Min värld- i kaos & ordning

Livet är inte enkelt. Den som trodde att det skulle vara det måste ha blivit grymt besviken...

Igångsättning?!

Publicerad 2012-07-31 22:38:23 i Allmänt,

Var till MVC idag och i och med att jag har gått över och mitt SF-mått är precis i överkant så ville min barnmorska boka in ett nytt ultraljud åt mig för att kolla hur stor bebis verkligen är. Och detta sker imorgon kl 9 i KD. Fick en liten chock när min barnmorska sa till mig att jag ska ta med mig BB-väskan då det kan bli som så att jag blir igångsatt redan imorrn!
Det kan nämligen bli som så att bebis är så pass stor att de inte anser att jag bör gå över tiden något mer.
 
Jag cyklade från MVC väldigt chockad...
 
Självklart vill jag att detta ska vara över men jag hade inte räknat med att det kunde bli på detta sätt!
Men men...de återstår att se imorgon hur resultatet blir!
 
 

BF +3

Publicerad 2012-07-30 19:11:47 i Allmänt,

Just nu finns det inte mycket annat som min tankeverksamhet ägnar sig åt än just NÄR förlossningen äntligen kommer starta! Har ont i kroppen och börjar tycka det känns mer och mer jobbigt att vara gravid. Visst man ska inte klaga men det är banne mig inte roligt att gå över tiden. Imorgon ska jag till barnmorskan och det ska bli intressant att höra vad hon har att säga.
 
Cyklade till Maxi med syrran idag efter att ha städat här hemma och det gjorde grymt ont att sitta på sadeln, så nu är väl det färdmedlet inget alternativ längre. Gå kan jag ju göra, dock med en hastighet på 2km/h.
Köpte gips för att kunna göra en avgjutning av magen. Blev övertalad av Hörfel och som hon sa, risken är att jag ångrar mig efteråt om jag inte gör någon. Har dock inte lust att se den här magen på ett tag efter detta! :)
 
Installerade Sims 3 igår så nu har jag iallafall tidsfördriv om jag inte vill ägna mig åt städ och plock :) Tror jag ska spela lite nu...
 
 
 
 

BF +1

Publicerad 2012-07-28 17:54:32 i Allmänt,

Ingen bebis än...*suck*
 
Däremot så känns det att man kommer närmre och närmre då kroppen mår och ändrat sig en del de senaste dagarna. Mycket ryggont och "mensvärk" och ett tryck mot bäckenet som är olidligt! Men det kanske bara är jag som inbillar mig och hoppas på att detta ska vara signaler om att det närmar sig. Tycker dock att magen börjat sjunka ner mer men men...som sagt, det kan vara inbillning.
 
Har haft 2 helt underbara dagar nere i Skagern. Jag och Jenny åkte dit tidigare, innan kalaset för Alex började i tisdags, och passade på att sola och bada. Det var helt underbart att härja i vattnet och känna sig rörlig :)
Gårdagen var lika fin den och lite avundsjuk blev jag på de andra som åkte ut och åkte ring. Men jag får ta igen det nästa sommar istället :)
Mina nätter är helt sönderhackade. Jag är uppe flera gånger och det sitter i på dagarna. Jag har inte alls samma energi längre och känns mest som om jag går omkring i dvala. Värsta är väl att nätterna kommer inte bli bättre sen när bebis är född heller.
 
Har varit ute och läst lite på nätet om olika sätt att sätta igång förlossningen. Och det finns MASSOR med tips. Dock så skriver också många experter att det är något som man inte kan skynda fram och att det funkat för vissa när de använt sig av någon "igångsättnings-metod" så har det helt enkelt varit ett sammanträffande. Bebisen kommer, enligt experter, inte ut förrän den är redo. Så det är väl bara att sätta sig ner i soffan ikväll och försöka prata förnuft med bebis så att h*n inser att h*n är redo att komma ut nu på stört! :)
 
 

En dag närmre..

Publicerad 2012-07-24 11:37:31 i Allmänt,

Det börjar kännas annorlunda i kroppen. Har allt oftare ont i ryggen och igår på morgonen hade jag fruktansvärd "mensvärk". Robban fick hämta värktabletter åt mig och blev helt till sig för han hade läst och hört att det kan börja med mensvärk och sen sätter det igång. Vet inte hur många gånger han kom till mig och fråga om jag kände något eller om det var på g. Inte bara jag som börjar bli otålig :)
 
Jag längtar så efter att bli av med dessa gravidkilon och kunna börja röra mig normalt igen. Mina knän värker vid varje upp- och nedstigning och jag förstår inte de som orkar ha sådan här övervikt hela tiden! Jag hoppas att jag repar mig snabbt efter förlossningen så man kan göra igång med träningen igen ganska snart efter. Om inte annat lär det bli en hel del race med barnvagnen!
 
Min energi har avtagit. De senaste 2 dagarna har jag varit jättetrött och inte alls samma rastlöshet. Skulle helst vilja bädda ner mig och sova bort dagarna. Igår sov jag till 11.20 och jag kommer inte ihåg när jag gjorde det senast! Det kan ju bero på att nätterna blir värre och värre men det är ändå länge för att vara jag.
 
Va hem till Kickan i söndags och snooza lite på Alvin. Så himla söt! Massor med hår och ett underbart minspel :)
Att hålla i en liten bebis som bara är några veckor gammal gjorde inte att vi längtar mindre direkt :) Köpte även ett spjälskydd och en sängmobil i märket Laban så nu är matchar allt i spjälsängen :)
 
Nej undrar om man ska göra sig iordning och göra syster blond och barnen sällskap på Nickelodeondagen...
 
        
 
 
 
 
 

Komsi komsi komsi...

Publicerad 2012-07-21 21:43:44 i Allmänt,

Graviditeten har tagit över mitt liv helt och hållet de senaste veckorna. Jag tänker på den på något sätt hela tiden och mina drömmar innehåller inget annat än bebisar och förlossningar. Vet inte hur många olika förlossningar jag gått igenom i mina drömmar och ingen är den andra lik!
Dagarna går saktare och saktare och värken blir värre och värre. Men jag antar att det bara är att bita ihop och vara glad för att man fortfarande kan gå 200 m på 10 min. Jag har alltid undrat varför gravida "vaggar" fram när de går. Jag funderar inte över det längre...
 
Jag har en rastlöshet i min kropp som är extrem. Jag kan inte längre slappna av i längre perioder utan vill helst ha något att göra varje dag. Idag när rastlösheten tog över ställde jag mig och bakade kladdkakemuffins men mandel och hallongrottor. Här om dagen gjorde jag långpannebullar. Jag göder familjen iallafall :)
Jag städar här hemma men ändå känns det aldrig rent? Hur kommer det sig?
Jag skulle vilja ha lite fler förvaringshyllor att organisera. Jag kanske ska bygga en själv?
 
Och min jädra sänggavel har det inte blivit av att bygga än. Måste åka ner till Beijer och köpa en spånskiva först och för att kunna göra det krävs en bil med släp eller stort lastutrymme.
Men de känns som om det är dags att ta tag i det nu så den blir gjord innan bebis kommer.
 
Nej nu tycker jag bebis kan komma. Vi börjar bli otåliga alla 3 här hemma :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Amning, sömnlösa nätter och bajs

Publicerad 2012-07-18 17:06:12 i Allmänt,

Är detta vad mina samtal kommer att handla om den närmaste tiden? Om man ska tro på det som många skriver och säger så är det så. Men betyder det att jag kommer bli så fokuserad på mitt barn och min nyintagna roll som mamma att jag inte kan föra en normal konversation utan att nämna mitt barn? Vad jag har förstått så är det många som menar på att man som nybliven mamma får räkna med att man kan tappa många vänner- speciellt vänner som inte är föräldrar. Risken för att tråka ut vänner med barnprat och annat inom kategorin verkar alltså vara stor.
 
Jag kan tycka att det känns lite sorgligt, då jag inte ändras som person utan bara får ännu en etikett att sätta på mitt CV- Mamma. Jag har förståelse för att mina vänner som inte har barn, inte fascineras av samtal som enbart kretsar kring barn. Jag skulle inte vilja lyssna på en elekriker som inte pratar om något annat än volt, ampere, neutroner och protoner. Så varför skulle då mina vänner vilja lyssna på hur bebisens bajs ser ut?
 
Jag tror att man som nybliven mamma får försöka tänka sig lite för. Se till så att man inte fokuserar för mycket på den nya roll man intagit utan att behålla lite av det gamla som var. Mitt intresse för kläder, skor, bakning och inredning, försvinner inte med samma stund som barnet föds. Jag kommer fortfarande vilja sitta och skvallra om vem som har legat med vem, vilka som varit otrogna och vem som gjorde bort sig på senaste festen.
Barnpratet kan jag hålla till de som är intresserade.
 

15 dagar kvar...

Publicerad 2012-07-12 11:05:34 i Allmänt,

...till beräknat förlossningsdatum. Känns helt overkligt fortfarande. De senaste veckorna har gått jättefort och det känns som jag har massor kvar att göra innan bebis kan komma. Egentligen är det småsaker som inte världen går under för om jag inte hinner med. Känner dock att det kan vara bra om bebis håller sig kvar i magen ett tag till så jag iallafall hinner bygga min sänggavel :)
 
Nu är målandet av utemöblerna klart iallafall. Var hem till mor och far igår och lackade de sista stolarna.
Såhär blev bordet och soffan :)
 
 
Idag ska vi städa ur den gamla lägenheten. Iallafall tömma den på all småskit som är kvar och så blir det att städa ur ett rum eller två. Tror grabbarna får springa med grejerna så sköter jag städningen. Börjar kännas ordentligt i kroppen att knän m.m. har tagit stryk av den extra vikt som man har dragit på sig. Längtar grymt mycket efter att kunna köra igång och motionera igen och dessa kilon är ett minne blott! Mycket barnvagnsrace blir de! :) Nej jag antar att det är dags att sätta fart så att man kanske hinner med några soltimmar hos mor och far om nu solen behagar att hålla framme idag! Jävla skitsommar vi har...
 
 
 

Fix, fix..

Publicerad 2012-07-06 15:49:33 i Allmänt,

Är så himla nöjd med lägenheten. Jag kan nog inte säga det tillräckligt många gånger! :) Lite kort på hur nya ser ut :) Golvet på uteplatsen ska bytas ut men de blir nästa år :)
 
   
 
 
Här är även en bild på den gungstol som jag köpte och klädde om...
 
 
...och detta är soffan som ska vara på uteplatsen som ännu inte är klar. Ett lager färg till sen ska de nog vara bra :)
 
 
Imorgon börjar jag mitt projekt - Sänggaveln. Får uppdatera imorgon hur de gick :) Kan nog behöva be Robban om lite hjälp :)
 
 
 

Tiden flyger iväg...

Publicerad 2012-07-05 19:19:08 i Allmänt,

och jag har massor kvar att göra. De senaste dagarna har varit hektiska! Vi flyttade ner på måndag kväll och klockan var nog bortåt 01.00 innan jag lugnade ner mig och tog kvällen. Resten av veckan har gått åt i lägenheten förutom en stund igår då jag gjorde mamma och dagbarnen sällskap ute i skärgården. Sen så firade vi pappa som nått den respektabla åldern av 62 :)
 
Men vi njuter iallafall här i nya lägenheten! Det är helt underbart att ha en egen uteplats där vi kan spendera hela dagarna. I förrgår grillade vi för första gången och ikväll blir det att göra det igen. Kyckling-grillspett får de bli :)
 
Är inne i en riktig berg- och dalbana när det gäller energinivåerna. Ena stunden har jag hur mycket ork som helst och vet inte vart jag ska göra av allt, för att sedan sjunka ner i en djup dal av trötthet. Har till och med hänt att jag somnat ett flertal gånger sittande upprätt. Känns dock frustrerande när det är så mycket som jag vill hinna med!
 
Imorgon ska jag och mamma ta en promenad ner till stan och köpa lite blommor. Jag måste ju smycka uteplatsen :)
 
Nej nu ska jag göra iordning grillen! Kommer lägga ut lite bilder imorgon på nya lägenheten :)
 
 

Om

Min profilbild

Linn

Jag bor tillsammans med min sambo, hans son som är född 1996 och vår lilla dotter som föddes 3 augusti 2012. Försöker fortfarande komma in i rollen som nybliven mamma och allt som hör småbarn till.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela