Min värld- i kaos & ordning

Livet är inte enkelt. Den som trodde att det skulle vara det måste ha blivit grymt besviken...

Tillbaka till verkligheten

Publicerad 2010-06-30 10:51:51 i Allmänt,

Jag har ju haft 2½ vecka ledigt men i måndags var det dags att börja jobba. Jag vet att jag skrev att det skulle bli skönt att slippa skolan men jag hade nog helst viljar vara ifrån jobbet lite till. Speciellt denna helg då det ska bli så otroligt skönt väder. Men det kommer väl bli att en annan får sitta i skuggan vid lägenhetens uteplats och vara avundsjuk på andra som kan vara ute och bada och leva gott. Jag vet att jag ska vara tacksam för att jag har ett jobb över huvud taget, men det är inte alltid så lätt att tänka så.

Jag känner även hur mitt humör börjar svikta på grund av dessa två arbetsdagar. Det tär mer på en än vad man tror. Det värsta är att det kommer bara att bli värre. Dessa två första arbetsdagar är ingenting jämfört med hur det kommer att bli. Antar att Robban har en del vredesutbrott att ta emot framöver. Det är han som det brukar gå ut på.

Känner mig lite allmänt nere. Vet inte direkt vad det beror på. Skulle helst bara vilja fly bort från allt ibland och kunna släppa alla tankar som far omkring i mitt huvud. Jag skulle bara vilja vara. Inte bry sig om något och inte känna någon oro. Det är ganska mycket som har hänt senaste tiden, många jobbiga stunder. Kanske är det dom som sätter sina spår?

Nej nu är det dags att göra sig redo för att vara barnvakt åt mina syskonbarn. Tur att jag har dessa små varelser som förgyller mina dagar då jag känner mig ur balans...


Jag insåg att jag ligger lite efter i blog...

Publicerad 2010-06-23 22:54:28 i Allmänt,

20100623412 (MMS)

Jag insåg att jag ligger lite efter i bloggen i och med att jag ännu inte mobilbloggat, så jag försöker mig på detta nu. Jag längtar så till midsommar. Tror det kommer bli en väldigt trevlig dag o kväll. Speciellt om nu hörfel dumpar filipstad och slår sig ihop med oss istället :) Kom igen, kom igen ;) Nä nu blir det sängen. Natti natti

Underbar dag

Publicerad 2010-06-23 00:39:42 i Allmänt,

Det har varit en helt underbar dag idag. Jag, Robban o Rasmus åkte ut med Erica då hon skulle provköra den nya jetskin. Hon o Robban fick meka en hel del med den och åka in till stan och fixa grejer till den innan de kunde köra den. För när vi kom ut och Robban skulle start den ville den inte gå igång. Någonting behövdes bytas. Så när de åkte in till stan va jag o Rasmus kvar och sola och härja. Vi byggde även barkbåtar och den sista, som vi döpte till Ture Tvättsvamp 2 SS, klarade sig ganska bra :)

Sen när vi kom hem så gick jag ut och kika på min sida på KAU, och fick där besked att jag klarade tentan och Examinationsarbetet. Känns så skönt att kunna lägga den kursen bakom mig nu.

På måndag börjar jobbet. Usch...känner inte för att jobba. Har ju njutit av ledigheten och känner att det inte är något som jag alls vill överge. Men men...det kommer ju en vecka i slutet på juli som jag är ledig igen. Sen två veckor innan skolan börjar. Så jag får helt enkelt se till att göra det bästa av det.

Nej nu blir det att lägga huvudet på kudden!


                          "En kvinnan störs av vad en man glömmer.
                              En man av vad kvinnan kommer ihåg "


Fixardag

Publicerad 2010-06-17 09:40:13 i Allmänt,

Nu är det åter lugnt här hemma igen. Rasmus kompis åkte hem igår och det blev skillnad direkt. I förrgår skulle dessa två och en kille till sova i tält. Vid 07.45 igår morse kom de in för då var det för varmt i tältet. Detta resulterade i att jag inte kunde sova då de tre inte är kända för att vara lugna. Men det var ganska skönt ändå att komma upp såpass tidigt.

Jag spenderade nästan hela dagen hemma hos syster blond igår. Va ute o solen och njöt och så hjälpte jag henne att måla en bänk. Solen stekte men det blåste en hel del så det var inget som jag tänkte speciellt mycket på. Tills igår kväll då jag sitter och tittar på tv och känner hur det börjar hetta på ryggen. Jag går in i badrummet och jag har en tydlig kant efter linnet. Idag känns det dock bättre och den röda färgen har lagt sig för att bli mer brun. Så det är bara att ge sig på det idag igen men jag tror att det blir att vända framsidan mot solen idag :)

Jag har även lite planer på saker som ska fixas här hemma. Jag har konstaterat att vi har alldeles för mycket saker överallt i vardagsrummet och det gör att det ser riktigt rörigt ut! Vi ska plocka bort och ur grejer från databordet och det ska ner i förrådet. Vi har ju inte den stora datorn kvar så varför ha den skräpstationen ståendes? Nej nu ska jag nog börja fixa. Lägger säkert ut bilder sen när det är klart!



Underbara ledighet!

Publicerad 2010-06-15 18:26:49 i Allmänt,

Det är så otroligt skönt att vara ledig! Inga måsten utan bara njuta och ta dagen som den kommer.

Lördagen var riktigt rolig! Jag o Robban gick omkring här hemma och tog det lite lugnt och sen kom Hörfel hit. Robban stack då till Keso för lite grabbhäng och vi kunde köra vårat tjejsnack. Sen kom syster röd och vid åtta tiden drog vi bort till Keso. Va där en stund och det va riktigt roligt. Skitsnygg lägenhet hade han. Men något poolbadande blev det inte då vädret inte var på vår sida, eller också kanske det va det.
Sen gick vi till Mastis och för första gången på länge så kryllade det inte av småungar där utan det var faktiskt vuxet folk som man kunde umgås med. Någon efterfest blev det inte och det kan vi nog vara glada för.

Igår kom Rasmus hem från sin kompis. De hade haft det jätteroligt. Så kul så att de inte vilja skiljas åt utan han följde med hit. Så imorgon åker han hem och då vet jag en herre som kommer få städa sitt rum.

Idag har jag umgåts med Jejje nästan hela dagen. De har äntligen flyttat hit! Tror detta kommer bli skitbra rent ut sagt. Både för henne och barnen. Så just nu trängs de med Hörfel i hennes lägenhet i väntan på att deras ska bli klar. Får väl hoppas för allas skull att det inte kommer dröja allt för länge :)

Har även suttit och väntat som en tok på att få reda på tentaresultatet. Tillslut kunde jag inte hålla mig utan mailade min lärare för att dubbelkolla så att det var denna vecka som vi skulle få besked. Fick då som svar att de har mycket att göra nu så resultatet kommer att läggas ut runt den 22:e. Känns grymt jobbigt att behöva vänta men jag antar att det är så det är. Inte mycket att göra åt.

Nej nu ska jag inta soffläge en stund innan det är dags att börja med maten och lägenheten kommer invarderas av både gamla och unga pojkar!




Storm!

Publicerad 2010-06-12 10:03:13 i Allmänt,

Jädrar va det blåser ute! Kan ju knappt sitta på balkongen nu.

Ja nu är jag korthårig. Det fanns inte så mycket annat att göra med håret. Min frisör skratta åt mig och mina försök, men vi gjorde det bästa av det. Jag fick även åka till coop och köpa ny hårfärg så nu är det ljusbrunt. Vet inte riktigt om jag ska våga mig på att göra slingor redan idag. Känns som om håret behöver vila lite. Men det är ju så tråkig färg jag har nu. Men men...vi får se hur jag gör.

Tänkte jag skulle uppdatera med lite bilder från den senaste tiden.


Rasmus och några kompisar är ute och badar vid Kolbryggan. Detta var den 2/6. Galningar säger jag bara.

  


Lite blandade bilder från senaste tiden

       

Gult, grått och bränt hår

Publicerad 2010-06-11 08:44:01 i Allmänt,

Jag blir så otrologt trött på mig själv. Jag hade börjat och ljusa upp håret och fram till igår hade det gått riktigt bra. Jag tog det lungt och gjorde bara lite slingor åt gången. Igår sket sig alltihop. Hättan och nålen som jag hade köpt var rena rama skiten så de slutade med att jag hade i blonderingen i hela huvet. FEL AV MIG! Jag blev gul och orange i huvet så det var bara att skicka iväg Robban till affären och han köpte ny färg åt mig. Tog en som var askblond då jag fick för mig att det kunde neutralisera de gula och orangea tonerna, men det slutade med att istället för orange och gult, blev håret grått och gult och sönderbränt. Så nu sitter jag här och väntar på att frissan ska öppna så jag kan klippa av mig håret. Jag förstår inte att jag aldrig lär mig. Men men... de va som Hörfel sa, det är bara hår, det växer ut igen...

Idag har Rasmus skolavslutning. Han har längtat så otroligt mycket efter denna dagen. Vi var nere i onsdags och köpte nya avslutningskläder åt honom och han kommer bli så fin! Synd att det regnar så bara, men men, det är nästan så det hör till.

Jag tänkte jag skulle lägga upp lite bilder från den senaste tiden då jag har varit frånvarande från bloggen men det gör jag ikväll. Kanske lägger upp en bild på mitt hår också så att alla kan få njuta av mig obetänksamhet och misstag.

Nej nu ska jag ner till frissan och hålla tummarna för att de kan hjälpa mig med detta råttbo!



Tillbaka till livet igen

Publicerad 2010-06-08 23:17:34 i Allmänt,

Nu börjar saker och ting komma till ett slut. Imorgon gör jag sista dagen i skolan och det ska bli såååå skönt. Eventuellt blir det kompletteringar på den senaste uppsatsen men det kommer nog gå ganska snabbt att fixa.

Så imorrn kl 12 innebär det att jag är ledig i 2½ vecka innan sommarjobbet drar igång. Sen jobbar jag tre veckor, ledig 1 vecka, jobbar 3 igen och sen ledig 2 veckor innan skolan börjar. En riktigt skön sommar alltså!

Helgen har mest handlat om att plugga. Det har den senaste tiden gjort över huvud taget. Men i lördags bestämde vi oss för att njuta av några öl och gick sedan ner till the pub. Det va en riktigt lyckad lördag faktiskt. Drog först ut och fiska lite sen va vi förbi Jörgen. Där satt vi en stund och drog sen hem, bytte om och drog sen ner till The Pub. Det va ganska mycket folk. Sen bar det vidare till Monica o Björn.
Men som sagt, hela lördagen va riktigt skön. Låg hemma hos mamma o pappa i solen och skrev på uppsatsen också. Sen så blev det ett dopp i poolen då och då.

Nej nu ska jag lägga mig och kika på Criminal Minds.

Men nu ska jag vara igång och skriva igen...Mitt vanliga liv börjar nu igen och jag känner hur hela jag börjar fyllas av glädje och ett harmoniskt lugn...



                                  "Det glada hjärtat lever längst"
                                                          - William Shakespeare
  


Om

Min profilbild

Linn

Jag bor tillsammans med min sambo, hans son som är född 1996 och vår lilla dotter som föddes 3 augusti 2012. Försöker fortfarande komma in i rollen som nybliven mamma och allt som hör småbarn till.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela