Min värld- i kaos & ordning

Livet är inte enkelt. Den som trodde att det skulle vara det måste ha blivit grymt besviken...

Helgen går mot sitt slut...

Publicerad 2010-02-28 17:39:58 i Allmänt,

...och jobbet är där med över. Hörfel frågade mig i veckan om jag kunde tänka mig o jobba för hon ville gärna vara ledig och det gjorde jag med glädje. Men nu måste jag erkänna att det är väldigt skönt att vara hemma igen. Känns som om jag har varit hemifrån jättelänge.

Jag var ju till syster blond i fredags och nåt paranormalt skedde inte. Men det skulle vara väldigt intressant att ett medium eller likande kom hem till dom och undersökte. Varför kan det inte finnas ett svenskt ghost hunters team? Jag ÄLSKAR det programmet. Det går på tv4+ på söndagar kl.23.00. Jag skulle vilja att de kom hem till syrran så vi kunde få lite förklaringar på vad det är som egentligen händer. Nån som känner ett trovärdigt medium?

Nu ska jag alldeles strax krypa upp i soffan och sätta mig och läsa. Har fortfarande 10 böcker kvar som ska läsas och analyseras. Men men...jag har 3 veckor på mig. Ska sätta mig och göra upp en "läsplan" så jag har lite mer koll på läget. Imorrn är jag ledig så då ska jag ha läst ut en bok och gjort analys på den.

Senare ikväll så blir det familjemys med film o gott :)



                     "Om du inte kan ignorera en förolämpning, toppa den. 
                          
Om du inte kan toppa den, skratta bort den.
         Om du inte kan skratta bort den, då är den antagligen välförtjänt"



Fredag

Publicerad 2010-02-26 14:54:47 i Allmänt,

Vilken härlig vecka det har varit. Har bara varit i skolan en dag och sedan varit ledig. Jag va nere och kollade gladögon och jag får hämta ut dom om ca 2 veckor. Det ska bli spännande och se om huvudvärken kommer släppa tillslut. Va nere igår och betalade dom och innan det var jag till tandläkarn. Hade tur och hade 2 tandläkarbidrag innestående så kostnaden slutade på bara 280 kr. Mycket tacksamt.

Idag har jag varit riktigt duktig. En hel del skolarbete har blivit gjort och det känns väldigt skönt. Äntligen har jag kommit igång med min analysloggbok. Så nu kan jag inte fly längre :)

Har även tvättat och sorterat filmer. Rasmus kom hem från skolan förut, tog sig lite mat och stack sedan ut med BMXen som Robban köpte åt honom igår. Han hade pratat om att cykla på den redan imorse berätta Robban. Han va i eld och lågor när Robban kom hem med den igår. Den fick till och med spendera kvällen och natten inne på hans rum hehe.

Nej nu ska jag sticka till syster blond och träffa spöket. Det buttade på mig igår när jag var där och aktiviteterna har enligt syrran börjat ökat en hel del. Får se vad som sker idag.

Sol!

Publicerad 2010-02-24 14:54:19 i Allmänt,

Stod på balkongen och kände solens strålar bränna i mitt ansikte. Jag blundade en stund och drömde mig bort. Efter bara några minuter kände jag mig redan piggare. Solen gör underverk. Jag njuter när jag ser istapparna börja smälta bort och snöhögen på balkongbordet börjar minska. Jag har nog aldrig längtat så mycket efter våren som jag gör nu.

Hela denna dag känns väldigt bra. Har varit ledig från skolan och hunnit med en hel del. Städning, tvätt, matlagning, handling och även varit social med Hörfel. Sen kl. 17 ska jag ner till optikern och göra syntest, samt kolla glasögon. Det ska bli riktigt spännande. Som tur är följer syster blond med mig ner och är smakråd. Jag som har sådan otrolig beslutsångest när det gäller accessoarer behöver verkligen ett stöd vid shopping av sådant. Så snart kommer jag se lika smart och bildad ut som jag är ;)

Vad härligt det är när dagar som denna dyker upp. Dagar då allt känns otroligt bra och att det inte finns något som kan förstöra det. Allt rullar på som det ska med skolan, jobb och tvister. Det är så man känner sig oövervinnelig. 
Nu är det som sagt va bara våren som saknas och att snön försvinner så är allt på topp!


                           "Du får inte välja hur du ska dö, eller när.
                     Du kan bara bestäma dig för hur du ska leva. Nu."



                  



Snökaos

Publicerad 2010-02-20 14:09:52 i Allmänt,

Fy f*n vilket väder! Det är inget annat än innedag som gäller idag. Visst går det att gå ut om man är ordentligt klädd men det är ingenting som lockar! Det har varit en slapp morgon för oss alla tre. Vi har växlat mellan tv:n och datorn. Tur att vi alla har en varsin :) Jag o Rasmus kör Rollercoaster tycoon o Robban RA2 :) Snart ska vi äta Tortillatårta som blev över sen gårdagen och sen blir det nog ännu mer tv o dator hehe. Har faktiskt varit lite duktig och plockat undan lite och bytt sängkläder. Så helt stillasittande är jag inte.

Igår hade vi myskväll. Åt god mat och tittade på film. Jag o Rasmus tog en promenad till Netto och när vi gick där ifrån så gjorde Rasmus lite snödyk och volter. Haha, han såg för rolig ut! Men kul hade vi :)

Ikväll ska vi kolla på film igen. Till vildingarnas land blir det ikväll och det ska bli lite kul o kolla på den då den har varit en av barnböckerna som vi har analyserat i kursen. Boken innehåller väldigt lite text och jag skulle kunna tänka mig att regissören av filmen har analyserat bilderna djupt för att få fram såpass mycket material till en film. Det ska bli kul att se om en annans tolkning av boken stämmer överrens med filmen.

Nej nu är det dags att äta!

 
  "Den mäktigste i familjen = den som bestämer vilket TV-program man ska se"







Usch, fy o blä

Publicerad 2010-02-17 10:00:24 i Allmänt,

Det känns som om det bara tillkommer mer och mer i skolan med saker som ska göras. Jag har kommit underfund med att det är ingen idé att jag pustar ut och tror att det ska bli lugnare, för det kommer det inte bli. Vissa dagar känns det värre än andra. Plus att jag fick tillbaka en uppgift från Mattekursen där jag va tvungen att komplettera lite. Det kändes inge vidare, då jag har lagt den kursen bakom mig. Jag är iallafall glad att jag inte har varit sjuk någonting nu denna kurs för att missa en vecka i skolan skulle resultera i massor av kompletteringsuppgifter och det har jag verkligen inte tid för just nu.

Nu börjar jag längta nåt otroligt efter sommaren. Jag vet att jag förra året började klaga på jobbet efter ca bara en veckas arbete, men hellre det tjatet som man får utstå där än att ha flera skoluppgifter som lägger sig på hög och väntar på inlämning.

J*vla snö också. Jag kan ju inte direkt påstå att jag blir mindre deprimerad av detta tjocka vita täcke som omsluter oss. Jag längtar efter doften av gräs och känslan av att gå på bar mark i högklackade stövlar, utan att riskera att bryta benen av sig. Jag vill kunna sitta på balkongen och känna vårsolen steka i ansiktet och kunna använda jeansjackan när jag ska gå ut och inte en jacka tjock som ett duntäcke.  Nej nu får det faktiskt vara nog med vintern!

Som vanligt har jag en massa saker på dagens att-göra-lista, men hur mycket jag kommer hinna med har jag inte en aning om. Viktigast just nu är att träna på morgondagens redovisning sen får jag helt enkelt ta dagen som den kommer och göra det som jag känner att jag hinner och orkar med. Helst av allt skulle jag vilja få ett ryck som resulterar i en massa färdiga skoluppgifter och ett välstädat hem. Vet inte varför men av någon anledning har det varit svårare att hålla efter här hemma. Vet inte om det kan bero på den tredje person som flyttat hem igen ;) Men men...det är värt det bara vi får ha honom här igen :)


   "Man ska se en uppgift i varje problem och inte ett problem i varje uppgift"


God morgon

Publicerad 2010-02-13 10:03:27 i Allmänt,

Har sovit sååå skönt inatt. Vet inte varför men jag har inte vaknat en enda gång. Kände mig helt och hållet utvilad när jag vaknade.

Gårdagen va riktigt rolig. Va ner på Galaxen och träna med Robban innan det var dags att sticka iväg med syster blond och handla. Träningen gick bra och skönare va att det va väldigt lite folk :)
Följde sen med syrran hem en stund och lekte med barnen. Fick höra William säga igår igen: Äskar Linn ja, sa han och la huvudet mot min axel. Lille älsklingen, va go han är. 

Sen tog jag en sväng till Jejje och barnen och hälsade på. Thilde hade feber så Jejje undra om jag kunde köpa med mat till dom när jag ändå skulle ner till Pressis. Jag ringde Robban när jag gick ner och fick sällskap av honom. Han följde sen med upp till Jejje o barnen och helt otroligt så va Thilde inge rädd alls för honom. Hon gick och bjöd honom på pommes och satt i hans knä. Va riktigt kul att se. Måste erkänna att lusten att skaffa barn ökade när jag såg honom sitta med Thilde i knäet. Han såg ut att trivas själv också :) Men vi får allt vänta tills jag är klar med skolan och börjat jobba lite innan vi tänker på att skaffa barn. 

Jaha då va det snart dags att sticka ner till gymmet. Sen blir det att ta en sväng på stan med Syster röd, Jina o Ems. Bäst att göra mig iordning. 


 

Helgen närmar sig

Publicerad 2010-02-11 21:20:08 i Allmänt,

Vilken slapp och skön dag det har varit idag. Jag va ledig från skolan och passade på att njuta av en lugn och skön morgon och förmiddag. Det kändes som om det behövdes efter dessa två stormiga veckor. Men det känns så himla skönt nu att allt verkligen börjar ordna upp sig. Till och med skolan känns något lugnare än förut. Visst det är inte direkt så jag kan andas ut helt och hållet men det känns iallafall som jag har läget under någorlunda kontroll!

Va nere på stan förut för i tidningen så fanns en annons om att det va 75% rea på metro. Jag och Hörfel gick in, men ut lika snabbt. FY F*N va folk det var där inne! Det var inte värt det. Sen gick jag och Robban ner till Galaxen och tränade meddans Rasmus var på badminton. Tycker det är så roligt att han har börjat med det igen, och det tror jag han också tycker.

Träningen gick väl lite si sådär. Det va så himla mycke folk där nere och jag gillar inte att behöva stå och vänta på träningsredskapen. Men men... det blev konditionsträning iallafall. Någon styrka kan det inte bli nu. Vet inte vad jag har gjort men ryggen är värre nu än någonsin. Måste ringa till Lars och boka tid hos honom.

Imorgon vet jag inte vad dagen bjuder på. Får se lite vad man har lust till. Vet iallafall att jag ska ner och träna på förmiddagen och sen vara barnvakt vid halv tre. Men det känns som om jag får ta dagen lite som den kommer. Jag har ju iofs en hel del böcker som ska läsas. Har precis läst ut Skattkammarön och nu börjat med orginalversionen av Alice i Underlandet.

Jag hade allt tänkt att jag skulle lägga ut en bild på Rasmus nya rum men tyckte inte att det passa sig nu när det är så stökigt :) Får bli i helgen. Då ska vi hjälpas åt att fixa det sista :)


Nej nu blir det tv-mys!


"Gud skapade mannen före kvinnan. Det är som när jag skriver- först gör jag en kladd"



Härliga helg

Publicerad 2010-02-07 15:59:54 i Allmänt,

Igår va vi till Gustavsvik och det va verkligen skitkul! Det blev aldrig att Rasmus hoppa ifrån 10:ans trampolin, inte Robban heller men 7,5 m hoppa Robban från men Rasmus va lite osäker så han höll sig till 5:an. Slog i mig ett antal gånger när vi åkte Forsen men de va riktigt roligt. I vågorna fick Robban agera stötepelare åt både mig o Rasmus. Stackarn, han hade fullt upp :) Det va en riktigt lyckad dag! På kvällen plocka vi ur de sista ur Rasmus rum och alldeles strax ska vi börja tapetsera. Jag o Robban blev lite osäkra så vi väntar på hjälp. Annars skulle de ta hela kvällen för oss och tjaffs skulle de säkert bli emellan oss på grund av olika åsikter och missförstånd :) Nej de e allt bättre o vänta tills Tommy kommer. Då kan grabbarna fixa det tillsammans istället :)

Så om några timmar kan jag börja inreda och fixa till Rasmus rum. Han är just nu med Farmor och har kul. Han blir bara glad om rummet är klart tills han kommer hem. Det som han får fixa själv är hans energidrycker och ställa rätt dom, för det lyckas inte jag med. De ska ju nämligen stå på ett speciellt sätt :)

Nej nu blir det att dricka lite kaffe och sen ska vi köra igång! :)

Sovmorgon

Publicerad 2010-02-05 09:49:26 i Allmänt,

Äntligen har jag kunnat sovit lite längre idag. Vaknade vid 08.30 och kände mig helt utvilad. Det känns som om det kommer bli en bra dag idag.

Igår va det riktigt kul i skolan. Fick lyssna på berättelserna om Illiaden och Odyséen. Det va en slapp lektion men ändå givande. Sen gick jag till Jejje och barnen och myste lite med dom. Fick hur många pussar som helst av Thilde hela tiden :) Så sööööt!
Sen gick vi ner till stan och kikade runt lite och shoppa lite kläder så nu är vi några kronor fattigare. Men men...snyggt va de :)
Innan vi skiljdes åt hade vi snöbollskrig. Haha, jag o Jejje blev som barn på nytt!

Sen gick jag hem och fixade mat så att det skulle vara klart när mina grabbar kom hem. Rasmus var sen iväg på badmintonträning och under tiden grejja vi här hemma och förderedde lite för rumbytet. Rasmus är skitglad för att få ett större rum. Vi ska fixa o grejja med det mer idag och i helgen.
När Rasmus kom hem hade vi mys och kolla film och åt lite god mat. Det va en toppenkväll :)

Nu ska jag snart iväg med Hörfel o gå ner på stan o shoppa...igen :) Jejje jobbar så hon har barnen. Blir nog att gå till badhuset med dom o härja lite. Mer badhus blir det imorrn när det bär iväg mot Gustavsvik i Örebro. DET ska bli skitkul! Rasmus ska hoppa från 10:an säger han, och det tvivlar jag inte en sekund på :)

Nej nu är det dags att göra sig iordning!


Muuu

Blir så trött på detta!

Publicerad 2010-02-03 21:40:06 i Allmänt,

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag känner hur irritationen växer inom mig på grund av alla dessa okunniga, egoistiska och löljliga personer. Jag förstår inte vad det är som är så svårt att inse?! Hur kan det över huvud taget vara lagligt att få gå runt och leva bland normala människor utan tillsyn? Ibland anser jag att det borde vara lag på att göra ett psykologiskt test och flera andra innan man ens får skaffa barn. Vissa personer är helt enkelt inte lämpliga att ta hand om ett annat liv. Inte när de inte ens kan ta hand om sig själva.

Att bli förälder är ett privilegium som inte borde missbrukas. Det är heller inte något som alla är lämpliga att vara.


         "När man är ute på djupt vatten är det klokt att hålla munnen stängd"







Vill ha fredag

Publicerad 2010-02-03 17:19:11 i Allmänt,

Det gick ganska bra att jobba igår. Det va lite segt först när jag kom vid tre men sen rulla tiden på ganska bra... men nu kommer jag inte jobba inom de närmsta veckorna iallafall. Måste prioritera skolarbetet först.

Idag åkte jag bil med mamma till Karlstad. Såg en älg som sprang längs vägen och var helt vilsen. Senare hade det tydligen varit flera stycken som hamnat på fel sida om viltstängslet.
Det va riktigt skönt att åka bil o slippa trängseln på bussen och väntandet innan, som idag hade varit ännu längre. En klasskompis från kristinehamn berätta att vid 08.35 va bussen vid Ölme. Vid den tiden brukar den vara i Väse annars.

Dagens lektion vet jag inte riktigt om jag kan påstå som väldigt givande men det känns ändå som om jag lärde mig nåt. Om inte annat så fick jag träna på att prata inför klassen och det är ju aldrig fel.

När jag slutade vid 12 åkte jag ut till Våxnäs för att leta tapeter. Jag hittade jättesnygga på Rusta så på fredag blir det att tapetsera. Jag längtar sååå mycket! Det ska bli jättekul att göra iordning både vårat rum och Rasmus. Ser fram emot en väldigt trevlig helg!


Första turen avklarad

Publicerad 2010-02-02 12:55:48 i Allmänt,

Jahapp då har man hunnit med att jobba morgonpasset och varit på medarbetarsamtal. Samtalet gick jättebra och jag fick mycket beröm av min chef. Känns alltid kul att höra. Nu sitter jag här med datorn i knäet och funderar på om jag kanske skulle vila en liten stund innan det är dags att gå till jobbet igen. Men det blir väl som vanligt att jag inte kan koppla av...

Det blev inget hårfix igår med Jejje. Får se om de kanske blir imorrn istället. Beror lite på om jag hinner och om jag ska ut och gå.

Imorrn ska mamma också till universitetet så jag kan åka bil med henne. Vi slutar inte samtidigt så jag får se om jag eventuellt åker till stuvbutiken och kollar efter tapeter under tiden. Vi ska nämligen byta rum med Rasmus så att han får ett större. Han blev jätteglad när vi berätta det. Så de blir o tapetsera om o grejja lite. Får se om det blir att vi fixar det på fredag.

Fick tillbaka en uppgift från mattekursen också som jag måste komplettera. Fy f*n jag trodde jag kunde lägga det bakom mig men tydligen inte. Så det blir det att ta tag i imorrn också...*SUCK*

Nej nu blir det viloläge en stund :)



Äntligen

Publicerad 2010-02-01 09:10:52 i Allmänt,

Nu känns det som om allt börjar ordna upp sig. Jag känner mig lugnare och mycket gladare. Det kommer nog bli bra i sluändan. Vad skönt det är att efter ett halvår eller mer med massor av problem och hinder, kunna få njuta lite av livet.

Jag hade tänkt att jag skulle sova länge idag men jag vaknade ändå vid åtta. Iofs kanske det är bra, då hinner jag få mera gjort på dagen och behöver inte känna det som om jag har sovit bort den. Jag tänkte jag skulle gå ner på stan här sen och kanske, kanske hittar jag motivation till att träna :) Ska även till Jejje sen och hjälpa henne med håret. Kanske ska kolla om hon även kan hjälpa mig att fixa till den svintobloll till hår jag har.

Nej nu är det dags för frukost sen blir det att läsa lite Pelle Svanslös haha.


Ha det gott!


"För att varje morgon ska kunna rymma ny möjligheter måste vi låta gårdagens
besvikelser tillhöra gårdagen och börja dagens vandring med tom ryggsäck"


Om

Min profilbild

Linn

Jag bor tillsammans med min sambo, hans son som är född 1996 och vår lilla dotter som föddes 3 augusti 2012. Försöker fortfarande komma in i rollen som nybliven mamma och allt som hör småbarn till.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela