Min värld- i kaos & ordning

Livet är inte enkelt. Den som trodde att det skulle vara det måste ha blivit grymt besviken...

Hinner inte med..

Publicerad 2012-08-28 22:18:03 i

Det är otroligt vad dagarna går fort när man har en liten bebis. Känns som att man inte hinner med allt man ska.
Allt tar så mycket längre tid!

Ebba sover sisådär. Har varit, och är, krångel med hennes mage så hon skriker en hel del. Man skulle kunna säga att hon har kolik. För att ha de så ska de skrika 3 timmar om dagen, 3 dagar i veckan. Och det gör hon. Några nätter har hon i princip skrikit 3 timmar i sträck. Det är fruktansvärt jobbigt. Man vet inte riktigt vad man ska göra och man känner sig så hjälplös! Jag kan känna att jag drar mig för att gå ner på stan nu för att jag vet att hon kan börja skrika och det gör att stadsturen inte är så trevlig som den skulle kunna vara. Vi har bytt ersättning och hon får sempers magdroppar men än har det inte blivit bättre. Fortsätter de såhär så får vi kontakta läkare. Det är ju inte bara jobbigt för Ebba utan en även för en annan.

Får prata med barnmorskan till veckan och se vad hon säger...

2 veckor

Publicerad 2012-08-17 15:02:39 i Allmänt,

Att ha barn har ställt om hela min vardag. Jag visste att saker och ting skulle förändras men var nog inte beredd på att förändringarna skulle gälla så mycket. Jag själv är förändrad och ser helt annorlunda på livet nu. Jag sätter Ebba i främsta rummet men jag antar att det är normalt.
 
Några upptäckter som jag har gjort dom här dagarna:
- Att gå på toaletten själv är inte längre en självklarhet!
- Det är ingen idé att följa klockan. Att tidsplanera funkar inte längre.
- Jag beundrar dom som är ensamstående förälder!
- Man kan inte längre duscha när man vill.
- Fläckfria kläder existerar så gott som inte längre.
...och mycket mer :)
 
Här om kvällen när Ebba somnade, runt 22.00, så la jag och Robban oss i sängen och skulle kolla film. Jag lägger mig på hans arm och säger: "Åh det här va längesen vi gjorde. Jag har saknat det.." Ca 3 minuter efter det uttalandet- somnar jag, Så mycket blev det av det filmmyset :)
 
 
 
 
 

Fortsättningen av förlossningen..

Publicerad 2012-08-11 20:17:41 i Allmänt,

Ja klockan 13.00 på torsdagen den 2/8 blev jag skickad ner till förlossningen då förvärkarna hade gett resultat. De skulle nu ta hål på hinnorna. Det gjorde de vid 13 och ganska snabbt blev värkarna värre och värre. Jag fick även värkstimulerande dropp och var till att börja med öppen 4 cm. Jag introducerades för lustgasen och den kom att bli min bästa vän! :)
 
Ondare och ondare gjorde det dosen höjdes mer och mer på lustgasen. Tog även en dusch vilket var underbart. Hade en helt underbar barnmorska under kvällen. Dock slutade hon vid 22 och jag fick då en annan som lämnade en stark parfymdoft efter sig!
Undersökningar gjordes och trots att droppet ökades så öppnade jag mig inte något mer. Tillslut gjorde värkarna så ont att jag bad om epiduralen.
Jag skickade ut Robban ur rummet när narkosläkaren kom. Blev bara mer nervös när han var i rummet. Tror han tyckte det kändes bra också :)
Sen fattade jag ett ordentligt tag om lustgasen och kommer inte ihåg så mycket av när de satt epiduralen. Minns att jag såg Disneys prinsessor och ponnyhästar. Sen när jag skulle ta bort lustgasen från munnen såg jag 3 händer och visste inte vilken som var min så jag kunde få bort gasmasken från ansiktet. Sen blev jag förbannad när jag inte såg Robban någonstans och hade helt glömt bort att jag skickat ut honom ur rummet. Värst av allt var nog att epiduralen inte funkade på mig utan lugnade bara ner mig precis i början men slutade sen att fungera.
 
03.00 så har jag fortfarande inte öppnat mig något mer och har då legat med dropp sen ca 14.00. De bestämde att de skulle stänga av droppet för att fortsätta på morgonen istället. Visst, de stängde av droppet men värkarna fortsatte att göra lika ont. Lustgasen låg vid min mun hela natten!
 
På morgonen kom min underbara barnmorska tillbaka! Frågade henne vad de kunde göra då epiduralen inte fungerade och hon sa att de kunde ju sätta om den men sa att resultatet kan bli desamma. Jag ville helst inte sätta om den och tror inte hon tyckte det heller då hon verkade prata bort det.
Jag hade nu öppnat mig 6 cm och nu satte de på droppet igen. Smärtan var olidlig och jag ville helst av allt gå där ifrån! Jag skrek, grinade och vred mig av smärta.
Nån gång efter 10 började krystarbetet. Vid en undersökning så märkte barnmorskan att det var nån "hinna" eller "kant" som låg ivägen för bebisens huvud och denna pressade hon åt sidan. Den smärta som jag kände då vill jag aldrig mer känna! Jag skrek och kommer ihåg att jag försökte butta bort henne. Men de gick inte :) När barnmorskan säger till mig att jag har en krystning kvar känns det genast mycket bättre! Dock, mitt i denna, stoppar hon mig och ber mig att INTE krysta! Det ska tydligen töjas lite!! Höll på att bli skitförbannad! Vem vill avbryta krystandet när slutet är så nära?! Och speciellt med ett huvud halvvägs ut?!
 
13.17 är vår prinsessa född. 4235 gram och 54 cm lång. Vet inte hur många gånger jag bröt ut i tårar och den lyckan jag kände var helt underbar! Jag ryser när jag tänker på det och känner ett lyckorus jag aldrig varit med om förut. Jag har min lilla bebis på bröstet och jag är en mamma. Jag har en underbar dotter som jag älskar mer än något annat. Kanske är det som de säger...minnet av smärtan försvinner och bleknar av minnet av den obeskrivliga lycka som ett barn för med sig.
 
 
 

Äntligen är dagen här!

Publicerad 2012-08-02 08:20:23 i

Natten var till en början extremt jobbig. Hade värkar var femte minut och trätt som en gnu va jag. Tillslut ringde jag på barnmorskan som gav mig bricanyl i benet som skulle hejda värkarna lite. Det fungerade riktigt bra och jag fick 2 timmars sammanhängande sömn. Sen resten av morgonen har värkarna ökat på igen och nu är de någonstans mellan 5-7 minuter mellan värkarna. Har precis ätit frukost. Kan ju erkänna att de är inte ofta jag går upp och äter en sådan ordentlig frukost :) Nu ska jag bara vänta på att älskling ska komma till mig och att detta sätts igång på allvar :) Vid varje sammandragning ställer sig magen extremt mycket åt vänster! Ser riktigt kul ut :)

Igångsättning...jajamen!

Publicerad 2012-08-01 23:05:00 i

Ja då blev det så ändå. Jag ligger just nu på BB i Karlstad och går igenom mina värkar med glans! ;) Det lustiga är att värkarna gör ungefär lika ont som när jag hade spiralen och hade mensvärk. Men va vet jag? De kanske blir värre? Har nu haft värkar sen de började igångsättningen vid ca 13.45. Hoppas mest på att kunna sova lite i natt iallafall. Fick 2 citodon förut av barnmorskan och hoppas att de hjälper! Ja igångsättning blev de då bebis beräknas vara väldigt stor. Runt 4700 g!! Vet att dessa siffror inte alltid stämmer men men... :) Nu vill jag bara detta ska vara över...

Om

Min profilbild

Linn

Jag bor tillsammans med min sambo, hans son som är född 1996 och vår lilla dotter som föddes 3 augusti 2012. Försöker fortfarande komma in i rollen som nybliven mamma och allt som hör småbarn till.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela