vi en promenad hem till dom och vid 13 kom syster röd och vi tog den vanliga motionsturen. Sen gick jag tillbaka till syster blond som bjöd på mat. William blev jätteglad när jag klev innanför dörren igen. Hade mina nya glasögon också och jag fick mycke komplimanger för dom.

Sen gick jag hem till mina grabbar och plockade ihop badkläder och stack  till badhuset tillsammans. Där mötte vi upp Hörfel och Thuva. Det va riktigt roligt. Rasmus busade och härjade med Thuva så tillslut va det bara han som gällde. Gick sen till Coop där vi handla lite mat för kvällen och Thuva och Hörfel var hos oss och vi fixa mat och hade mys. Det va jättetrevligt. Rasmus och Thuva hade jättekul :)

Idag ska jag bort till syster blond och barnen för jag ska vara barnvakt. Hoppas att Hörfel och Thuva vill följa med bort en stund och busa på gården. Ska bli kul o se hur William och Thuva kommer överrens :)
Sen i eftermiddag får vi besök från strand. Så jag har blivit bedd att baka kladdkaka. O va gör man inte för en gravid kvinna? :)

Nu är det nog dags att göra sig iordning och äta frukost.

Långledigt

Publicerad 2010-03-04 18:29:11 i Allmänt,

Gud va skönt, nu är jag ledig ända till torsdag! Jag ska passa på och försöka få så mycke läsning gjord som möjligt. Har hunnit en bit nu faktiskt. Håller på och läser Pippi Långstrump, och jag har kommit fram till at jag gillar verkligen inte henne. Boken är tråkig och Pippi är bara dum. Har aldrig riktigt tänkt på den översittar stil som hon använder men den känns desto tydligare nu när jag läser boken.

Idag va jag nere och hämtade glasögonen. Är jättenöjd men jag känner att jag börjar få lite ont i huvet. Men det är tydligen vanligt att man får det i början.

Igår var jag med på motionsturen med syrran och gubbarna. Kändes jätteskönt när det var över men desto jobbigare var det under tiden. Va hemma hos syster blond lite innan och umgick med dom. William ger mig kramar som värmer så otroligt i hjärtat. Det är underbart hur uppskattad man kan känna sig av en sådan liten människa. Även igår sa han att han älskar mig :)

Nej nu sitter vi här alla tre och är fruktansvärt sugna på något. Jag antar att det blir att endera gå till affären eller baka något här hemma :)

Strömlöst

Publicerad 2010-03-03 12:25:59 i Allmänt,

Jaha då va strömmen borta. Stora delar av Kristinehamn har drabbats. Vad strandsatt man blir! Ingen mat kan man laga och ingen dammsugning heller som jag hade tänkt. Bara att hoppas på att det inte håller på allt för länge då maten i kylen och frysen kommer ta skada. Vilken tur att jag inte tog tvättid idag som jag hade tänkt :) Det var nog helt enkelt inte meningen att jag skulle städa och tvätta idag.

Jag ringde ner till Synoptik förut för o kolla statusen på mina glasögon. Glasen hade kommit idag men hon visste inte om de skulle hinna att slipa dom idag. Och nu blir det väl ännu svårare då det inte finns någon el. Jag tror ju inte att ett sånt ställe har en generator ståendes. Men men...hoppas att jag kan hämta dom imorrn iallafall.

Gött att Robban blev avundsjuk nu när jag ändå kan sitta vid datorn tack vare att jag har min bärbara. Han börjar nog få lite abstinens haha.
Rätt åt honom. Den jäveln :) En natt förra veckan skrämde han livet ur mig. Jag ligger och sover, kl va 03.45 och vaknar av att han skriker: FAN, MÅSTE DU SNARKA SÅ JÄÄÄÄVLA MYCKE!
Jag vaknade med ett ryck och fattade ingenting. När det hade gått upp för mig vad han sa, tog jag mina kuddar och täcke och gick ut på soffan. Innan jag lämnade sovrummet skrek jag tillbaka: Va fan tror du det är någon jävla knapp jag kan stänga av och på när jag känner för det?!?!
Jag smällde igen sovrumsdörren och gick ut i vardagsrummet och jag var riktigt förbannad. Gick ut och tog en cigarett och trots nästan -20 grader kände jag inte kylan på grund av att aggretionerna kokade i mig.
Jag var så arg att jag inte ens kunde somna. Låg och tittade på tv och när klockan var 05.45 stängde jag av den och somnade tillslut.
På morgonen var det en som fjäskade för mig. Han berättade för att anledningen till varför han var så arg var att han hade precis drömt om mig och i drömmen betedde jag mig kanske inte som man bör. Jag lugnade ner mig och istället skrattade vi åt saken. Men en sak är klar. Han ska inte tro att jag inte kommer ge igen! Han ska få känna på hur det känns att vakna mitt i natten av att någon gormar och skriker på en :)


Snökrig och kyla

Publicerad 2010-03-01 20:35:49 i Allmänt,

Jag vet jag hade tänkt att jag skulle ha läst ut en bok idag men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Tiden hos syster blond drog iväg och det va jättetrevligt. Jag hjälpte henne att slinga håret och det blev jättebra! Blev så avundsjuk. Vill också vara ljus igen. Men men...det får bli när sommaren kommer :)
Vi va ute på gården och härjade i nästan 2 timmar. 1½ av dom använde vi till att leka jaga. Sprang omkring i snön och på vissa ställen var det en snödjup på nästan 1 meter. Det va riktigt kallt men glädjen övervann kylan!

Igår hade vi en myskväll. Vi tog en promenad till Coop och handla lite gott och tittade sen på film. Dread hette den och den va riktigt konstig. Vet inte riktigt vad jag tyckte om den... Att jag har sett bättre filmer är det ingen tvekan om, men jag har även sett sämre. Den dög till söndagsmys. Roligt att både jag o Rasmus kröp upp mot Robban så fort det började bli lite läskigt i filmen. Tur vi har vår beskyddare :)

Imorrn är det skola igen som gäller. Heldag dessutom! Fick matlåda av syster röd förut. Så jag längtar redan till lunchen.

Nej nu ska jag lägga mig och läsa Maria Gripe.

Om

Min profilbild

Linn

Jag bor tillsammans med min sambo, hans son som är född 1996 och vår lilla dotter som föddes 3 augusti 2012. Försöker fortfarande komma in i rollen som nybliven mamma och allt som hör småbarn till.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela